Çarşamba, 03 Ağustos 2022 14:22

Basın Açıklaması: Çevik Bir’in tahliyesi vicdanları yaralamıştır.

28 Şubat Cuntasının lideri Çevik Bir, darbe suçu nedeniyle "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasını çekerken, İzmir Şehir Hastanesince verilen ve Adli Tıp Kurumunca da onaylanan "Demans" tanısı nedeniyle, 01Ağustos2022 tarihinde İzmir Buca Cezaevinden tahliye edildi.

Ergenekon Davası sürecinde de çarşaf çarşaf bu tür raporlar havada uçuşuyordu. Öyle ki "cezaevine girerse her an ölebilir" raporu verilen kişiler, halen gayet sağlıklı şekilde hayatlarını devam ettiriyorlar.

28 Şubat sürecinde, "el ele" eylemi sebebiyle "Anayasal suç" ile yargılananlar, bu Milletin üniversite kapılarından alınmayan başörtülü kız çocukları, katsayı garabetiyle istediği okula giremeyen evlatları, "yeşil sermaye" diye ayrımcılığa tabi tutulan sanayiciler ve esnaflar, mesleğinden edilen vatan evlatları, Türk Silahlı Kuvvetlerinden tasfiye edilen subay ve astsubaylar, "muhtar bile" yapılmak istenmeyen siyasetçiler ne çabuk unutuldu!

İktidar olabilmek için adaletli muktedirlik gerekir. Dünü unutursanız, yarın yeniden karanlık bir güne uyanabilirsiniz! 28 Şubat ruhunun hala canlı olduğunu kimse unutmamalıdır!

Darbeci damarı yok edebilmenin en önemli ayağı, darbecileri mutlaka hak ettikleri şekilde cezalandırmak, mağdurların mağduriyetlerini de hakkaniyet ölçülerinde gidermektir.

Şimdi anlıyoruz ki, Yargıtay tarafından bir kısmı bozulan ve halen devam eden 28 Şubat Davasının, ASDER haricinde hiçbir merci tarafından takip edilmemesi; davayı asıl takip etmesi gerekenlerin, Cuntanın "yaşlı mahkumlarına" ünsiyetinden kaynaklanıyormuş. Demek ki "onlar gibi olmadıkça onlar size dost olmazlar" hükmü unutulmuş.

"Demans" hastası, muhabirlere muktedir günlerindeki gibi mesajlar veriyor. Şehir Hastanesinin raporu, anında Adli Tıp kurumunca da onaylanıyor. Hayırlı olsun bakalım, sıradakiiii...

Son söz; her şey hukuka uygun, kılıfına uydurulmuş, ancak vicdanlar yaralanmıştır, kamu vicdanı yara almıştır.

Bağımsız Savcılarımızdan beklentimiz, Kamu adına, Türk Milleti adına sürecin takibidir. Tahliye edilen mahkumların ve yeni tahliye edilebileceklerin takip edilerek, hastalıklarıyla uyumsuz hal ve durumları tespit edilirse, derhal, gerekli hukuki sürecin başlatılarak Kamu vicdanının yaralarının sarılmasıdır. 

 

 

Mustafa Hacımustafaoğulları

ASDER Basın Sözcüsü

Son Düzenlenme Cuma, 12 Ağustos 2022 12:34
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...