Cuma, 10 Şubat 2023 14:24

Depremde suçlu kim mi..?

Bu güzel ülkemiz yine arzi ve külli musibetle karşıya karşıya geldi. Söylenecek çok söz var; ama her zaman olduğu gibi Belli bir süre sonra unutulacak ve Ateş düştüğü yeri yakacak yani benim damadımın annesi, kardeşi, hanımın dayısının gelini ve torunları, çocukluk arkadaşımın bütün ailesi, diğer köylü yakınlarım vefat Ettiler ve inşallah manevi şehit olmuşlardır. 
Ortalık bir süre sonra sakinleşince bu arada kamuoyu tatmin olsun diye bir kaç günah keçisi bulunacak ve hayat devam edecek..! 
İnsan hayati bu kadar ucuz mu.? nasıl bu kadar duyarsız olduk, ilk evvel kendi nefsimizden başlayıp ders çıkarmamız gerekirken yine başkalarını suçlama yarışına girdik.
Yok gemi gelmiş, yok HAARP varmış, yok ABD yok AB plan yapmış ki tabii yapacak onlar batıl düzenlerinin devamı için Zulüm yapar, Katliam yapar, Dünyanın dengesini değiştirir ki onlar görevlerini yapıyorlar..
Hatta şu bilgileri de paylaşayım; Dostlar; Konu Türkiye ise kolay kolay tesadüf yoktur. Bu oyunun içinde İstanbul işgal planın mutlaka var.
Zira ümmetin ümidi burasıdır. Ayağa kalkmaması için her şey denenecektir.
Bu namussuzlar akşam tarlanı yakar, sabah seninle beraber ağlar. Ama niyetleri asla halis değildir. NATO'nun kırmızı kuvvetleri 1993 yılından sonra yeşil kuvvetler olarak kabul edilmiştir. Adına da İslamiyet diyememişler, radikal isim gibi düşmanı akıllara sokmuşlardır. Başında da ülkemiz vardır. 
Onun için emniyet kuvvetlerimiz ve silahlı kuvvetlerimiz her zamankinden daha diri ve uyanık olmak zorundadır.
Bir Müslüman olarak; Çıkarmamız gereken ders şudur ki: arkadaşım sen malzemeyi çal, demiri çimentoyu eksik yap, adam gibi mimari mühendislik kurallarına uyma, kontrol edenler, yapı denetimcileri görevlerini suistimal etsin, sonra suçlu aramak için batı batı diye şarkı söyle..!
Değerli arkadaşlarım; bizim hırsızlığımız 1000 Amerika’ya bedel.. Adam gibi tedbir almayız, komşu binalar taş gibi ayakta durur, bizimki çöker, dere yataklarına leblebi gibi binalar yaparız, sel alır, devlet kentsel dönüşüm der, biz elli yıllık külüstür binamızı bedavadan saraya dönüştürme peşine düşer onay vermeyiz, sonra batı ülkelerinden ithal suçlu ararız!..? 
Rabbim; tekrar vefat eden Müslüman kardeşlerimize rahmet eylesin, inşallah manevi şehit olmuşlardır..!
Allah(cc),enkaz altındakilerin en kısa zamanda çıkabilmesi için yardım eylesin, onlara dayanma gücü, görevlilere kolaylık versin. Yaralılara tez şifalar, vefat edenlerin yakınlarına da sabırlar ihsan eylesin.
Ne oluyor ya, ne oluyor...! 
Diyen çocuğu göçük altından uyutan Rabbimiz; bizleri ve yaratılmış bütün Müslümanların, insanların meydana gelen bu depremlerden, kazalardan, belalardan, ibretler almayı, dersler çıkarmayı, akıllı, fikirli, şuurlu, ferasetli, İmanlı hareket etmemizi, nefsimizin, şeytanın ve dünya hayatının sevgisine, oyunlarına kapılmadan sabırlar, şükürler, ibadetler ile Şanına yakışır kulluk yapmayı nasip etsin..
Elhasıl dostlar: Allah(cc);Milletimize tekrar bu ve buna benzer cüzi ve külli acıları göstermesin, O her şeye kadirdir, bizleri de tövbe edip rızasına uygun yaşayanlardan eylesin. Milletimizi de bu soygun ve açgözlülük, şükürsüzlük belalarından kurtarsın.
Bak elin kafiri ne yapıyor, ne algı yönetimleri uyguluyor, nasıl fırsat kolluyor ve kinini kusuyor..! Yeni takip etmişsinizdir; Her zaman Müslümanların aleyhinde olan şaibeli Fransız hiciv dergisi. Hatırlarsanız Efendimizin (sav) karikatürlerini de yayınlamıştı. İçindeki pisliği kusmuştu.. Bu deprem bahanesiyle şimdi ne diyor” Tanklara gerek kalmadı” diyor ve sözde harabe halindeki Türkiye'yi gösteriyor.  Ama yorumlarda kendi vatandaşından bile büyük tepki almış. 
Dost düşman şunu iyi bildin ki İnşallah tekrar ayağa kalkacağız, ansızın bir gece Dedeağaç’ta bekleyen  O tankları da denize dökeceğiz,12 adalardaki askeri yığınakları imha edip, Akdeniz’deki gemileri de batırıp gerekli dersi vereceğiz inşallah..
Tekrar depremde Vefat edenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa niyaz ediyorum.

 

 

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...