Cuma, 08 Aralık 2023 17:01

Biz Müslümanlara ne oldu..!

Dünyalaşmaya dalmışlığın ürküntüsü dünyayı küstürüyor. Konuşulacak ne kaldı, yoruma lüzum var mı...?

Kendince yürümek kaldırımlarda önüne ardına sağına, soluna bakmadan hüzün yarenliğinde yürümek ve de yürümek… Nasıl bir dünyanın içindeyiz, içimizde nasıl bir dünya var?

Bu yıkılış ve devrilişle dünya sarsılır mı, yerinde durur mu? Mazlumlar, masumlar ne haldeler onların bedduaları arşa çıkmak üzere hiç onları soran var mı.. 

Filistin’deki kardeşlerimizin durumu günlük hayatımızda ne kadar yer işgal ediyor..? Türkistan’daki zulmü karşı ne kadar duyarlıyız? Mihanmardaki katliamdan haberimiz varmı..? 

Tabii bu aymazlık hali sadece ülke sınırları dışında olmuyor..! Hemen yanı başımızda, Belki senin sokağında, senin apartmanında seni bekliyor hiç düşündün mü..?  

Toplum içinde bir kadınımız, gencimiz, yaşlımız, çocuğumuz Nasıl bir travma içindeler bilen var mı, soran var mı..? Hastanede iken şehit edilen 6 aylık Muhammed Halid’i hatırlayanınız varmı, ya 1 yaşındaki Ranin Cevdet’i, veya 9 yaşındaki Meryem atiyeyi..tabili hatırlamıyoruz Çünkü gündemimiz farklı,

Değerli Dostlar; Alim-ül gaybi illallah’da aslında Kıyamet kopmak üzere ama rabbim Müslümanlardan son bir zafer bekliyor, peki O Müslüman nerde..?

Ne yapar.?

Yunus’un karnında söz nedir, ya Yusuf kuyusun da, Her şey aşikâr ve gözümüz önünde cereyan ediyor.

Sözün faydası yok, yazmanın da..! Göz görmüyor, akıl akletmiyor, kulak duymuyorsa…

Hele dışta ateş çemberi içindeki vatanımın; içte ise hayasızlığın, israfın, Özentinin, caka satmanın zirve yaptığı halimize bakınca ve durumun vahametini idrakten yoksun yakın çevremizdeki aymaz insanımızı görünce akıl tutulması dediğimiz bu arafda sağlıklı kuşatıcı düşünememek….!

Hadi Avrupa kafirlerinin, Asya münafıklarının ve yahudi hadsizlerinin katliamlarını ve tuzaklarını anladık, Cehennemdeki yerlerine odun taşıyorlar..

Ya bizim içimizdeki münafıklara, İşbirlikçilere ne demeli susacak mıyız.. sadece kalbimizden buğz mu edeceğiz..

Müslüman olduğunu iddia eden bu toplumda son günlerde yaşananlara bakar mısınız...! Etrafa umursamadan Sabırsızlıkla yılbaşı kutlamalarını bekliyor, gece kulübü veya otel gösterilerine hazırlanırken, Bazı hayasızlarda sokak aralarında veya parkta fuhuş yapıyor. Bedenler erotize edilmiş fütursuzca teşhir ediliyor..

Şimdi ne yapacağız..! onlar genç bilmiyorlar mı diyeceğiz.. peki siz TV önünde veya sosyal medyada onları aymazlıkla izlerken yalnız mı zannediyorsunuz, onları kimler yönlendirdi ise Neden gökkubbeyi üstlerine indirmiyoruz ..!

Kışkırtıyor muyum mu diyorsunuz evet tahrik ediyorum var mı bir kahraman.. Bakalım görelim akibet nasıl olacak..!

Şu halimize karşı akl-o Selim insanımız hareket geçmek varken karşı ağlayıp sızlanacakmıyız peki O zaman Ağla İstanbul, ağla Konya, ağla Hakkari, ağla Gaziantep, ağla Edirne, ağla Adana, ağla Trabzon, ağla Antalya..!

Öyle ağla ki ümit bulutları belirsin üzerinde, çorak yüreklerde yeniden bahar başlasın….

En yüksek sada olan İslam’ın sâdası bir an evvel kalplerde, ruhlarda, bedenlerde yankı bulsun inşallah….

İhtilaf ki ne ihtilaf..! Fitneki ne fitne her tarafımızı kuşatmış..! Öfke ve hüzün..! Açık bir şerre alet olanları görünce, öfkelenmeli mi, hüzne düşmeli mi?

Kimin eteğinde ne var olduğunu cümle âlem görecek…olduğu gibi görünmek ve göründüğü gibi olmak…riyadan arınmış samimi duyguları kim veya kimler yüklenecek,..!

Evet dostlar “Beşer zulmeder kader Adalet. Eder “Yani bizler ne İsyanlar, Ne Haramlar, Ne günahlar içinde yuvarlanıyor ki rabbim bizleri bu musibetlerle imtihan ediyor ve biz ne kadar farkındayız.

Bize Ne oldu nedir bu fecaat durumlar Toplum şımarmış ve azmış...! Ama şunu unutmayalım lütfen; Bir musibet geldiği zaman umumi gelebilir.

Yüce Rabbim ”Hiç akıl etmiyor musunuz” diye bizleri ikaz ediyor.. Hepimizi biraz aklımızı kullanıp düşünmeye davet ediyor ve ben acizane yazımı şu dua ile bitiriyorum

“Ya Rab içimizdeki beyinsizler sebebiyle bizi helak etme”(Araf-155.)Amin..

 

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...