Cuma, 07 Kasım 2014 11:25

İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA SALDIRISINI KINIYORUZ

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ

                        GENEL MERKEZİ

 

 

 THE ASSOCIATION OF JUSTICE DEFENDERS

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA SALDIRISINI KINIYORUZ

 

Müslümanların ilk kıblesi, harem mescitlerinin üçüncüsü, miracın ikinci durağı, Hz.Peygamber’in Burağı bağladığı mekan Mescid-i Aksa, Siyonist İsrail’in yeni bir saldırısıyla karşı karşıya.

 

Terör devleti Siyonist İsrail’in kurulduğu günden beri asıl hedefi, Mescid-i Aksa başta olmak üzere, tüm Filistin topraklarını işgal etmektir.

Bu nedenle,Küresel emperyalizmin ileri karakol ve çıban başı olarak  terör devletini Ortadoğu’nun kalbine sapladığı tarihlerle birlikte Mescid-i Aksa’ya vahşi ve sistemli saldırılar aralıksız sürmüştür.

Özellikle de son dönemde dikkatlerin Suriye, Irak, Mısır üzerinde yoğunlaşmasından istifade eden İsrail, Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırı ve baskınlarını artırmıştır. Bütün bu baskın ve saldırıların tek amacı, Mescidi Aksa'nın Yahudi mabedine dönüştürülmesi planlarının önünün açılmasıdır.

Başlangıçta İsrail'in planının Mescid-i Aksa'yı doğrudan yıkarak yerine bir Yahudi mabedi inşa etmek olduğu, ancak tepkilerden çekindiği için üçte ikisi havraya dönüştürülen el-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'nde yaptığı gibi kademeli bir şekilde sinsice Mescid-i Aksa’ya saldırılarını sürdürdüğü bilinmektedir.

Siyonist terör devleti, Mescid-i Aksa’nın yıkılması için altına tüneller açmış ve yüze yakın kazıyı halen sürdürmektedir.

Son olarak 5 Kasım 2014 tarihinde 300’e yakın İsrail askeri, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girerek mihrabı ve minberi tahrip etmiş, Kuran’ı Kerimleri çiğnemiş, postallarıyla mukaddes mekanı kirletmiştir.

İşgal ve saldırıya tepki gösteren Filistinlilere plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırarak onlarca Filistinliyi yaralamış ve bazılarını gözaltına almıştır.

 

Mescidi Aksa'yı hedef alan oyun son derece tehlikeli ve geniş çaplıdır. İslam Ümmetinin mukaddes mekanı olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma sorumluluğu sadece Filistin'de yaşayan Müslümanların değil, tüm İslam Dünyasının ortak sorumluluğudur.

 

Adaleti Savunanlar Derneği olarak İsrail’in bu menfur saldırısını ve sessiz kalarak destekleyen  çevre ve devletleri şiddetle kınarken, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasındaki  tüm devlet yetkililerini işgal devletinin sorumsuzca yürüttüğü işgal ve saldırılarına karşı etkin önlemleri almaya çağırıyoruz. 07 KASIM 2014

 

 

 

 

Adaleti Savunanlar Derneği

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...