Pazartesi, 23 Aralık 2013 13:48

Soruşturma için adam toplamışlar

Gözaltına alınıp serbest bırakılmış

 Beni telefonla çağırdılar ve 17 Aralık operasyonuna monte ettiler

Göz altına alınıp serbest bırakıldığı iddia edilen Faruk Altunbay'ın göz altına alınmadığı, polisin telefonu üzerine emniyete gittiği ve 17 Aralık operasyonu ile ilgisi olmamasına karşın iki gün göz altında tutulduktan sonra ilgisi olmayan kişilerle birlikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 17 Aralık operasyonunda göz altına alındığı gibi serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Emniyetten telefonla çağırdılar

Nevzat Çiçek'in telefonla ulaştığı Altunbay skandalı şöyle anlattı: " Emniyetten telefon geldi ve bir dava ile ilgili ifademin alınacağını ifade ettiler.Bunun üzerine ben de emniyete gittim ve ifademin alınmasını bekledim...İfade alınmasını beklerken beni nezarethaneye attıler ve iki gün nezarethanede tuttular. Bana sordukları iki soru oldu...Bir telefon numarası sordular ve bazı kişileri tanıyıp tanımadığımı ifade ettiler. Sordukları kişileri tanımadığımı ifade ettim. Bunun üzerine polis beni birazdan serbest bırakacağını ifade etti ama beni iki gün tuttuktan sonra tanımadığım kişilerle birlikte 17 Aralık operasyonu kapsamında hastaneye sevk ettiler ve daha sonra beni serbest bıraktılar. 17 Aralık operasyonu ile ilgili ne bana bir şey sordular ne de başka bir şey ima ettiler...Kamuoyuna benim de 17 Aralık operasyonunda göz altına alındım gibi lanse edildi. Beni telefonla çağırdılar ve 17 Aralık operasyonuna monte ettiler" dedi.

Altunbay'ın bu ifadeleri üzerine, operasyonu daha büyük göstermek için kimin psikolojik hareket yaptığı sorusu gündeme geldi...

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...