Perşembe, 15 Ocak 2015 11:48

PARİS, SONUÇ; BİR TAŞ BİN KUŞ!

Strateji ve siyasette en basit analiz yöntemi sonuçtan sebebe gitmektir. Paris’te Müslüman Teröristler dergi bastı, katliam yaptı, rehineler öldü. Olay vahim. Peki, sonuçlarına bakalım mı?

 1. ABD, Avrupa ve Hıristiyan Dünyada İslam’ın kötü dolayısıyla da düşman olduğu algısı bir kez daha pekiştirildi.

2. Müslümanlar, psikolojik baskı altına alındı, suçluluk psikolojisine itilerek yeniden yalnızlaştırıldı.

3.  İslam Ülkelerindeki seküler (laikçi) baskılar artmaya devam edecek.

 4. Katliam yapılan, iç savaşlarla enerjileri tüketilen ve işgal edilmiş İslam Coğrafyası daha da yalnızlaşacak.

5. Batı bunca zulmüne rağmen, mazlumu oynamaya devam edecek.

6. Avrupa’da Müslümanlara gerek hükümetlerin, gerek ırkçıların baskısı artacak. Bu baskılar sonucu Avrupa’da yaşayan Müslümanların dönüşmesine ve değerlerine yabancılaştırılıp asimilasyonlarına hız verilecek.

 7. Müslümanların tepkisini çeken medya kuruluşları rejimlerce daha rahat kontrol edilecek. Bu da geçmişte sömürdükleri topraklardan gelen Müslüman vatandaşlarını da daha rahat kontrol etmelerini sağlayacak.

 8. Batıdaki yönetimler, Müslüman vatandaşlarına karşı, onların haklarına karşı daha lakayt davranacak, belki de verdikleri bazı hakları geri alacaklar.

 9. Haçlı Bloku daha da birlik olacak, Batıdaki Hıristiyan dindarlık artacak. Böylece Psiko-sosyal değerler açısından Batının muhafazakâr değerleri artmaya devam edecek.

 10. Olay, Avrupa’da artan İslami gelişmeler ve Müslümanlığa geçen Hıristiyanların artmasının da önüne geçilmesi için kamuoyu oluşturulacak ve algı bozulması için tutamak yapılacak.

 11. Hıristiyanlığın iflas etmiş ve içi boşaltılmış değerleri ile toplum birliğini sağlayamayan Batı, artan İslam Düşmanlığı ve ırkçılığı kullanarak birliğini güçlendirmeye çalışacaklar.

12. İslam ülkelerindeki laikçi, batıcı, işbirlikçi duruşlar güçlenirken, İslami Duruşların bağrına sokulan diyalog, hoşgörü, vb. tellallığı artmaya ve taraftar bulmaya devam edecek. Böylece, İslam Âleminde batının kontrol edebildiği Müslüman tipolojisi oluşturulmaya devam edecek. Sonucunda bu sözde dindar işbirlikçiler batı tarafından kullanılmaya devam edecek.

13. El-kaide gibi, batılı servislerin yönetip yönlendirdiği örgütler batının ikiyüzlülüğü bahane edilerek güçlenmeye devam edecekler.

14. Anlamakta zorlanırsanız, 11 Eylül’e bakın, Müslümanlara saldırılara nasıl yıllardır gerekçe gösterildiğini görün. Bu olayda, Ortadoğu ve İslam Ülkelerine doğrudan baskı ve işgaller için başka olaylarla birleştirilip sebep gösterilecek.

 

Peki, olayın oluş şekli.. Öncelikle, olayın failleri öldürülen amatörler değil, başkaları. Düşünün, adamlar kimliklerini arabada unutuyorlar. Vay anasını beh… Herhalde yolda birine kimlik gösterdiler. Yani olay birilerinin üzerine yıkılıyor. Ya öncesi? Derginin öldürülen yazar, çizerleri Pazartesi yapılan toplantılara bile düzenli gelmeyip, evlerinden çalışmalarını e-posta ile gönderirken, katliam günü, yani Çarşamba günü toplantıya tam tekmil getiriliyorlar. Yani dergi baskına hazır hale geliyor. Hedef kişiler adeta hazır ediliyorlar. Baskın oluyor.. Sonra failler öldürülüp, olayın en büyük çözüm kaynakları yok ediliyorlar.

Bir ilginç rastlantı daha var. Geçtiğimiz günlerde IŞİD, EL-Kaide’ye savaş açtı. Paris’i basan teröristler de Yemen El-Kaide’si adına eylem yapıyorlar. Demek ki IŞİD meşrulaştırılacak. Yani, Körfez’in, Musul ve Kerkük’ün petrolleri doğrudan Akdeniz’e akacak. Avrupa için stratejik bir sorun olan Türkiye Sorunu ortadan kalkacağı gibi, bölgede İsrail için asıl tehdit olan Müslüman Türkiye ile İsrail arasında da tampon ve kukla bir devlet oluşturulacak. ABD, Batı ve İsrail Kobani direnişine verdikleri destekle de arada kalan Kürt ve Türk Bölgesinin Türkiye’ye katılmasına engel olmayı amaçlıyorlar. Görünen o ki; oynanan satranç oyununun sonuçlarını doğru okuyamaz ve müdahale edemezsek Türkiye olarak biz de mağdur olacağız.

 

(E) Yb. Halil MERT
Strateji ve Yönetim Uzmanı

 

Son Düzenlenme Cuma, 16 Ocak 2015 16:40
Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...