Çarşamba, 25 Şubat 2015 09:50

ŞAH FIRAT OPERASYONU’NUN SONUÇLARI

Şah Fırat başarılı bir Askeri Operasyondur. Evet, Askeri bir operasyon.

Şimdi “Ağzı olan konuşuyor.” Dün CHP Türbedeki askerlerimizin esir alındığını söylüyordu. Adeta dış bağlantılarından talebini iletiyordu. Bu gün CHP, PDY, MHP ve BBP dedemizin naaşının ve emanetlerin oradan alınmasını geri çekilme olarak değerlendiriyorlar.

Dostlar, IŞİD düzenli bir terör örgütü müdür? Hayır! İçinde birçok gizli servisin kullandığı guruplar var. Tam bir serseri güruh durumunda. Ya içinden birileri türbemize saldırsa? Cevap, TSK yetişir. Çok doğru yetişir de, yetişene kadar onca askerimiz şehit edilirse! Türbemizi yakıp yıkarlarsa? Malum IŞİD’in hedefinde maalesef diğer sözde İslami terör guruplarında olduğu gibi Müslümanlar var. Sorarım size, bakın çevrenize, dünyaya.. Kaç İslamcı gurup sayabilirsiniz düşmanlarımızla savaşan.. Mesela İngiltere, ABD, İsrail, Fransa ile savaşan. Çin ile savaşan.. Tamamına yakını Müslümanlarla kendi içinde savaşıyor ya da Müslüman katlediyor.

Batılı Strateji Uzmanları dalga geçer gibi ne diyorlar biliyor musunuz? “Sözde İslamcı terör guruplarına suç işleme potansiyeli yüksek ve radikal tipleri, bataklığa sinek toplar gibi önce toplarız. IŞİD böyle bir yapıdır. Sonra da o bataklıkta onları toplu olarak avlarız.” Düşününüz! Bu çocuklar bizim, bu insanlar bizim. Malum PKK ile yıllarca çatıştık. Ordumuzun fedakâr mensupları bizim. PKK’da ölen teröristler de maalesef bizim çocuklarımızdı. Aynı ananın bir oğlu şehit oldu PKK ile çarpışırken, diğer oğlu da PKK’lı olarak vuruldu ve öldü.

Saygı Karakolumuz hedefti. Bölgede kimin, hangi dış gücün kontrolünde olduğu belli olmayan onlarca gurup var. IŞİD’in ilk sansasyonel eylemini hatırlayın. İngiliz vatandaşı bir IŞİD militanı ABD vatandaşı bir gazeteciyi tavuk boğazlar gibi kesti. Japon gazeteci aynı şekilde. Acaba bu eylemlerle o ülkelere ve dünyaya verilen mesaj nedir?

Büyük Milletler, aptallıkla ve duygusallıkla yönetilmezler. Büyük düşünerek yönetilirler. Bize öğretilen de budur.

Uhud derstir bize. Gülümüz (SAV) hendek gibi bir savunma harekâtı planlıyordu. Gençlerin ısrarı üzerine Uhud Meydanı’na çıktı. Düşünün vahiy sahibi en Yüce Peygamber (SAV)’e Allah (CC) böyle bir hata yaptırır mı? Asla! Öyleyse? Kıyamete kadar gelecek Müslümanlar ders çıkartmalı değil mi?

Şah Fırat evet çekilmedir ve doğru yapılmıştır. Düşman bölgesinde kalmış askerimiz ve emanetlerimiz risksiz bir bölgeye intikal ettirildi. Hem de uluslar arası hukuktan gelen haklarını kullanarak, mütekabiliyet esas alınarak.

Muhalefet edenlere soruyorum, sizin çözümünüz ne? “Bekâra karı boşamak kolay!” değil mi?

Bir de diyorlar ki PKK’nın Suriye kolu PYD ile koordinasyon yapıldı. Allah aşkına sizin ülkeniz ve ordunuz bu kadar mı basit ve küçük? Bu iddia utanmazlık ve sığlıktan başka bir şey değil. TSK ve Hükümet terörist ilan ettiği bir düşmanla ittifak yapacak kadar küçülmez. Bu konuda endişe etmeyin.

Ergenekon, Balyoz, Ayışığı vs. derken Şanlı Ordumuz’un şahsı manevisi de ciddi yara aldı. Orduya her zaman sahip çıkan muhafazakâr camia da arkasını döndü. Ordumuz dün kendisi FAŞİST ORDU diye mermi atan sözde ulusalcıların avukatlığına terk edildi.

Tüm kurumlarda suçlular ve hainler vardır. Bu büyük ya da büyük olma iddiasında olan ülkelerin kaderidir. En çok ajan ve hainler ABD, Rusya, İngiltere gibi ülkelerde çıkar. Hem de müttefikleri olan ülkelere çalışan ajanlardır çoğunlukla. Peki neden? Siz hiç ABD vatandaşı gazeteciyi kesen İngiliz vatandaşı IŞİD’çinin bunu yapma sebebini sorguladınız mı? Onlarda çıkar kavgası ve menfaat daha büyüktür. Petrol şirketleri ve karteller yönetir bu süper devletleri. Onlar da dünyada bu acımasız küresel sermaye gurupları ve efendilerine itaat ederler.

Büyük davası var gibi görünen, ama bunu nasıl yapacağından bihaber olup, sürekli mesnetsiz ve desteksiz konuşan dostlar, çözümün ne kadar parçasısınız? Bir öneriniz var mı? Mükemmeli konuşmak ve istemek başkadır, yaşayabilmek başka..

PYD ile işbirliği yapıldığını iddia eden bölücü kafa! Yeni türbe yeri göbeğinizde seçildi, bayrak bağrınıza sokuldu. Hadi buyurun!

Ey halkım, Ordumuz büyüktür. Bölgenin her anlamda en büyük ve güçlü ordusuna sahibiz. İnanın Suriye’nin tamamı üç-beş günde kontrol edilebilir. Ama bu stratejik ve askeri düşüncenin önüne geçmemelidir. Harbin ve askerliğin icabı yerine getirilmelidir. Koca Rusya 500 yıldır elinde tuttuğu Ukrayna’ya girmekten çok mu aciz? Peki, neden Ukrayna Rusya arasındaki görüşmelerde Almanya var, Fransa var? Olayın doğrudan tarafı mı onlar yoksa mağduru mu? Demek ki, dünya beşten ibaret değil ama sizde istediğiniz gibi davranamıyorsunuz. Düşünmeniz gereken o kadar çok girdi ve bilinmeyen var ki!

Ey halkım, hükümet ve ordumuz doğru zamanda doğru tepkiyi göstermiş ve ciddi bir askeri operasyon yapmıştır.

 

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...