Salı, 24 Aralık 2013 11:56

KAVGANIN ÜÇÜNCÜ TARAFLARI YA DA ASIL DÜŞMANA DİKKAT

       Çok sevgili ve Muhterem Büyüğüm Numan KURTULMUŞ’a da kötü ithamlar olunca aklıma direkt şu geldi. Kıbleye bir kez bile takiyyesiz ve imanla dönen biri Numan bey gibi bir iffet ve nezaket abidesi bir adama bunu yapamaz. Peki, ama kavganın iki tarafı var. Cemaat ve Hükümet. Hükümet yapamayacağına göre cemaat yapmıştır. Herkes böyle düşünmeye zorlandı ve yönlendirildi. Peki, Deniz Baykal’ın CD skandalının kaynağı karşı taraf mı? Yoksa iç kavga mı? Bu bir yönü. Ancak daha önemli yanları ülke güçlendikçe göz ardı etmeye başladık. Oysa asıl ezeli düşmanlar var. Siz güçlendikçe onlar azacaklar.

        Düşünelim! Acaba kavga sahiden iki taraflı mı? Hayır! Bu iki tarafı da bir kaşık suda boğmak isteyen üçüncü taraflar var. Şer İttifakları. Beyler unutmayın, Haçlı Seferleri devam ediyor. Hatırlayın! Avrupa her zaman kaynardı. İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa, Avusturya, İspanya İmparatorlukları birbiri ile hep savaş halindedirler. Ama konu Müslümanlar olunca hep beraber ordu hazırlarlardı.

        Bu güç merkezlerine siz şimdi, ABD, İsrail ve Çin’i de ekleyin. Yine çoklukla batıya her sefer düzenleyişimizde Müslüman ve Safaviler’le de Türk olan İran arkamıza dolanırdı. PKK, Bosna, Suriye, Irak, Mısır, Libya, Afganistan, Sudan deneyimleri de aslında değişen hiçbir şeyin olmadığını gösterdi bize.

        Peki, bu tarafların ülkede uzantıları yok mu? Elbette var. Hükumetin içinde var, cemaatin içinde var, MİT’te var, STK’ında var, Medya’da var, Emniyette var. Ayıklanabilir mi? Tamamen hayır! Peki, kim bunlar? Karşı tarafı dövmek her zaman daha kolay. Kendi içinde hain ayıklamak mı? Zor!. Dolayısı ile herkes bir mevziye geçti, başladı kavgayı azdırmaya. Başbakan’a İran’da yapılan büyüler mi dersiniz, yeni NeoCon Cemaat mi?

        Bu yazıya başlarken taraf olarak başlayacaktım ben de. Hatta “28 Şubatçılara dua, İHL’lere beddua mı?” gibi bir başlık atacaktım. Hocaefendinin son mesajını dinledim. Pakistan Başbakanının okullarla ilgili methini. Dedim ki yine itidal. Şimdi bu yazıyı okuyan arkadaşlardan bir kısmı şöyle diyor. “Canım Pakistan Başbakanı da ABD’nin adamı!” doğru olabilir. Ama Pakistan’da halk iradesi onunla tecelli etmiş, tıpkı ülkemizde Başbakanımızla tecelli ettiği gibi.

        Şimdi tam da fitne zamanıdır. Birileri İçişleri Bakanının konuşmasını değiştirmiş. Bir Müslüman bunu kâfire yapamaz. Porno ayıpları ifşa ediliyor. Kamusal bir suç mu işlenen? Olsa bile toplumla paylaşılacak bir iş mi? Siz büyük bir ayıbı alenîleştirdiğinizin farkında mısınız? Deniz Baykal’ın böyle bir şeyi duyulunca bir siyasî lâtife ile şöyle demişti. “Kocaman parti başkanı, yılların siyasîsi. Onun bile varsa. Sağ olsun, önümüzü açtı.” Ne oldu? Değdi mi pisliğinize.

        Irak’ta Şiî ve Sünnî camileri bombalanıyor. Onlarca Müslüman paramparça. Irak’lı bir Lidere sormuştum “Nasıl olur bu, Müslüman Müslüman’ı katleder mi?” diye. Dedi ki; “Her iki grup Müslümanlarda yerel kıyafetli o kadar çok İngiliz, Amerika ve İsrail ajanı yakaladı ki!” Biz de öncelikle yapıların içine sızan bu münafıkları ayıklamalıyız. Bu tâbii zor. İçimizdeki ayıplılar ifşa olursa ne yaparız? İfşa etme, dışına at. Nurettin Veren’i attığın gibi, Turan Çömez’i attığın gibi..

        Şunu unutmayın! Gerek hükümet gerek cemaat taraftarları. Her ikinizi de bir kaşık suda boğacak Gezi Zümresi, TÜSİAD, Koç, Doğan grubu, PKK, geleneksel statükonun temsilcisi CHP, işbirlikçi kesimler duruyor. Kına sipariş etmişler, bekliyorlar. Ülke dışındaki düşmanlarınız mı? Şaşkınsınız siz! İstiklâl Harbinde karşınızda kim vardı? Çanakkale’de kim vardı? Kıbrıs’ta kim vardı? PKK’nın arkasında kim vardı? Tezgâhı görmemek için aptal olmak gerek. Herkes aklını başına alsın. Asıl bedduayı halk ve ümmet ederse yatacak yer bulamazsınız. Yarın Mahkeme-i Kübra’da Allah’ın cemaline bakmaya yüzünüz olmaz.

        Gelelim ayıp açma ve iftira etme yarışınıza; ayetler ve hadisler ortada. Peygamberimiz (SAV) rehberimiz deyip ardından da nasıl bunca çirkinlikleri ima bile edebiliyorsunuz? Allah Aşkına sizin ar damarınızı aldılar mı? “Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter.” demiyor mu O Rehber (SAV)? Kime diyor? Öncelikle Halkın önünde yürüyenlere.. Bu dünyanın öbür tarafı, hesap günü de var. Unutmayın! Hala düşmanlarınız sizi tükürüğünde boğacak güçte. Bunun içinde sizi birbirimizle kör dövüşü yaptırıp seyrediyor ve size gülüyorlar. Bu halinizle acınacak ve duaya muhtaç duruma düşüyorsunuz. Kaybeden mi? Halkımız ve ümmetin tamamı…

        Tarafgirlik yapanlara da ikazım. Unutmayın! Her birerimiz hatta Başbakanımız da Hocaefendi de hata yapar, günah işler, yanlış karar verebilir, kanaat ifade edebilir. Siz her halükarda Allah’tan hayrı isteyiniz.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...