Salı, 13 Mart 2012 16:29

KUR Kapan(ma)sın...

Elinizdeki bu kitapçıkla savunma sanayimizin nereden gelip nereye gittiği hakkında bir fikir vermesi ve "neler oldu neler oluyor?" sorusunun beyinlere bir kez daha kazınması amaçlanmıştır. Özellikle Cumhuriyet dönemi savunma sanayiimizin kuruluşu, gelişimi ve maruz kaldığı kapanma olayları dikkatlere sunulmak istenmiştir. Bundan dolayı geçmişten bugüne askeri teçhizat üreten özel ve kamu bütün kurum ve kuruluşların özellikle havacılık alanından örnekler verilerek, günümüzdeki yerli savunma endüstrimizin yetersiz olduğu vurgulanmaktadır.

Kısacası savunma sanayimiz hakkında doğru bir kanaat edinilmesine ve bundan sonra milli bir savunma endüstrisinin teşekkülü için gösterilecek iradeye katkıda bulunabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz...

Kendi savaş uçağımızı yapma kararının alındığı bu günlerde geçmişte yaşanmış olan acı tecrübelerin tekrar yaşanmaması için, bu alanda doğru ve kalıcı politikalar geliştirilmesine katkı sunmak yegâne hedefimizdir. Yetkililerin açıkladığı, savunma malzeme ihtiyacımızın yüzde 50'yi aşan oranlarda yerli teknoloji ve yerli üretim ile karşılandığı bilgisinin sorgulanmaya muhtaç bir bilgi olduğu ayrıca vurgulanmak istenmiştir.

Yakup Evirgen

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...