Cumartesi, 12 Mart 2011 19:03

Basın Açıklaması - 12.03.2011

28 Şubaasder_basint 1997 zihniyetinin kabus gibi çöktüğü bir dönemde, Silahlı Kuvvetlerimizden hukuksuz bir şekilde Yüksek Askeri Şura Kararları ile  tasfiye edilen askerler, dün TBMM de oturuma katılan 243 Millet Vekilinin 233'ü tarafından  kabul edilen bir yasa ile aklanmışlardır.

Yargıya açık işlemlerle re'sen emekli edilen bazı arkadaşlarımız kapsam dışı kalmış ve  maddi ve manevi kayıpların bir kısmı karşılanamamış olsa da, bu yasa ile; YAŞ Mağdurları aklanmış ve zedelenen itibarları iade edilmiş; yeniden Silahlı Kuvvetler emeklisi statüsünü elde etmiş; geniş bir sosyal güvenceye kavuşmuş; çok zor durumdaki arkadaşlarımız da kamuda bir iş ve çalışma güvencesi kazanmış olacaklardır.

Aynı yasa ile 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 mağdurlarının da haklarını kazanmış olmaları ASDER Camiasını ayrıca memnun etmiştir.

Bundan dolayı Hükümete ve Sn. Başbakanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ancak,

Çıkacak yasanın uygulamasının adil olmasını;

AYİM ‘in adil karar verebilmesi için, askeri hakim bağımsızlığı ile ilgili uyum yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini;

Bütün Mağdurları kapsayacak yeni bir yasanın çıkarılması için çalışmaların ara verilmeksizin hemen başlatılmasını;

Talep ediyoruz.

Haksızlıklara karşı duyarlık göstererek desteğini esirgemeyen Milletimize ve değerli basınımıza,  hukuk dışı uygulamaların sonuçlarını kaldıracak bir yasaya tam destek veren TBMM 'mizin değerli üyelerine, yasanın hazırlanması ile bizzat ilgilenerek bu şekle gelmesini sağlayan Sayın Başbakanımız ve kendilerinin talimatı ile hareket eden Ak Parti ‘nin her kademedeki değerli  yöneticileri ve Ak Parti Millet Vekillerine  sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Yasanın tüm ilgili taraflara ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

ASDER Yönetim Kurulu

Son Düzenlenme Cumartesi, 26 Mart 2011 17:45
ASDER Genel Merkezi

3 yorum

• Yorum Linki Ahmet  ERBEK Pazartesi, 21 Mart 2011 12:52 yazan Ahmet ERBEK

Siz değerli ve yürekli insanları cani gönülden saygılarımı sunarım. Yayınlarınızı arasıra takip etme olanağı buluyorum. Evet, bir çok eksiği olmakla beraber nihayet yasa çıktı. EN ÇOK MERAK ETTİĞM ŞU KOMİSİYON OLAYI, HANGİ KRİTERLERE GÖRE KARAR VERECEK ACABA? Bu yönde bilgilendirirsek sevinirim. Ülkemizde böyle bir zülmün ve hukuksuzluğun yaşanmaması umudu ile, saygılarımla.

• Yorum Linki Ahmet Uzan Cuma, 18 Mart 2011 00:38 yazan Ahmet Uzan

Evet, subaylar ve astsubaylar itibarlarini kazandilar.Daha biyiklari yeni terlerken itibarlari ellerinden alinan sucsuz yere, daha sorgusu dahi yapilmadan, babasindan oturu okulla ilisigi kesilen, 45 yasinda hala memed hocanin askeri okuldan atilan oglu olmaktan kurtulamayan, amelelik, garsonluk yapan, liseye kaydini zar zor yaptirabilen, ekonomik bunalimla ailece bogusan biz ogrenciler ne olacak!!!!!!!??????
    Onlara sahip cikilmayacakmi???
    Cok heyecanlanmistim. Esim dostum aradi haber verdi. Sac ayaginin 3. bacagini nasil unutursunuz, hatirlatmazsiniz??
    Ne bicim bi adaletli dusunce sistemidir bu????
    Cok uzuldum, hayal kirikligina ugradim.
    Nerede hak, hukuk, adalet!?
    Bizim hakkimiz nerede!!!!!! Anamin hakki, babamin hakki,abimin hakki.
    5000 lira emekli ayligi olan babam 20000 lira taksit odemek zorunda kaldi. Biz nasil gecindik haberiniz var mi!!!!! Yazik, yazik!!!!!
    Cok uzgunum, sizle de memnunsunuz tabi...

Raporla
  • Yorum Linki h. ibrahim kozan Çarşamba, 16 Mart 2011 23:17 yazan h. ibrahim kozan

cikan kanun bize birsey vermiyor.sadece prim borclanmasi yapiyor. sizden ricam acele olarak odeyecegimiz prim mikdarlarinin hesaplarini hesaplatip yazarsaniz memnun olurum. odeyecegimiz paraya gore muracaata karar verecegim. herkese selamlar.