Salı, 05 Haziran 2018 15:41

AK Parti’deki “AKP’li ganimetçiler”

İslam'da en helal kazanç ganimettir.

Lakin, savaşta gaye ganimet olmamak şartıyla.

Efendimiz eğer isteseydi yaşadığı çağın meliklerinden; Bizans ve Sasani imparatorlarından daha zengin olurdu.

Tıpkı servetleri dillere destan Davud ve Süleyman A.S. gibi.

Çünkü ; İslam yayılıyor, fetihlerle beraber ganimetler de artıyordu. Cenab-ı Hak kendisine ganimetten 5'te 1 pay vermişti. Dileseydi ve isteseydi müthiş bir saltanat sürebilirdi. Fakat o elde edilen ganimetlerden payına düşeni fakir fukaraya dağıtıp sade bir hayatı tercih etmişti. Çünkü o kendisinden sonra gelecek ümmetinin idarecilerine numune –i imtisal idi.

Gelelim günümüze;15 Temmuz akşamı, FETÖ’cü mankurtların karşısına dikilen bu kahraman millet, küresel çete ve onun yerli ve gönüllü işbirlikçilerine karşı başlattığı direnişi sonuna kadar götürmeye kararlıdır. Ve bu mücadelenin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kendini yenileyen AK PARTİ kadrolarıyla mümkün olabileceğine de gönülden inanmaktadır.

Fakat,il başkanlıklarından yerel yönetimlere, yerel yönetimlerden bürokrasiye, bürokrasiden Ankara'ya kadar uzanan hem mental ve hem de metal yenilenmeye ihtiyaç vardır. Milletimiz, bu yenilenme sonucu oluşan yeni kadrolarda iliklerine kadar dava şuuruna sahip neferleri önde görmek ister.

Aksi takdirde, ganimet telaşına kapılıp peygamberin (SAV) emrini unutup okçular tepesini terk eden sahabede olduğu gibi bir UHUD mağlubiyeti kaçınılmaz olacaktır.

Şahsi kanaatim odur ki; AKP’li görünen ganimetçiler de en az FETÖ, ETÖ,PKK kadar BÜYÜK TÜRKİYE davasına zarar vermektedir. Bunlar AK Parti’de değişim olmasın, işlerimiz tıkırında olsun anlayışındadır.

Kader, AK Parti’yi kuruluşunda kendi kendisine biçtiği vazifeden çok daha ulvi görev ve hedeflere taşımıştır. Sadece bu ülkenin değil, ümmetin umudu olmuştur.

Din-ü devlet mülk-ü millet, sulh-u salah için yenilenme şarttır.

Milletin bunu görmek istemesi haktır.

Vesselam.

Nejat ÖZDEN