Pazartesi, 16 Ekim 2023 12:31

Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz

Gazze’de yaşananlar bir kez daha gösterdi ki, bâtılın Hakka olan kini artarak devam ediyor. Öyle bir kin ki; bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce mazlumu hunharca şehid edecek kadar.

Küresel haydutlar bir taraftan yeni politikalarını korku üzerine inşa ederken, diğer taraftan ise silah ticareti ve kaosla dünyayı şekillendirmeyi amaçlıyor. Dün “11 Eylül Saldırıları”nı bahane ederek Afganistan ve Irak’ı işgal ederek kan, gözyaşı ve kaosa boğanlar; bugün de dünyanın en büyük açık hava hapishanesi çevirdikleri Gazze’ye sıkıştırdıkları Filistinlileri havadan, karadan, denizden bombalamakla yetinmeyip, hayati öneme haiz kaynakları kesip, aç ve susuz bırakarak soykırım uyguluyor.

7 Ekim’den beri Gazze’de katliam yapan İsrail, bir kez daha katilliğini tescil etti. Havadan, karadan ve denizden yağdırdığı bombalarla Gazze’de 270’i çocuk, 250’si kadın olmak üzere bin 200’e yakın sivili katlederken, yüz binlercesini de yaşayan enkaza çevirdi!.. Evleri başlarına yıkılan 270 binden fazla Filistinli yerinden olurken, 175 binden fazla kişi BM’ye ait 88 okula sığındı.

Başta İsrail’in katliamlarına destek amacıyla USS Washington Uçak Gemisi’ni İsrail’e gönderen ABD olmak üzere küresel haydutlar bir taraftan sistematik olarak terör gruplarıyla, bir taraftan ölüm kusan silahlarıyla planlarını devreye sokacak güce sahip olduklarını her fırsatta gösteriyor.

İslâm coğrafyasının hangi tarafına baksanız feryatlar yükseliyor. Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Mısır’da, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da, Yemen’de ve en çok da Filistinde’de kıyamet yaşanıyor.

İslâm Âlemi’nin öncü birlikleri Filistinliler Mescid-i Aksa’nın gölgesindeki Gazze’de can çekişiyor. Gazze, iman sancağını düşürmemek için tek başına “küfür milleti”ne direniyor.

Gazze ölüyor!.. İnsanlık susuyor!..

Ve bu tür zulümler karşısında ömrü boyunca asla susmayan biri geliyor akıllara...

1937 yılında Filistin’in Askalan şehrinin el-Cevra köyünde doğan...

İslâmi Direniş Hareketi’ni (HAMAS) kuran...

İntifadanın sembolü olan...

Zindanlara atılan...

Filistin’in özgürlüğüne ömrünü adayan...

Tekerlekli sandalyeye mahkûm, felçli biri olmasına rağmen iman ve mücadelesiyle işgalci siyonistleri çileden çıkaran...

22 Mart 2004’te Gazze’de sabah namazından çıkarken terörist Siyonistlerin füzelerine hedef olarak Rabbine kavuşan...

Hayatının özü “ibadet, hicret, cihad ve şehadet” olan adam; ŞEHİD ŞEYH AHMED YASİN.

Yasin, bir kez daha duaya duruyor... Dünya durdukça, mazlumlar varoldukça vicdanlarda iz bırakacak yakarışını, “küfür milleti”nin zulmü altında inim inim inleyen “ümmet”i suskun ve acziyet içerisinde izleyen “nefes alan ölüler” arasından Arş-ı Âlâ’ya gönderiyor:

HİÇ Mİ KİMSE YOK, ALLAH İÇİN KIZACAK?..

“Allah’ım! Ümmetin suskunluğunu Sana şikâyet ediyorum!..

Ben ki, kocamış bir yaşlıyım. Kurumuş iki elim, ne kalem tutuyor ne de silah!..

Sesimle yeri inletecek güçte bir hatip de değilim!..

Ben ki saçları ağarmış, ömrümün son demlerinde, türlü hastalıkların yıktığı ve üzerinde zamanın belâlarının estiği biriyim!..

Tek isteğim, benim gibi Müslümanların zaaf ve aczinden müteessir olanların yazmasıdır!..

Siz ey Müslümanlar! Suskun ve aciz, helâk olmuş ölüler!..

Hâlâ kalpleriniz sızlamıyor mu, başımıza gelen bu acı felâketler karşısında?..

Bir halk yok mu? Hiç mi kimse yok, Allah için ve ümmetin namusu için kızacak?..

Şerefli direnişçilerken, bizleri katil teröristler olarak ilan edenlere karşı duracak!

Bu ümmet utanmaz mı, şerefi çiğnenirken?.. Siyonist katilleri ve uluslararası işbirlikçilerini görmezden gelirken!..

Omuzlarımıza el verecek ve gözyaşlarımızı silecek bir bakış!..

Bu ümmetin kurumları, sivil güçleri, partileri, teşkilâtları ve bariz şahsiyetleri, Allah için kızmaz mı?..

Tümü birden sokaklara dökülüp, bizim için dua etmeye; ‘Ey Rabbimiz!.. Gücümüzü topla, zaafımızı gider ve mü’min kullarına yardım et!’ diye çağıramaz mı? Buna da mı gücünüz yetmiyor?..

Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak:

‘Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!..’

Ve bizimle birlikte çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve gençlerimiz ölecek!.. Onları, bu suspus ve bön ümmete yakıt yapacağız!..

Bizden, teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz, bunu yapsak da öleceğimizi biliyoruz.

Bırakın savaşçı onuruyla ölelim!..

Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiğince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksın!..

Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin!..

Temennimiz, Allah’ın, emaneti savsaklayan herkesten kısas almasıdır!..

Umarız bizim aleyhimize olmazsınız! Allah aşkına, bari aleyhimize olmayın!..

Ey ümmetin liderleri, ey ümmetin halkları!..

Allah’ım! Sana şikâyette bulunuyorum…Sana şikâyette bulunuyorum… Gücümün azlığını, imkânımın yetersizliğini ve insanlara karşı zaafımı Sana şikâyet ediyorum.

Sen mustazafların Rabbisin… Sen bizim Rabbimizsin… Bizi kime bırakıyorsun?.. Bize cehennem olacak uzaklara mı?.. Veya düşmana mı?..

Allah’ım! Akıtılan kanlar, dokunulan ırzlar, çiğnenen hürmetler, yetim bırakılan çocuklar, oğlunu yitirmiş anneler, dul kalmış kadınlar, yıkılmış evler ve ifsad edilmiş ekinler aşkına Sana şikâyette bulunuyorum.

Sana şikâyette bulunuyorum! Gücümüz dağıldı… Birliğimiz bozuldu… Yollarımız ayrıldı…

Halkımızın zaafını ve ümmetimizin bize yardım edip, düşmanı yenmedeki aczini Sana şikâyet ediyoruz…”

*

Ey şerefi yerle yeksan olmuşlar topluluğu; bu duaya, arşa yükselen feryadlara kulaklarınızı ve vicdanlarınızı daha ne kadar tıkayacaksınız?.. Ey dünyanın bir nefeslik şehvetine köle olanlar; Kâbe’yi Ebrehe’nin fillerinden koruyan Allah, siz kılınızı kıpırdatmasanız da mustazafların intikamını alacak.

***

FİLİSTİN 1948’DEN BERİ İDAM SEHPASINDA!..

İsrail, 14 Mayıs 1948’den beri sürdürdüğü Filistin’i yok etme planlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilân eden ve büyükelçiliğini oraya taşıma kararı alan ABD Başkanı Donald Trump’ın dünyaya meydan okuyan kanunsuz ve hoyrat çıkışı karşılık bulmadı. 21 Aralık 2017 Türkiye’nin olağanüstü gayretleriyle toplanan 172 üye Birleşmiş Milletler Kurulu’nda, Trump’ın Kudüs'ü “İsrail'in başkenti” olarak tanıyan kararını 9 oya karşı 128 oyla yok hükmünde saydı. Türkiye, Kudüs’le beraber insanlığın onuruna sahip çıktı.

Tevrat’ta yer alan ve 10 emirden altıncısı olan “öldürmeyeceksin”e rağmen Filistinlilere hayat hakkı tanımayan İsrail, hürmetli belde Mescid-i Aksa’da ve çevresinde her fırsatta mustazafların kanlarını akıtıyor, ırzlarına geçiyor, hürmetlerini çiğniyor, çocukları yetim anneleri dul bırakılıyor, haneleri yıkılıyor, insanlığa dair ne varsa hepsini ifsat ediyor. Masum çocukların; annelerini, babalarını, kardeşlerini, arkadaşlarını, ellerini, yüzlerini, dahası minicik bedenlerini delik-deşik ediyor.

Utanın, ey yaşayan ölüler!.. Şeyh Ahmed Yasinler, Yaser Arafatlar, Hanzalalar, Edward Saidler, Rachel Corrieler, Diana Magnaylar “ölüm tarlası”na döndürülen Filistin’i “yaşatmak” için yeniden “itifada”ya duruyor. Her gün biraz daha kirlenen dünyada, vicdanı olanların görebildiği “sözü bitiren kareler”e her saniye bir yenisi ekleniyor.

Sözün bittiği yerde fotoğraflar konuşuyorsa, masumiyetin bittiği yerde bombalar patlıyorsa, insanlığın bittiği yerde siyonist İsrail dolaşıyorsa; daha yapacak çok şey var demektir. Çünkü Mekke, Medine, Kudüs, İstanbul ne kadar namusumuzsa; İsrail’in işgali altındaki Filistin de o kadar namusumuz. Şunu çok iyi biliyoruz; Kudüs ve Gazze düşerse, İstanbul da düşer!..

***

“ARAP BİRLİĞİ” KATLİAMA SEYİRCİ

Dünya gündemine oturan İsrail’in “Gazze Katliamı” karşısında “itidal”den başka bir ifade kullanmayan “Arap Birliği”, Filistin tarafından olağanüstü toplantıya çağrıldı. Filistin’de olup bitenlere sessiz kalan “Arap Birliği” dün bir araya geldi.

Geldi de ne oldu?!..

Hep bir ağızdan “One Minute” diyebildiler mi?..

Tıpkı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak 2009 tarihinde Davos Zirvesi’nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “Suçluluk psikolojisiyle sesiniz yüksek çıkıyor. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz...” tepkisini yineleyerek, Ortadoğu’nun haritasını değiştirmekle tehdit eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya haddini bildirecek bir plan yapabildiler mı?.. Soykırıma tabi tutulan, ölüm fermanı imzalanan Filistin’i idam sehpasından çekip alabildiler mi?..

Maalesef!..

 

Sabri Gültekin

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...