Salı, 04 Ekim 2011 18:56

Yeni Dönemde Ne Olur?

Meclis yeni yasama dönemine yeni anayasa parolası ile girdi. Dikkat çeken husus muhalefetin yeni anayasaya varız demekle beraber herhangi bir hazırlık yapmadıkları. Çünkü eğer hazırlıkları olsa idi Başbakan’ın yeni yılın ilk çeyreğinde bu işi bitirelim çağrısına oldu bittiye getirmek istiyor gibi zavallı cevaplar vermezlerdi.

Seçimlerden önce hemen anayasa yapalım, seçime öyle gidelim demekle, Başbakanın verdiği süreyi oldu bitti olarak nitelendirmek bizim kıyas algımız ile maalesef eşleşmiyor.

Muhalefet bunu nasıl içine sindiriyor anlayabilmek mümkün değil.

Her konuda ülkenin önünün açılması, sivil iradenin üzerindeki baskı yükünün kalkması, özgürlüklerin önündeki engellerin kalkması yeni anayasaya bağlı iken, her dem demokrasiden, özgürlüklerden, kişi hak ve hürriyetlerinden bahseden muhalefetin anayasa konusunda cılız açıklamalar yapması, komisyonlara bizde adam vereceğiz tabii; gibi hafif meşrep ifadeler dikkatlerden kaçmıyor.

İktidar partisinden daha cesur olmadıkça bu ülkeye etkili bir demokrasinin gelmesi imkansızdır.

Yeni anayasa konusunda Kürt halkının haklarını savunan BDP’nin tavrını ise hiç olumlu bulmuyorum. Açılımlar yapılmak istendiğinde dağa koşan, kuyrukları sıkışınca da meclise koşan bir BDP gerçeklerden çok uzaktır.

Söylemek istedikleri, mevcut iktidarın yapmak istediklerinden farksız olmakla birlikte, yapılmasına neden engel olduklarını anlamak için terör örgütünden beslenenleri görmek kafidir.

Bengi Yıldız gibi, polise taş atan terör tandanslı vekillerin Bodrum sahillerinde ipliklerinin pazara çıkması ile meclise bile gelemediklerini görüyoruz.

Sayın Kürt halkı, sizi sömüren paranızı, kanınızı, malınızı teröre peşkeş çekip kendi çıkarı için kullananları görün ve artık bu adamlara paye vermeyin.

Yaptıkları Kürt halkının mücadelesi değildir. Kendi cepleri ve muhteris nefisleri için hakkınızı savunuyor görünmekten başka amaçları yoktur.

Provakatördürler, azgın nefislerini tatmin etmek için sizden aldıklarını metresleri ile yiyip yan gelip yatarlar.

İşte gördünüz. Basına yansıdı, fellik fellik kaçmaya çalıştılar, ama kaçamadılar.

Namussuzluklarını sizden aldıkları ile örtmeye çalışıyorlar.

Kandilin kuyruğu sıkışınca soluğu mecliste alıp, kısık sesle “demokrasi istiyoruz” diyen avanelere kanmayınız.

Türk halkı, Kürt halkı ve bu ülkenin diğer halkları yüzyıllardır beraber yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir.

Filistin’de milyonlarca masumu katleden Yahudi İsrail’den destek alan PKK teröristlerinin amacı Kürt halkının refahı, özgülüğü değildir.

Irak’a demokrasi getirenlerin yaptığı katliamı gördünüz. 2 milyon insanı katlettiler. Kuzey Irak şu anda İsrail kontrolündedir.

Halkı göç ettirilmiş Güneydoğu ise Allah korusun bir bölünmede doğrudan İsrail’in eline düşürülmüş olacaktır. Yahudiler 1000’lerce yıldır bu hayal üzerine çalışıyorlar. Onların hayali sizin yerlerinizi Yahudilere terk etmeniz üzerine kururludur. Yerlerinizi terk etmeyin. Sizi yerlerinizden süren, göçe zorlayanlar kendi emellerine sizi kurban etmektedirler.

Devletin verdiği desteklere sahip çıkın. Kendi topraklarınızda ilerinizi kurun ve teröre destek vermeyin.

Bu Ülke hepimizin. Sonra pişman olursunuz.

Küçültülmüş devletler büyük devletlerin oyuncağı olmaktan kurtulamazlar. Eğer öyle olsa idi AB’ye gerek kalmazdı. ABD 50 ayrı devletin birleşmesinden kurulmazdı.

Orta doğuda ciddi birleşmelerin ve ittifakların gündemde olduğu bu günlerde PKK bölücü terörizmi son olaylardan da anlaşıldığı üzere sadece tuzağa doğru çekilen Kürt halkının, ve teröre şehitler veren, sermayesini harcayan Türkiye’nin önünün kapatmaya çalışan pis bir oyundur.

Kurucuları Ermeni’dir, bu günkü destekçileri Ermeniler ve Yahudilerdir.

Pis oyunları görün ve asli kimliğinize sahip çıkın.

Ahmet TÜRKAN - HABERNAME

Ahmet Türkan