Çarşamba, 05 Ekim 2011 12:38

ASDER Nereye Koşuyor..!

1998 yılı sonbaharının Aralık ayı idi. Günlerden Cumartesi… Sabahın erken saatlerinde acı acı çalan telefon sesi ile uyanmıştım. Güneş yeni doğmuş ve henüz yükselmeye başlamıştı.

Bu çalış acı ve hüzün dolu idi. Uzandım ve sadece dinledim. Telefondaki ses Yüzbaşı Nizamettin Yıldırım idi. “Ersan’cığım Tabura kadar gelir misin..?”

Evet, beklenen olmuş ve uzun süredir çalışan gizli ve aşikâr mihraklar benimde dosyamı YAŞ (Yüksek Askeri Şura)’a göndermişler…

Büyük bir soğukkanlılıkla kararı tebellüğ ettim. O ana kadar her şeye hazırlıklı olduğumu sanırdım. Ama yanılmışım. Bir anda ne yapacağımı algılamaya koyuldum. Çok değil aynı günün öğlen saatleri idi. Telefon yine uzun uzun çaldı. O ana kadar beni onlarca insan aramıştı. “Sizinleyiz Komutanım. Dualarımızla sizinleyiz…” Yine onlardan biri sanmıştım. Gözlerim dolu, kalbimde hüzün ve iman aşkı ile açmıştım yine telefonu.

Karşımdaki bu kez bir Binbaşı idi. O da aynı YAŞ toplantısında re ’sen emekli edilmişti. Binbaşı Osman Balcı… Kardeşim üzülme seni şimdi öğrendim. İstanbul’da bir dernek var. Adı ASDER. Onlarla görüştüm. Seni İGDAŞ’a iş yapan bir şirkette işe aldıracaklar.

Osman Binbaşıyı Kıbrıs’tan duymuştum. Yan yana birliklerde iki yıl görev yapmıştık. Tanışmayı çok arzulamıştım ama bir türlü nasip olmamıştı. Türkiye’ye dönünce orada ki Tabur Komutanım;  “Senin Osman Binbaşı ile irtibatta olduğuna dair istihbarat emri gelmişti. Bizden takip etmemizi istemişlerdi. Üç ay takip ettik. Onun birliğine gittiğin halde hiç görüşmedin. İstihbarat yanlıştı raporda öyle gitti.” Dedi. Demek Kuran’ı Kerime Meryem anamızı ibret ve imtihan için koyan Yüce Allah bu tanışmayı da engellemişti hem de bize rağmen.

Ama Osman Binbaşıyı perdelerin kalktığı bir anda ihtiyacı olan kuluna gönderende yine Allah’tı C.C.

Aynı gün geldi, beni aldı, İstanbul’a geldik ve Mustafa Hacımustafaoğulları ve A. Yıldırım ağabeylerle tanıştırdı. Bana pazartesi hemen gel başla dediler. Ben Çerkezköy’e döndüğümde artık işi hazır ve gelecekte ne yapacağını bilen… Mücadele alanını ve cephesini belirlemiş, peygamber ocağının bir Yüzbaşı adayı olarak dönmüş ve o günden beri Yüzbaşı olarak anılmaya başlamıştım.

İşte ASDER’in hiçbir şey yapmasına gerek yok. ASDER’in varlığının bir insana hayat verişinin hikâyesidir bu…

Evet, ASDER kendi yazdı ve kendi okudu. Çünkü o asrın Meryem’i idi.  Ve Meryem’i anlayan elbette Yüce Rabbi idi.

Evet, ASDER susma orucunu kullandı. Çünkü Yüce Allah C.C. Meryem Anamıza emretti; “Seni anlamayacak kadar sağır, dilsiz ve kör olan halkına karşı susma orucu ile emrolundum.” De. İşte ASDER de Meryem Anasının izinde idi.

Evet, ASDER kendisini anlayan hiç kimse olmadığı ya da bir kişi olduğu halde tebliğ vazifesini yerine getiren peygamberlerin yolunda idi.

Evet, belki ASDER hatalıydı. Ama onun niyet ve maksadını bilen, hatalardan ve noksanlıklardan münezzeh Rabbi onları izliyordu.

Evet, ASDER Züleyha idi. Yusuf Peygamber onun aşkını ve gelecekti hikmetli işleri anlayamadı. Ama Yüce Allah kalpleri ve geleceği en iyi bilendi.

Evet, Yusuf Peygamber kâinatın sahibi Allahın C.C. peygamberi idi. Ama Mısır Azizi olabilmesi için Mısır Hükümdarına ihtiyacı vardı ve Allah’ta onu buna hizmet erbabı kıldı.

İşte Allah C.C. Bugünkü Başbakanı da ülkenin istikamette hükümdarı olarak ASDER’e hizmet erbabı kıldı.

Evet, Züleyha’nın gözü kördü. Yusuf Peygamber dua etti ve gözleri açıldı. Zalimler yine peygamberliğini inkâr ettiler. Bu kez dua etti ve Züleyha gençleşti, bu kez kaçamadılar.

İşte Alpay Yıldız ve onun gibi düşünenler ASDER’in hizmetini anlayamamış olabilirler. Onlar gözleri önüne bir kıl getirmekle gündüzü ancak kendilerine gece yaparlar.

ASDER hep koştu. Koşmaya da devam edecek. Hizmetteki eksiklerini tamamlamaya, geçmişte yapamadıklarının daha iyisini yapma gayretine hep devam edecek. Kendisini hep geliştirecektir.

Artık su, yolunu bulmuştur. Akma hızını da yakalamıştır. Önüne geçen suya gark olur gider. Tıpkı Musa A.S peşindeki firavun ordusu gibi…

Kişiler ya da topluluklar ASDER’in yaptıklarının daha iyisini yapmadıkça konuşma hakkına sahip değildirler ve müfteridirler.

İşte ASDER mazlumların ve hakkın yanında olmak için koşmaya devam ediyor.

Bu arada siz nerede olmak istediğinize bakmalısınız. Ben nereye koşmalıyı mı düşünmelisiniz.

Çünkü Allah bir sonucu yaratmak için o davada batmanlarca amele bakmaz. Bir miskal ihlaslı amel batmanlarca ihlassız amele müreccahtır. Aslında bunu o insanlar benden daha iyi bilirler… Ama onlar göremezler ve anlayamazlar.

Evet, ASDER’in içinde bir değil yüzlerce mazlum var. Ve Allah’ta C.C. mazlumların yanındadır. Bu insanlara müjdedir.

Yani ASDER kendi yazıp kendi okumadı. ASDER yazdı Allah C.C. okudu ve yaptırdı.

Yalnız ASDER değil, kim çalıştı ise bu işte ve bu davada vardı. Ama siz kesinlikle yoktunuz…

Kalın sağlıcakla sevgili dostlar…

Hamza Eroğlu

25.08.2011

Hamza Eroğlu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

7 yorum

  • Yorum Linki cengiz çıkrıkçı Salı, 11 Ekim 2011 04:09 yazan cengiz çıkrıkçı

    cevabınıza teşekkürler hamza bey .ben yorumumu şahsınıza degil utanması gerekenler duysun diye yazmıştım.hedef asla siz degildiniz.cevabınıza teşekkür ederim.vatanımızda utanması gerekenler belki utanırda dogru yolu bulurlar ve yaptıkları haksızlıklar karşısında pişmanlık duyarlar düşüncesi ile yazdım.sizi üzmek veya size yapılan yardımları küçümsemek veya size böyle yapıldı başkaları ne yapacak gibi basit anlayış ve düşüncede degildim.bizlere haksızlık yapanlara yazdım.selamlar şehitlerimizden dualarınızı esirgemeyiniz hepsine allahdan rahmet diliyorum toprakları bol olsun

    Raporla
  • Yorum Linki Hamza Eroğlu Perşembe, 06 Ekim 2011 22:56 yazan Hamza Eroğlu

    Cengiz Bey, yazımın başında anlattığım olay bana ilk şoku atlatma proğramı olmuştur. Sonrasında ben ilişğimi keserek Bursaya yerleştim ve farklı bir alanda işe başladım. Etrafımda her an bana yardımcı olan "maddi anlamda" insanları bulamadım. Ve bugüne kadarda mücadelesini sabırla ve ısrarla sürdüren bir insan olarak geldim. Sonra bir müslüman olarak varsıyamlar karşısında şunu yapardımk diyemem. Yaşanmadan imtihan olunmaz. Herkesinde imtihanı farklı. Alanı farklı, metodu farklı. Dolayısı ile etkilenmeside farklı. Ben de her insan gibi imtihan olundum ve bugünlere geldim. Ben ancak benim muhatap olduğum imtihan hakkında yorum getirebilirim. Aç kalmaya gelince Kainatın varoluş sebebi Efendimiz SAV dahi aç kaldı ne yaptıysa asra göre onu yapmak lazım sanırım. Bende olsam öyle yapardım belkide yaptım. Selam ve dua ile...

    Raporla
  • Yorum Linki Hamza Eroğlu Perşembe, 06 Ekim 2011 22:55 yazan Hamza Eroğlu

    Revne kardeşimiz, bu yazı ASDER in üzerine düştüğünü yapmayan, yazıların okunma sayısına bakarak kendi yazıp kendi okuyan bir dernek olarak bakan. Sürece hiçbir katkısının olmadığını iddia eden akıl sahiplerine hitaptır.
    Selam ve dua ile...

    Raporla
  • Yorum Linki Mesut Yücetürk Perşembe, 06 Ekim 2011 19:26 yazan Mesut Yücetürk

    HAK VE BATIL MÜCADELESİ KIYAMETE DEK SÜRECEK VE HER DÖNEM DE OLDUĞU GİBİ HEP FİRAVUNLAR ,NEMRUTLAR OLACAKTIR.ZALİM VE MAZLUM DA HER DAİM OLCAKTIR.ÖNEMLİ OLAN ZALİMİN BİZE ZULMETMESİ DEĞİLDİR ÖNEMLİ OLAN ZALİM KARŞISINDAKİ DURUŞ VE TAVRIMIZDIR.'ZALİMİN ZULMÜNE BOYUN EĞENLER ZALİMLERİN TA KENDİLERİDİR.'AYETİ İLE RABBİMİZ HER ŞEYİ GAYET AÇIK BİR ŞEKİL DE ANLATMIYOR MU?ANCAK BU TAVIR VE DURUŞ TÜM ADALETSİZLİKLERE KARŞI YAPILDIĞI ZAMAN BU AYET İCRAATA GEÇİRİLMİŞ OLUR.SAYGI VE MUHABBETLERİMLE.

    Raporla
  • Yorum Linki aydin bakie Perşembe, 06 Ekim 2011 14:50 yazan aydin bakie

    selamlar
    yazinizi ilgi ile okudum,ve takip etmekyteyim
    asderin yaptigi calismalari ve magdurlara vermis oldugu destegi
    herkezin bilmesini isterim
    asder yoneticilerine,tum uyelerine emegi gecenlere
    sonsuz tesekurler

    Raporla
  • Yorum Linki revne Perşembe, 06 Ekim 2011 08:21 yazan revne

    Bu yazı ne anlatmak istiyor ?

    Raporla
  • Yorum Linki cengiz çıkrıkçı Perşembe, 06 Ekim 2011 01:43 yazan cengiz çıkrıkçı

    sayın hamza bey asder in olmadıgını ve size yardım edecek sizi işe yerleştirecek ve ordudan atıldıgınız ıçin size merhaba bile diyecek insanları etrafınızda bulmasa idiniz ne yapacaktınız veya ne yapabilecek ne düşünecektiniz.bu sorumu sadece toplumsal yaşam ıhtiyaclarınız ile ilgilisoruyorum.asla yalnış anlamayınız sadece ekonomik getiriler açısından soruyorum tövbe tövbe asla ınanclarımız ve ınancınız açısından sormuyorum bu mevzuda resen emekli olupda açlık çeken eşi ev işlerinde çalışmaya giden asder sitesinde yazıları çıkan zor durumdaki silah arkadaşlarımız için yol gösterici olması açısından yazmanızı ricaediyorum saygılarımla

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...