Perşembe, 29 Mart 2012 12:52

Başörtülü olarak avukatlık belgesi aldı

Elazığ Barosu'ndan başörtülü avukatlarla ilgili Türkiye'ye örnek olacak duruş. Türkiye'de ilk kez Elazığ Barosu'nda bir başörtülü stajer avukat başörtülü olarak ruhsat aldı.

İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok baro, başörtülü avukatların başörtülü yemin etmelerine izin vermiyordu. Yemin etmedikleri için avukatlık ruhsatını alamayan başörtülüler bu nedenle avukatlık yapamıyorlardı. Hukuk fakültesinden mezun olarak stajer avukat olmayı hakeden başörtülülerin uğradığı bu haksızlığa ilkkez bir baro dur dedi.

Elazığ Barosu'na bağlı stajer Avukat Esra Soylu, Elazığ Baro Başkanı Avukat Adnan Demir'in makam odasında gerçekleşen yemin töreninde avukatlık ruhsatnamesini baro başkanının elinden aldı.

Soylu'ya avukatlık cübbesini bizzat giydiren ve tebrik eden Başkan Demir'inhareketi takdirle karşılandı.

Fotoğrafların yayınlanması sonrası birçok baro başkanından destek telefonualan Avukat Soylu'nun, Elazığ Belediyesi'nde görev yaptığı öğrenildi

Haber7