Çarşamba, 23 Şubat 2011 19:48

Olmadı Sayın Bakan

Şamil Tayyar bugünkü yazısında, Cemil Çiçek'in Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in Kara ve Deniz Kuvvet Komutanlarıyla, Balyoz sanıklarını Hasdal Cezaevinde ziyaret etmesini "mesleki dayanışma" olarak değerlendiren Cemil Çiçek'in açıklamalarına tepkiler hala devam ediyor. Şamil Tayyar, bugünkü yazısında, Cemil Çiçek'in Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Tayyar, 'Yanlışı meşrulaştırır ve yol haline getirirseniz, balyoz zihniyetine oksijen pompalarsınız' dedi. İşte Şamil Tayyar'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü...

Olmadı Sayın Bakan

Genelkurmay Başkanı ve bazı komutanların, “meydan okuma” veya “sözsüz muhtıra” olarak değerlendirdiğim Hasdal ziyaretinde eksik parçalar tamamlanıyor. Jandarma Genel Komutanı da dün Hasdal'daydı. Sıradaki isim, Hava Kuvvetleri Komutanı...

Tabi siz, Cemil Çiçek gibi kalkıp “doğal” derseniz, “meslek dayanışması” olarak görüp meşrulaştırırsanız, doğal sonuç budur.

Askeri yakından tanıyanlar daha iyi bilir, bu tür toplu ziyaretler, dayanışma çabasının ötesinde bir eylem biçimidir. Özden Örnek günlüklerini tekrar okursanız, hükümete mesaj vermek için “topluca görüntü verme” alternatifinin toplantılarda gündeme getirildiğini görürsünüz.

Bu yaklaşımın izlerine, yakın tarihteki son askeri şurada yaşanan atama krizinde de rastladık. Cumhurbaşkanı Gül'ün teke indirdiği 29 Ekim resepsiyonundaki “boykot” tablosu da aynı anlayışın ürünüdür.

Bilirsiniz, Cumhurbaşkanı, temkinli biridir. Eşli ve eşsiz resepsiyon davetlerini birleştirirken Genelkurmay Başkanı ile önceden görüşmüştü. Zirvedeki bu mutabakatın ardından resepsiyon teke indirilmişti.

Bu bilgiyi, ibret olsun diye ilk defa yazıyorum. İki kuvvet komutanının itirazı üzerine mutabakat bozuldu ve Genelkurmay Başkanı davete katılmama kararı aldı. Komutanların eşli davete katılmaması, bir tavırdır, gerisi hikâyedir.

Yanlışı meşrulaştırır ve yol haline getirirseniz, balyoz zihniyetine oksijen pompalarsınız. Herkes bu gerçekliğin farkında olmalıdır.

Efendim, MHP Lideri Bahçeli de Balyoz tutuklusu Engin Alan'ı milletvekili adayı yapıyor,CHP Balyoz duruşmasına katılmayı planlıyor!

Bırakın onları, o hesabı millet görür, balyozu kafalarında paralar.

Şamil Tayyar

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...