Pazar, 02 Mayıs 2010 13:33

Kayseri Şube Başkanımız Kemal METE Adana da Konuştu.

Sivil Dayanışma Platformu’nun 30 Nisan 2010 Cuma günü Adana da yaptığı toplantıda Kayseri Şube Başkanımız Kemal METE Konuşma yaptı.

Adana'da 30 Nisan tarihinde düzenlenen Sivil Dayanışma Platformu Adana Buluşması'na ASDER'i temsilen Kayseri Şube Başkanı Dr. Kemal METE katıldı.

Kemal Mete yapmış olduğu konuşmada ASDER'i kısaca tanıttıktan sonra, YAŞ kararlarıyla yapılan ihraçların adaletsizliğini verdiği örneklerle anlattı.


Sayın METE konuşmasında Komutanlarının hukuka sığmayan emirlerini yerine getirmeyen, toplumu fişlemeyen, adam kayırmacılık yapmayan, Görev gereği olmayan sosyal içerikli toplantılara katılmayan, Eşi, akrabası, arkadaşı hatta ev sahibi örtülü veya dinine bağlı olan , İnancının gereği olarak haramdan kaçan, farz görevlerinin bir kısmını olsun yerine getirme gayretinde olan kişilerin irticai görüşleri benimsediği ifadesiyle "disiplinsizlikle" suçlandıklarını söyledi.

Kanunen suç teşkil etmeyen bu durumdaki kişileri ordudan ihraç etmek için 1982 Anayasasına hukuk hilesi yoluyla yönetmelik eklenerek bu gibi kişilerin ihracının mahkemelerden kaçırılarak YAŞ yoluyla yapıldığını, YAŞ'a sunulan dosyalarda yer alan belgelerin, Asılsız ihbarlar, Belirsiz sahte resimler,Yanlı istihbarat raporları, Haksız sicil düzenlenmesiyle hazırlandığına dikkate çeken METE kendisi gibi YAŞ Kararları ile ihraç edilen arkadaşlarının Sağlık karnelerinin ellerinden alınarak sağlık güvencesinden mahrum bırakıldıklarını,hatta GATA da tedavi gören kanserli eşinin tedavisinin yarım bırakılarak hastaneden çıkarıldığını anlattı.

YAŞ la ihraç edilenlerin iş bulmalarına engel olunduğunu, bu nedenle çaresizlikten bunalıma girerek intihar edenlerin olduğunu, İhraç edilenlere tazminat ödenmediğini aksine geçim derdine düşen bu personelden görevde 15 yılını doldurmayanlardan tazminat talep edildiğini, bu arkadaşların Milletin gözbebeği ordudan ihraç edilişini en yakınlarına, eşine, anne-babasına, akraba ve dostlarına söyleyemediğini örneklerle anlatan Sayın METE Anayasa değişikliğinin ve paralelinde YAŞ kararlarının yargıya açılması gerektiğini ve Yargılanmadan ihraç edilen bu kişilerin tüm haklarının geri verilmesi gerektiğini söyledi.


Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Adanalı izleyicilerin coşkun hislerle ve gözyaşlarıyla dinlediği METE’nin konuşması alkışlarla sona erdi.


Sayın METE’ye gösterilen teveccüh toplantı sonunda da sürdü. İzleyiciler anlatılan olaylardan haberleri olmadığından bahisle bu haksızlığın toplumun tüm kesimlerine duyurulması gerektiğini vurguladılar.

 

 

 

Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Aralık 2010 18:03
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...