Perşembe, 29 Mart 2012 12:52

Başörtülü olarak avukatlık belgesi aldı

Elazığ Barosu'ndan başörtülü avukatlarla ilgili Türkiye'ye örnek olacak duruş. Türkiye'de ilk kez Elazığ Barosu'nda bir başörtülü stajer avukat başörtülü olarak ruhsat aldı.

İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok baro, başörtülü avukatların başörtülü yemin etmelerine izin vermiyordu. Yemin etmedikleri için avukatlık ruhsatını alamayan başörtülüler bu nedenle avukatlık yapamıyorlardı. Hukuk fakültesinden mezun olarak stajer avukat olmayı hakeden başörtülülerin uğradığı bu haksızlığa ilkkez bir baro dur dedi.

Elazığ Barosu'na bağlı stajer Avukat Esra Soylu, Elazığ Baro Başkanı Avukat Adnan Demir'in makam odasında gerçekleşen yemin töreninde avukatlık ruhsatnamesini baro başkanının elinden aldı.

Soylu'ya avukatlık cübbesini bizzat giydiren ve tebrik eden Başkan Demir'inhareketi takdirle karşılandı.

Fotoğrafların yayınlanması sonrası birçok baro başkanından destek telefonualan Avukat Soylu'nun, Elazığ Belediyesi'nde görev yaptığı öğrenildi

 

http://www.haber7.com/haber/20120327/Basortulu-olarak-avukatlik-belgesi-aldi.php

Haber7

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...