Pazartesi, 13 Eylül 2010 18:54

ASDER BASIN BİLDİRİSİ

  

 

1980 yılının 12 Eylülünden tam 30 yıl sonra 2010 yılının 12 Eylülünde milletimiz darbecilere  tartışmaya mahal bırakmayan bir cevap vermiştir. Referandumda 58’e 42’lik gibi bir net sonuçla darbelere ve statükoya dur, insan hakları temelli demokrasiye yürü demiştir.  

 

Muhalefet partilerinin, devlette yapılaşanların, statükocuların ve derin güçlerin tüm baskı ve saptırmalarına rağmen halkımız oyuna gelmemiş, sağduyusuyla hile ve hurdaları görerek, geleceğine oy vermiştir. 

 

Kendi iradesiyle, kendisini temsil etmek üzere meclise gönderdiği vekillerinin kendisi için hazırlamış olduğu anayasa değişiklik paketine müspet oy kullanarak, iradesine sahip çıkmış ve bu surette kendi iradesine saygı göstermeyen askeri ve yargı vesayeti heveslilerine dur demiştir.  

 

Aynı zamanda devlette çok başlılık olmaz, orada tek yetkili beni temsil eden meclis olacak demiştir. İnsanca bir yaşam için temel hak ve özgürlüklerin geliştirileceği, hukukun üstünlüğünün ve adaletin tesis edileceği, insana hizmetin gaye edinileceği etnik ve dini ayırımcılığın son bulacağı çoğulcu ve parlamenter demokrasinin yerleştirileceği bir modern Türkiye için “EVET” demiştir. 

 

Biz, Bu “EVET” ile Milli İradenin tecelligahı olan TBMM iradesinin Devletin bütün kurumlarına hâkim olacağı yeni bir dönemin başladığına inanmaktayız. Dolayısıyla sistemdeki bütün çarpıklıkların birer birer ele alınarak, düzeltileceği konusunda şüphe duymuyoruz. 

 

Birinci olarak; yalan ve hilelerle arkadan hançerlenen binlerce memleket evladının iadeyi itibarları adına “EVET” oyu vermiş olan milletimizin yüreklerindeki sızıyı dindirmek için gerekli yasa çalışmalarına başlanarak, müsait olanların görevlerine iadelerinin sağlanması, müsait olmayanların ise iadeyi itibarlarının gerçekleştirilmesi, bu şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinde tasfiyelerin ve milletin değerlerine ters kadrolaşmanın da önüne geçilmesinin temin edilmesi Adaleti Savunanlar Derneğinin beklentisidir.

 

           İkinci olarak da; terör olaylarının bitmesi için terörü tetikleyen devlet içi çetelerin acilen İtalya’da Gladiyo’ya uygulanan yöntemlerle temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde terörü Mili iradeye karşı silah olarak kullanan darbeciler yeni planlara yöneleceklerdir. Darbecilerin yeni planları işletememeleri, gerçek demokrasinin tüm kurumlarıyla işlerlik kazanabilmesi için, mağdurların haklarının iadesi  ve darbeci kadroların tasfiyesi hayati öneme haizdir!

 

Bu beklentilerimizle, referandumun, milletimize hayırlı olmasını dileriz.  

 

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 13 Eylül 2010 

 

                                                                                

 

                                                                             Adaleti Savunanlar Derneği 

 

                                                                                     Yönetim Kurulu 

 

Son Düzenlenme Perşembe, 03 Mart 2011 19:54
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

3 yorum

  • Yorum Linki kemal Çarşamba, 15 Eylül 2010 20:02 yazan kemal

    Sağduyulu her Türk evladına hayırlı olsun.Benim Asder'den beklentim:bu Anayasa değişikliğinin,sadece YAŞ kararıyla ordudan ihraç edilenlermi faydalanabilecek yoksa bakanlık kararıylada ihraç edilenlerde faydanabilecekmi?sorusuna bir açıklık getirmeniz.size iletişim numaralarınızdan ulaşmaya çalıştım fakat telefonlara çıkan olmadı.saygılarımla...kemal demir

    Raporla
  • Yorum Linki hulusi semerci Çarşamba, 15 Eylül 2010 15:02 yazan hulusi semerci

    adaleti savunanlar derneği olarak türkiye çapındaki yaş mağdurlarıyla bir iletişim kurularak bu konularda neler yapmaları gerektiği konusunda bir fikir alışverişi ve bilgilendirme toplantıları yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.çünkü bu yeni düzenlemeyle ilgili çok miktarda yaş mağdurunun neler yapması gerektiği konusunda bilgisi yoktur.mesale kendimden örnek vermem gerekirse ben ankara da oturuyorum asder ankara şube sine gittiğim zaman bana bu konuda herhangi bir yardımda bulunma imkanınız varmı? teşekkür eder saygılar sunarım.yaş mağduru 1999

    Raporla
  • Yorum Linki sinan Salı, 14 Eylül 2010 23:09 yazan sinan

    Kesinlikle aynı fikirdeyim.Birde sormak istiyorum şu andan sonra yaş madurları ne yapmalı hangi yolu izlemeli,bende yaş maduru bir astsubayım telefonum 05339392128 lütfen doğru bildiklerinizden bizide haberdar edin

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...