Cuma, 06 Ocak 2017 16:45

Üsküdar Şehidini Yaşatıyor

Üsküdar Üniversitesi, teröre kurban giden öğrencisi Duha Beker anısına düzenlediği törende terör şehitlerini andı. Şehidin ailesinin de katıldığı programda şehit Duha Beker’e çocukları gibi sahip çıktıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Duha Beker’in ismini üniversitemizde yaşatmak istedik. Senato kararı ile Duha’nın adını verdiğimiz bu salonda yapılacak güzel işler Duha Beker’in sevap ve hayır defterine yazılacak inşallah” dedi. Duygulu anların yaşandığı programda Tarhan da konuşurken gözyaşlarını tutamadı.

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Vezneciler’de gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan polis memuru öğrencisi Duha Beker anısına düzenlediği törende tüm terör kurbanlarını andı. 

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi Duha Beker Konferans Salonu’nda yapılan anma töreni saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sonrasında İletişim Fakültesi öğrencisi, 2009 yılı Kur’an-ı Kerim Okuma dünya birincisi Kudret Arslan’ın Tilaveti ile başladı.

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turgay Aytepe, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay’ın katıldığı anma programında ilk olarak İstanbul Vezneciler’de 7 Haziran 2016 tarihinde terör saldırısında şehit olan fizyoterapi bölümü öğrencisi Duha Beker anısına hazırlanan özel kısa film gösterildi.

Üsküdar Üniversitesi SHMYO Müdürü Prof. Dr. Şefik Dursun, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turgay Aytepe birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Bizi daha da vatansever hale getiriyorsunuz”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy 28 yılda ülke genelinde 70 binin üzerine terör olayı yaşandığını, 550 polis, 5 bin askerimiz, bin 500 köy korucumuzun şehit olduğunu, 6 bin 500 vatandaşımızın da yaşamını yitirdiğini söyledi.

22 yaşındaki Duha Beker’in şehit olduğu saldırının Üsküdar Üniversitesi ailesini derinden yaraladığını söyleyen Prof. Dr. Atasoy, “Bir ana kuzusu vatan evladını cennete göndererek bu milleti daha da güçlendirdiğinin farkında olmayan hainler elbet sizin de sonunuz yaklaştı. 

Olanca melanetinizi kustuğunuz 15 Temmuz gecesi nasıl bu halkı tek bir güç haline getirdiyseniz bu güzel evladımızı şehit etmekle size karşı olan öfkemizin büyümesinden ve bizi daha da vatansever hale getirmekten başka bir işe yaramıyorsunuz” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Duha Beker’in ismini yaşatacağız”

Konuşmakta zorluklar yaşayan, zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, asker ve polislerin görevlerini yaparken kendilerini feda etmeye hazır olduklarını belirterek “Duha da vazifesini yaparken şehit oluyor. Şehitlik aslında ölüm değil. Cenabı Allah ‘Şehit olanlara ölü demeyiniz, onlar hayattadır ve uyumuyorlardır’ diyor. 

Onlar bizi görüyor ama biz onları görmüyoruz. İnsanın en büyük sermayesi hayat sermayesidir. Hayat sermayesini riske edebilmek askerlik ve polislik mesleğinde vardır. Şehitlik o yüzden peygamberlikten sonraki en büyük makamdır çünkü kişi en büyük sermayesini riske ediyor. Şu anda burada konuşuyorsak onlar sayesinde” dedi.

Üsküdar Üniversitesi olarak şehit Duha Beker’e çocukları gibi sahip çıktıklarını belirten Prof. Dr. Tarhan, “Duha Beker’in ismini üniversitemizde yaşatmak istedik. Senato kararı ile Duha’nın adını verdiğimiz bu salonda yapılacak güzel işler Duha Beker’in sevap ve hayır defterine yazılacak inşallah” dedi.

Turgay Aytepe: “Elbirliğiyle problemlerimizin üstesinden geleceğiz”

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turgay Aytepe de herkesin bu vatanın evladı ve bu toplumun bir parçası olarak birtakım sorumluluklar taşıdığını belirterek “Bu sorumluluklarımızı kimimiz doktor hemşire kimimiz asker, polis mühendis ve öğrenci olarak yerine getiriyoruz. Kimimiz bu görevlerimizi yerine getirirken bu vatan borcunu kahramanca canlarıyla ödemekteler. 

Bu kahramanlardan biri de Üsküdar Üniversitemizin bu salona ismini verdiği Duha Beker kardeşimizdi. Ülkemiz uzun süredir sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. Siyasi, ekonomik, sosyal ve asker olarak gayrı nizami bir harp içerisindeyiz ama inancım odur ki el ele, gönül gönüle elbirliğiyle problemlerimizin üstesinden gelerek mutlu ve huzurlu günlere erişeceğiz” diye konuştu.

Duygusal anlar yaşandı

Anma törenine Duha Beker’in annesi Emine, kız kardeşi Elmaziye ve kardeşi Melik Beker ve amcası Hayrettin Beker de katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende Beker ailesi, çocuklarının ismini yaşatan Üsküdar Üniversitesi’ne teşekkür etti. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Beker ailesine teşekkür plaketi verdi. 

Duha Beker’in hayatını anlatan filmin gösterimi sırasında salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı.

Programın sonunda şehit Beker’in sınıf arkadaşları Beker ailesine sarılarak onları teskin etti.

Üsküdar Üniversitesi Senatosu aldığı kararla şehit öğrencisi Duha Beker’in adını tüm şehitleri unutmamak ve onları sonsuza dek yaşatmak adına Üsküdar Üniversitesi Güney Kampüsü Konferans Salonu’na vermişti.

Son Düzenlenme Cuma, 06 Ocak 2017 17:10
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...