Pazar, 28 Ocak 2018 16:02

Zeytin Dalı Operasyonunun Yanındayız ve Destekliyoruz

Bizler Afyonkarahisar sivil toplum kuruluşları olarak burada Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Zeytin Dalı operasyonuna tam destek verdiğimizi açıklamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bizler ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve tam destekliyoruz. Zira Türkiye Uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı; Evrensel Hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Kararı ile Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.

Dolayısıyla bu harekat uluslararası arenada meşrudur ve hukuka uygundur. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşularımız, akrabalarımız ve hatta din kardeşlerimizdir.  Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez.  Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz. Bizi birbirimize düşman edemez.

Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün duyarlı sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar ülke menfaati için ortak ve kararlı duruşları aynısını sergileyerek bu operasyona destek vermektedir.  Bizler Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak cephede çarpışan Askerlerimizin ve Özgür Suriye Ordusu askerlerinin her daim yanındayız. Dualarımız onlarladır.  Ümmetin son kalesi olan Türkiye’mizin göz bebeği Türk Silahlı kuvvetlerimizin yanındayız, onlarla birlikteyiz ve onlara minnettarız. Rabbim Onlardan Razı Olsun

Aynı zamanda başta Zeytin Dalı Operasyonu olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve ülkemize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta büyük şeytan Amerika olmak üzere tüm ülkeler, topluluklar ve onların yerli işbirlikçileri şunu iyi bilsinler ki Kimse Bu ülkeyi bölemez, kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Bizler nefes aldığımız sürece her daim ülkemizin müdafası, birlik ve beraberliği için her türlü mevzide ve cephede her ne görev olursa almaya hazırız ve buradayız. Bekliyoruz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Sefer bizden Zafer Allah’tan, Rabbim Mehmetçiğimize güç, kuvvet ve zafer nasip etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Destek Veren Tüm STK larımıza teşekkür ederiz.

ARİF ÖREN

AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU ADINA