Cuma, 27 Eylül 2013 21:34

Kerim Sürel ile ilgili çarpıtma haber

NTV Haber devam eden 28 Şubat davası ile ilgili Çetin Doğan'ın savunma yaptığı bölümde, Doğan'a Kerim Sürel'in sözlü müdahalesini çarpıtarak verdi. NTV Haber'den alıntı yaparak haberi kullanan haber kanalları da bu çarpıtmayı aynen verdi.

Çetin Doğan, 28 Şubat davasında savunma yaparken;

"O dönemde kimsenin namazına, niyazına, camiye gitmesine karışmadık. Tabii ki bir çalışma tüzelgemiz vardı. Ramazan aylarında sahur-iftar düzenlemeleri yaptık. Mütedeyyin insanları karşımıza almak milleti karşımıza almaktır diyen benim. Size şunu söyleyeyim. Dini istismar konusuna gelmeden önce 1960’lı yıllarda askeriyeden mezun olanlara mevlit okutulurdu." ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerin gerçeğe aykırı olması nedeniyle "müşteki" sıfatıyla duruşma salonunda bulunan ASDER üyesi Kerim Sürel müdahale ederek;

"Yalan söylüyorsun; namaz kıldığım için 6 gün beni hapis yatırdınız" dedi.

Mahkeme salonunda meydana gelen karışıklık nedeniyle mahkeme başkanı Kerim Sürel'i dışarı çıkarttı. Kerim Sürel, salon dışına çıkarılırken sanık yakınlarının sözlü ve fiili tecavüzüne maruz kaldı, bu arada bazı sanık yakınları Kerim Sürel'i tekmeledi.

NTV haber bu olayı yansıtırken Kerim Sürel'in küfürlü konuştuğunu iddia eden bir haber geçti. Bazı haber kanalları bu kaynaktan haberi aktarırken, işin aslını tahkik etmediler. Oysa Kerim Sürel asls küfürlü sözler sarfetmemiş, bu haberle ilgili olarak da haber olarak yayınlara tekzip metni göndermiştir.

Mensubumuz Kerim Sürel ile ilgili yayınlanan kasıtlı haberi kınıyoruz.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: « Ezan nefretine öfke 28 Şubat Notları »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...