Salı, 02 Ağustos 2011 14:55

Generaller Disiplinsizlik Yaptı

ntarhan_shaber_0811Prof. Dr. Nevzat Tarhan, katıldığı televizyon programında, askeriyede toplu istifaların, emeklilik isteminin, disiplin suçu olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan S Haber’de, Sinem Dançay’ın sunduğu “Bugün Bu Gece” programında önemli değerlendirmelerde bulundu. TSK’daki istifalar ve irtica gerekçesiyle ordudan atılanların durumunun konuşulduğu programa gazeteci-yazar Fikri Akyüz de katıldı.

Programda Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının YAŞ öncesi toplu olarak istifa etmelerine ilişkin soru üzerine Rektör Tarhan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Paşaların emeklilik istemelerini disiplinsizlik olarak değerlendiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, orduda toplu istifaların disiplin suçu kabul edildiğini söyledi. Tarhan, generallerin disiplinsizlik yaptığını kaydetti.

TSK’nın yapısının konuşulduğu programda Rektör Tarhan geçmişe yönelik de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tarhan;

TSK kendi yetiştirdiğini düşman olarak görüyor

“Bir dönem komutanlar korkutuluyordu ve kendilerine orduda tavsiye operasyonu yaptırılıyordu. Öyle ki o dönemlerde TSK kendi yetiştirdiğini düşman olarak görüyordu. İrtica söylemiyle subay, astsubaylar fişleniyor, dışlanıyordu. Bu bir paranoyadır. Kendilerince bir iç tehdit algılamasına giriyorlardı. Öyle ki bugün bakıldığında genelkurmayın iç tehditten vazgeçmiş olmadığı görülüyor. Genelkurmayın görevi, dış tehdide karşı plan yapması iç tehdide değil. Bu yönde yaklaşım çağdaş ordularda olan bir uygulama değil. Ama bakıyorsunuz bizim ordumuz bugün basına akredite uygulaması yapıyor.”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan 28 Şubat'a ilişkin de önemli değerlendirmelerde bulundu. Tarhan 1997’nin bir NATO operasyonu olduğunu söyledi.

Tarhan;

28 Şubat NATO operasyonu

“Ordunun içinde konsept değiştirdiler komünizm yerine tehdit olarak kökten dincilik koyuldu. 2003 yılına kadar da bu yönde davranıldı ve tavsiyeler yapıldı Silahlı Kuvvetlerde. Türkiye’de 1997 süreci bir NATO operasyonudur. TSK içinde NATO talimatıyla tasfiyeler yapıldı. Generallerimiz kullanıldı. Şuan gurur yapıyorlar ama aslında özeleştiri yapmaları gerekir.”

Silahlı kuvvetler içinde Ermeni, Rum ve sabatayist olup da kimliğini gizleyip bir oluşuma gidenlerin olduğuna dikkat çeken Tarhan, asıl tehlikenin bunlar olduğunu söyledi. Rektör Tarhan bu kişilerin kendi kimliklerini gizleyerek ordu içinde iş yaptıklarını söyledi.

Şuanda Silahlı Kuvvetler içinde harp oyunlarından çok terfilerle ilgili oyunlar oynandığına da vurgu yapan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ordu içinde reformun kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

Şaban Özdemir (NPGRUP)

Prof.Dr. Nevzat Tarhan

Yönetim Kurulu Başkanı

www.nevzattarhan.com | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...