Perşembe, 01 Şubat 2018 12:34

ABD Menbiç'ten Çekilmeyecekmiş

Reis-i cumhur Afrin'den sonra sıranın Menbiç'e geleceğini sıkça tekrar etti ve ABD'nin askerlerini MENBİÇ'ten çekmesini söyledi.

Fakat bugün ABD'nin Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel CNN International'a yaptığı açıklamada Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini söyledi.

ABD'nin Menbiç'ten askerlerini çekip çekmeyeceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Yalnız hatırlanacağı üzere AFRİN harekatı başlamadan aylar önce hükümet ve reis-i cumhur Afrin harekatına işaret etmişti.O zamanda ABD'nin yetkili makamları benzer açıklamalar yapmıştı.
ABD Dışişlerinden"Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz." denilmişti.

Buna rağmen Zeytindalı harekatı başladı ve başarı ile devam ediyor.Harekatın başlamasından kısa bir süre sonra ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afrin'de PYD/PKK terör örgütüne karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki kaygıları konusunda Türkiye ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.Bir süre sonra ise Savunma Bakanı Mattis taraflara itidal çağrısı yaptı.Türkiye'nin kararlı ilerleyişi karşısında yapacak bir şeyleri olmadığını görünce de Afrin'le ilgilerinin bulunmadığını açıkladılar.

Bu durum bana sirkte aslanların terbiye usulünü hatırlattı.Şöyle ki aslanlar terbiye edilirken yanlarında bir köpek bulundurulur.Aslan hata yaptıkça yanında tutulan köpek dövülür.Köpek ciyakladıkça aslan korkar ve hata yapmaz.

Şimdi Türkiye'de aynı yöntemle dünyanın en büyük sirk aslanı olan ABD'yi coğrafyada ki köpeklerini döverek hizaya getirmektedir.

Menbiç'in temizlenmesi Afrin kadar mühimdir.
Peki neden?

Fırat Nehri'nin batısında bulunan Menbiç,Türkiye sınırına 40 Fırat nehrine 30 km uzaklıktadır.2016 yılında DEAŞ'tan temizlenme bahanesiyle terör örgütü YPG'ye teslim edildi.

Menbiç 20 TEMMUZ 2012 tarihinde muhaliflerin eline geçti.
2014'te DEAŞ ve nihayet 2016 yılında da YPG'nin eline geçti.

Savaş öncesinde 100 BİN nüfusu vardı nüfusun çoğu Araplardan oluşmaktaydı.Fakat 2016 dan bu yana Türk,Arap,Çerkez ve diğer etnik guruplar göçe zorlandı veya öldürüldü yerlerine ise Kamışlı'dan getirilen Kürt milliyetçisi aileler yerleştirilerek demografik yapı değiştirildi.

Menbiç bir kavşak noktasıdır.
Musul ve Rakka üzerinden gelen ve Halep'e uzanan M4 karayolu üzerindedir.

YPG'nin eline geçtikten sonra Türkiye'den gelen MLKP ve TİKKO gibi militanlarında merkezi haline gelmiştir.Terör açısından Türkiye'ye ciddi bir tehdit teşkil etmektedir.

Bu durumuyla SURİYE'deki iç barışın önemli miheng noktalarındandır.
Din-ü devlet,
Mülk-ü millet sulh-u Salah için MENBİÇ Mehmetçiğin kontrolünde olmalıdır.

Selam ve hürmetlerimle.

Son Düzenlenme Perşembe, 01 Şubat 2018 14:40