Perşembe, 17 Aralık 2015 13:28

EVLAD-I FATİHAN’DAN KARELER…….

Evladı Fatihan Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında 10-14 Aralık tarihleri arasında Bosna Hersek’in başşehiri Saraybosnada  Balkan ülkeleri STK. Buluşması  gerçekleştirildi.

Konya’daki 126 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti öncülüğünde, Yurtdışı Türkler ve Akraba toplulukları

Başkanlığı,Selçuklu Belediyesi,Hikmet İlim ve Sanat Derneği  ile yürütülen projenin yurtdışı ilk durağI Bosna Hersek başkent Saraybosnada icra edildi.

President Otelinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan YTB Balkanlar Koordinatörü Adem Günaydın, Balkanlardan Uzak Asyaya, Ortadoğudan Avrupaya uzanan geniş coğrafyada faaliyet yürüttüklerini belirterek, uluslararası projeleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da sivil toplum örgütlerinin itici güç konumunda olduğuna işaret ederek, Mekke ve Medineyi istisna tuttuğumuzda bizi kendisine en çok çağıran şehirlerden Saraybosnada olmaktan son derece mutluyum. Türkiye ve Konya için Bosna Hersek’in yeri her zaman ayrıdır diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Saraybosna’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kardeş coğrafyalarda daha fazla çalışmalar yapmak istediklerini anlattı.

Bosna Hersek’in Konya Fahri Konsolosu  Ercan Uslu da BosnaHersek ile Türkiye arasındaki kadim kardeşliğe dikkati çekerek, gelecek günlerde bu kardeşliğin daha da geliştirilmesini temenni etti.

Etkinliğe Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Mekodanya ve Kosava’dan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı ve sunumlarını yaptılar.

Konya’dan 126 kuruluşu temsilen katılan 40 kişilik stk yöneticileri;kendi dernek veya vakıfların sunumlarını yaparak,önümüzdeki dönemde yapacağı projeleri hakkında bilgiler verdiler ve ikinci günde 39 adet proje destek mutabakat metni karşılıklı olarak imza edildi.

Balkanlar Buluşması etkinliğinin Bosna Hersek’in ardından  Kosova,  Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Karadağ’da da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Evladı Fatihan Kardeşlik Köprüsü Projesi, Balkanlarda faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile başta Konyadakiler olmak üzere Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını işbirliğine yönlendirecek, kapasitelerini geliştirecek çalışmalar yapmayı gaye edinmektedir.

Bu bağlamda sivil toplum kuruluşlarına her zaman destek veren gönül insanları; Mv.Ahmet Sorgun, Dr.Mustafa Güçlü, Bosna Hersek fahri konsolosu Ercan Uslu, yerel yöneticiler içinde her zaman sivil toplumun yanında olan Selçuklu belediye başkanı U.ibrahim Altay, çok yoğun mesaisi olmasına rağmen proje koordinatörlüğünü üstlenen Prof.Dr.Önder Kutlu hocamıza, yer ve zaman gözetmeden üstün fedakarlıkla rıza-ı ilahi yolunda fedakarlık gösteren ve bundan sonrada gösterecek olan gizli kahramanlarımız konya sivil toplum kuruluşları platform yöneticilerine dua ve muhabbetlerimi ifade ederken bize dışarıdan bakan insanımıza da artık taşın altına sizde elinizi koyun diyorum. Zira; ömür sermayesi hızla akıp gidiyor, manevi kamera ise devamlı kayıt alıyor sizde şu gök kubbede hoş sada bırakmak istemez misiniz?

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...