Pazartesi, 05 Nisan 2021 10:15

Müptezel... Basın Açıklaması

 

Konusunda uzman her vatandaş, bilimsel temellere dayalı her türlü tezi savunabilir, karşı olduğu bir politikayı eleştirebilir, ürettiği bir tezlerle karşı olduğu politikaların değişmesi için karar alma mekanizmalarına meşru yol ve yöntemlerle etki etmek için de çalışabilir. Bu ülkede bu tür çalışmalar için kurulmuş birçok fikir kuruluşu, enstitü ve STK mevcuttur. 

 

Hâl böyleyken, birilerinin çıkıp vesayet dönemlerini anımsatan bir dil ve yöntemle gece yarısı bildirisi yayınlamaya cür'et etmesi, en hafif tabiriyle bunaklık ve aymazlıktır. 

 

Devlet politikalarını eleştirme ve karar alma mekanizmalarına etki etmenin yolu, üniformanın şerefini istismar ederek kemiyet oluşturup toplumsal düzene parmak sallamak değildir. 

 

Türkiye Mavi Vatan’da tehdit edilirken, Doğu Akdeniz’deki hakları gasp edilmeye çalışılırken, çevresi deniz ve karadan kuşatılırken sesi soluğu çıkmayan bir grup müptezelin, geceyarısı kalkıp bu üslupta bir bildiri yayımlamış olması, asıl niyetin ülke menfaati değil, vesayet dönemleri özlem ve arzusu olduğunu açıkca göstermektedir. 

 

Şu bilinmelidir ki, bu ülkede milli menfaatler doğrultusunda fikir üreten yeterince fikir kuruluşu, karar alma süreçlerine iyi niyetle katkıda bulunan yeterince STK ve kanaat önderi mevcuttur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de asli vazifesinin başında ve Başkomutan’ın emrindedir.

 

Söz konusu 103 müptezele tavsiyem, siz milletin vergilerinden aldığınız yüksek emekli maaşlarınızla orduevlerinde ve kamplarda keyif çatmaya ve biralarınızı yudumlamaya devam edin. Yalnız birayı fazla kaçırmayın... Zira sonra saçmalamaya başlıyorsunuz. 

#HaddiniziBilin

 

Hakan ŞİMŞEK

Adaleti Savunanlar Derneği-ASDER

& Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi - ASSAM

Antalya İl Temsilcisi

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...