Salı, 28 Ocak 2014 10:31

PARALEL SİYASET VE RİYA

             Riyakârlıkla münafıklığın en büyük farkı nedir? Münafık, iman karşısındaki ikircikli ve menfaatperest duruşun adıdır. Riyakârlık ise her alanda ve anlamda yapılan ikiyüzlülüğün, menfaatperestliğin adıdır. Riya, münafıklığı da içine alan çok tehlikeli bir şey.

         Riyakârlığın özüne ve arka planına baktığınızda en büyük itici kötülüğün “kolay menfaat ve güç elde etmek” olduğunu görürsünüz. Tabii helalle hızla yükselmek zordur. Ama haramla maddi menfaat temin etmek daha kolaydır. Haram ve hile! Çoğunlukla kardeştirler. Hilenin helal olduğu yerler vardır. Bu da çoklukla muharebe meydanlarındadır. Kardeşe karşı hiçbir hile helal değildir. Kuran-ı Kerim yapraklarını mızraklara takarak hile yaptığını zannedenler yarın Hakk’ın huzurunda bunun hesabını vereceklerdir.

         Siyaset kurumu olgunlaşmalıdır. Siyasiler konumlarını hazmetmeliler. Köylerinden çıkalı bir ömür geçti. Siyasete yön vermeye çalışanlar da haddini bilmelidir. Geçmişte menfaat temin ettiğiniz, tepe tepe kullandığınız siyaseti sonunda bıktırdınız. Sonra CHP’ye yanaşıldı. ABD görüşmeleri koordine etti. CHP ile ön anlaşmaya varıldı. CHP dershaneci oldu. Ama devam edemediler. Sorun anlaşmazlık değildi. İlke olmayınca menfaat birlikteliği her zaman kolaydır. Koç’la anlaşabilen herkesle anlaşacak karakter ve mizaçtadır. Sorun taban oldu. Çok küçük bir oran dışında kimse bir büyüğüne itaat edecek kadar kör değildi.

         İnsanlar Allah Resulü’nün kızına “Seni ben bile kurtaramam Fatıma!” dediğini biliyor artık.

         Bu kez “AKPARTİ’ye paralel bir siyasi parti ile olmalı” kararı verildi. Yeni bir parti kurmak bile düşünüldü. Zaman az, siyaset deneyimi yok. Çözüm gördüğüm kadarı ile BBP ile hareket etmek. Rahmetli M. Yazıcıoğlu “İttihad-ı İslam’ı dava edinmiş” bir müslümandı. Herkesi severdi. O sağken ülkeyi hedef alan kimse yoktu. MOSSAD’la paralel çalışmalar yapılmıyor, İHH araçları durdurulup, Halkbankasına operasyon düzenlenmiyor, Koç’a ananas gönderilmiyordu. Daha da önemlisi Rahmetli Menzil’e çok yakındı. Şimdi Menzil beddulara karşı dua timleri kurdu maşaAllah.   

         Paralel siyaset yapmak üzere BBP’ne sokulanlar şunun farkında değil galiba. BBP, AKPARTİ’den daha Millici. Tutar mı? Zor. BBP AKPARTİ’nin içindeki hırsızlara karşı, açılıma tereddütle yaklaşıyor. Kuşkuları var. Peki, AKPARTİ’de aynı sorunlara çanak ve alkış tutan mı var? Hayır!

         AKPARTİ ve hükümet, İran aşkını yeniden masaya yatırmalıdır. Oluşabilecek paralel yapılanmalara karşı dikkatli davranmalıdır. Son Jandarma Adana Bölge Komutanlığından çıkan İHH operasyonu iyi düşünülmelidir. Asker sivil inisiyatifi de, siyaseti de algılayamaz. O emir almaya odaklıdır. Muhakeme ederken dar kalıplarla eder. Eğer emri amirlerinden değil de paralel yapılardan almaya odaklandı ise, eğer şartlandı ise, vay halinize. Bu yargıçlar filan yanlarında devede kulak kalırlar. Bu manada Genel Kurmay ile de bir çalışma yapılmalıdır.

         Paralel yapı, mensuplarına “tırlarda Suriye’ye para gittiğini ve Kürdistan’ı kurmak için para gönderildiğini” anlatmaktadırlar. Bu alçaklıktır. Para en kirli ve kontrolsüz bir şekilde zaten bölgede cirit atmaktadır. Neden Türkiye’den gitsin? Tüm bu iftiraları MİT saptamalı ve hükümet mensupları meydanlarda bu iftiralara cevaplar vermelidir.

         BBP, bu oyunun bir parçası olmamalıdır. Rahmetli Yazıcıoğlu’nun katilleri bellidir. Onlarla paralel çözüm üretenlerle kolkola girmek davaya ihanettir, şehide ihanettir.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...