Pazartesi, 26 Kasım 2018 14:00

Asder: “Başkan Nevzat Tarhan İle Devam” dedi

Asder’in 8. Olağan Genel Kurulu 24 Kasım 2018 Cumartesi günü Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesinde yapılmıştır. Genel Kurul’a İstanbul’un yanı sıra Kütahya, Konya, Bursa, Ankara ve çevre illerden üyeler iştirak etmiştir.

Genel Kurulda Başkan Prof.Dr.Nevzat TARHAN özetle; kuruluş aşamasında Asder’in zor günlerde büyük bir sorumluluğu üstlendiğini, milli iradenin hakim olması için toplantılar, paneller, konferanslar gerçekleştirdiğini dile getirdi. Daha sonraki dönemlerde STK lar ile güzel bir birliktelik gerçekleştirerek platformlar oluşturulduğunu Anayasa’nın değiştirilmesinde aktif rol oynandığını dile getirdi. 6191 sayılı yasanın çıkartılmasında üstün çaba sarfettiğini bildirdi.

Darbe dönemlerinde bir çok mağduriyetler oluşturulduğunu; kararname ile ilişiği kesilen askerler ile askeri öğrenci iken okullarından ayırdıkları öğrencilerin haklarının henüz verilmediğini bildirdi. Emeklilik ve istifaya zorlananlar ile uzmanların ayrı bir mağduriyet grubu oluşturduğunu dile getirdi. Bu konuda hazırlanan yasa taslağının ilgililerle paylaşıldığını söyledi.

Asder’in Adaleti Küreselleştirmek için elinden gelen gayreti sarfettiğini, mağdur ve mazlumun kim olursa olsun O’nun hakkını savunmak için gerekeni yaptığını dile getirdi.

15 Temmuz darbe girişiminde Asder üyelerinin darbeye karşı herhangi bir haber beklemeden devletinin ve milletinin yanında olduğunu bildirdi.

Geçmişten Günümüze Asder’in yapmış olduğu faaliyetleri özetleyen sunum Reşat Fidan tarafından yapıldı. Üyeler kuruluş yıllarında ve daha sonraki dönemlerde yaşadıkları konusunda hafızalarını tazeledi ve duygusal anlar yaşandı.

Yönetim Raporu, Denetleme Kurulu Raporu ve Haysiyet Divanı raporu okunarak ibra edildi.

Üyeler Asder ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi. Yapılan seçimde Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve ASDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Nevzat TARHAN yeniden yönetim kuruluna seçildi.

Yeni seçilen heyet isimleri ayrıca duyurulacaktır.

Hayırlı olsun.

ASDER YÖNETİM KURULU