Cuma, 28 Nisan 2023 10:43

Koyuna Değil Dünyaya Çoban Olmak

Değerli dostlar; Bütün olup bitenlere ve bunca hadiselere rağmen meseleye  hâla; soğan patates fiyatları, emekli aylığı ve pahalılık ekseninden bakanları değerlendirmek için aşağıda yazdığım ibretlik menkıbeyi okuduktan sonra daha pozitif eleştirebiliriz kanaatindeyim çünkü geçmişimizde benzer haller hep yaşanıla gelmiştir. 

Selçuklu devletinin tarih sahnesinden silinme sinden sonra, Osmanlı imparatorluğunun temellerini atmak için atalarımız Anadolu topraklarında yer ararken, Ertuğrul Bey ile kardeşi Gündoğdu bey ve destek veren diğer beyler arasında, konaklayacakları bölge konusunda ciddi tartışmalar çıkıyor. 

Gündoğdu bey ve taraftarları, Bitlis- Ahlat taraflarına yerleşmeleri gerektiğini, zira koyun sürüleri için Ahlatın çok müsait ve münbit olduğunu söylüyor ve ciddi bir taraftar da buluyorlar. 

Bütün çaba ve ikna etme gayretlerine rağmen Artık yol ayrımına gelindiğini gören Ceddimiz Ertuğrul Bey gürleyerek şöyle nida ediyor; 
"Koyunlarına çoban olmak isteyenler Ahlata gitsin, Dünyaya Çoban olmak isteyenler benimle gelsin "ve öyle de oluyor. 
Gündoğdu Bey'in ayrılmasıyla uğranılan ciddi güç kaybına rağmen, hedefinden sapmayan Ertuğrul Bey, 22 milyon km2 topraklara hükmeden Cihan İmparatorluğuna giden kervanı, böyle yolda diziyor. 

Değerli dostlar; Tarih aynen bugün de tekerrür etmekte, Siz istediğiniz kadar göğsünüz kabara kabara; TOGG, İHA, SİHA, TİHA, Uçak, Tank, Top Helikopter, Uçak gemisi, Karadeniz gazı, yerli uydu projesi, ata tohum hamlesi, genel sağlık ve emeklilik sistemi devrimi, Sosyal konut hamlesi, sağlıkta, eğitimde, gençlik ve aile üzerinde ciddi değişimler yapa durun, içimizdeki, en yakınımızdaki ,sağımızda veya solumuzdaki bazı kişi veya gruplar bunları görmeyecek, görmek istemeyecek, Umurlarında olmayacak.!

Yani dostlar; Siz dava insanları, dünyaya efendi olup millete hizmetkâr olmayı dert edinen sizler, ümitsizliğe kapılmayın...! 
Elinde soğanla ekrana çıkan adam kadar dikkat çekmedi, "Yerli Uydumuzun fırlatılışı" diye üzülmeyin...

Bu mesele dün de vardı, bugün de var. Yarında olacak; Mutfak ile WC arasında ömür sürenlerle değil, Cihan hakimiyeti ideâli için Ufkuna; Çin seddinden adriyetiğe, kuzey kutbundan İsviçre alplerine aklın alamayacağı hedefleri sığdıranlarla yola gideceğiz. 
Midesine tapanlarla değil, Kalbine, aklına ve Yüreğine bakanlarla yol yürüyeceğiz. 

En büyük icraatı, alışveriş listesi yazmak olanlarla değil, yeniden Tarih yazmak isteyen Kahraman gönüllerle ayağa kalkacak ve yine dünyaya çoban olup nizam vereceğiz. 

Değerli dostlar: dün de öyle oldu, bugün de öyle olacak. Bir yanımız uzaya kanatlanırken diğer yanımız yerlerde sürüklenmeye katlanacak...!

Bize; sadece varlığını her dünyevi makam ve maddiyat kazanmak için harcayan değil; her şeyini verecek inanmış "Adam" lazım.
Yolumuz ve ufkumuz açık olsun..

 

 

https://www.hakimiyet.com/yazi/mehmet-kanmaz/koyuna-degil-dunyaya-coban-olmak/19627/

 

 

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...