Pazar, 12 Mayıs 2013 15:29

ASDER HEYETİ ÇÖZÜM SÜRECİNDE EGE BÖLGESİ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Adaleti Savunanlar Derneği MANİSA’da Ensar Vakfı, Eğitim Bir Sen Şubesi, Mana-Der ve Beşir Derneğini ziyaret ederek çözüm süreci ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almaya devam etti.

İZMİR’de  İZTOK (İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Birliği), İHD. (İnsan Hakları Derneği), Hayrat Vakfı ve HAYSİYAD İşadamları Derneği yetkilileri ile görüşmelerini sürdürmüştür.

DENİZLİ’de  Büromemursen, Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen , Din Görevlileri Derneği yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Görüşmelerde çözüm sürecine genelde olumlu bakıldığını, ancak sürecin işleyişi, muhtemel olumsuz gelişmeler ve süreç sonucunda oluşacak durumla ilgili bazı endişeler  dile getirilmiştir.

Çözüme olumsuz bakan marjinal grupların kullandığı argümanlardan halkın etkilenebildiği, halk desteği yüksek olmakla birlikte kara propaganda gayretlerine karşı yetkililerce bilgilendirme ihtiyacı olduğu ve yetkililerin süreci olumsuz etkileyecek gereksiz beyanatlardan kaçınmaları gerektiği ifade edilmiştir.

 

Bu bağlamda Asder İl Temsilcilikleri, üye ve gönüllülerle görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

 

Ziyaretlere ISPARTA, KONYA ve KÜTAHYA İlleriyle devam edilecektir.

Son Düzenlenme Çarşamba, 15 Mayıs 2013 17:41
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...