Pazar, 20 Mayıs 2012 09:25

Orduevleri sakallı ve başörtülüye de açıldı

Ordu evleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde gerçekleştirilecek düğünlere katılan misafirlere yönelik türban, sarık, cübbe ve takke yasağı kaldırıldı.
Ordu Evleri, Askeri Gazinolar ve Sosyal Tesisler Yönetmeliği’nde gerçekleştirilen değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek yönetmeliğin, düğün salonu kiralama işlemlerine yönelik Ek-27 nolu formda yapılan değişiklikle, ordu evlerine türban, sarık, cübbe ve takke ile giriş serbest hale geldi.
Eski yönetmelikte yer alan “Yaşının ilerlemesi nedeniyle dini inançlarına uygun olarak sade bir şekilde sakal bırakmış kişiler ile yaşlı annelerden yüzü açık olacak şekilde eşarplı olanların dışında; a) Sakallı, cüppeli, sarıklı, takkeli, türbanlı vb. gibi çağdaş olmayan kıyafetlerle gelenler, b)Günlük sakal tıraşı olmamış, ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler, c) Yabancı uyruklu kişiler ordu evine giremezler” ifadeleri çıkarıldı.
Resmi Gazete'de yer alan değişikliğe göre orduevleri, askerî gazinolar ve sosyal tesislerde düğün sahibinin riayet edeceği hususlar şu şekilde düzenlendi:

"1. Talimatlara ve düğün salonu saatlerine aynen uyulur.
2. Dışarıdan hiçbir yiyecek maddesi getirilmez.
3. Dışarıdan fotoğraf makinesi ve video getirilmez. Fotoğraflar ve video anlaşmalı fotoğrafçı tarafından çekilir. Tören sahibi veya davetliler fotoğraf veya video çekemez.
4. Salonda siyasi konuşma yapılmaz.
5. Dışarıdan müzik ekibi getirilmez.
6. Gelen davetlilerin karşılanması düğün sahibi tarafından yapılır. Davetiyesiz veya isim listesinde belirtilmeyen davetliler içeriye alınmaz.
7. Düğün sahibi ile yapılan sözleşmede belirtilen davetli sayısından fazla gelen misafirler için masa, sandalye vs. bulmak zorunlu değildir.
8. Düğün esnasında salonda zuhur edecek hadiselerde salonu kiralayan üye sorumludur. Tesise veya malzemelere verilen zarar tazmin edilir. Davetlilerin tamamı salonu terk etmeden ayrılmaz.
9. Salonu kiralayan üye iki nüsha davetli listesini hazırlar ve altını imzalar.
10. Tören tarihinden 10 gün önce iki nüsha davetli listesi getirilir. Yemek bedeli teslim edilir.
11. Herhangi bir sebeple sözleşmeden vazgeçilmesi durumunda salon kirasının iadesi ancak, tahsis gününün bir başkası tarafından tutulması hâlinde mümkün olur.
12. Bu özel şartlara uyulmadığı takdirde müziğin kesileceğini, servisin durdurulacağını, salonun boşaltılacağını peşinen kabul ediyorum."

Haber7

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...