Salı, 04 Aralık 2018 09:39

ASDER Genel Kurul Yansımaları

Adaletin savunulamadığı o menhus yıllarda, yalnız kalan, en yakınlarının bile vebalı gibi yanında veya arkasında duramadığı, iş için kendileri ziyaret edilen bazı zengin Müslümanlarında, ”bizde soruşturma içindeyiz” bu sebeple size üzülüyoruz ama işe alamayız deyip köşe bucak kaçtıkları dönemlerden gelen siz kahramanlar, eğilmediniz, bükülmediniz, tökezlediniz ama tekrar, tekrar ayağa kalkmasını bildiniz… STK.ların isimlerinin bile dillendirilemediği o darbe zamanında bir avuç dava adamı “madem öyle kendi adaletimizi kendimiz savunacağız” diyerek zulme karşı sivil inisiyatif direnişini başlattınız….

Gelinen sürece baktığımız zaman, hamdolsun farklı zaman dilimlerinde yaşadığımız tarifi mümkün olmayan sıkıntılardan sonra;2011’de bir nefes aldık ama, uzun süreli hak alma oksijenine ihtiyacımız var ve bunun devamlılığı da bizlerin birlik ve beraberliğine ve bu hak alma meselesini dar çerçeveden çıkarıp zulme karşı dik durma davasına, yani demem o ki asder kardeşlik davasına bürünmemize bağlıdır diye düşünüyorum.

Nedir Asder  davasındaki kardeşlik? Derin derin hiç düşündünüz mü? Manasını hissederek yaşadınız mı? İhlasla yoğrulmuş bir muhabbet, riyasız ve karşılıksız bir muavenet, aynı göz ile görebilmek, aynı kulak ile işitebilmek, bir kalp ile hissedebilmek, bir ruh olabilmek…

Asder Genel Kurul Toplantısı  kapsamında Genel Merkezimiz İSTANBUL  programını 24 Kasım 2018 tarihinde icra ederken, bu genel kurul çağrısı  1 (bir  ay) önce duyuru yapıldığı halde, sağlık mazereti hariç katkı vermeyen, katılmayan, katılamayan, kardeşlerimin durumunu  ifade etmekte kelimeler kifayetsiz kalıyorsa elbette eksik yaşanır kardeşlik! Bütün mazeretlerini bir tarafa bırakarak (başta Nevzat hocam...) olmak üzere katılan diğer kardeşlerle ulvi hislerle bu hazzı yaşamadıysanız   elbette başka söze ne hacet….!

Değerli Kardeşlerim; Genel kurulun yapıldığı Üsküdar üniversitesi konferans salonuna bir baktım ve içimi hüzün kapladı; düşünebiliyor musunuz ortalama 700 civarında üyeniz var ama bir bakıyorsunuz; Şubelerden eksik var…hangi il temsilcisi kardeşim var acaba diye sağa sola başınızı çeviriyorsunuz ama nafile o kadar çok eksik var ki (şehirleri tek tek yazamıyorum)..yok…yok…hemen yanımızda olması gereken Anadolu’dan, Avrupa’dan çok çok eksik…!...YİK Üyeleri yok sayılır….yani davaya sahip çıkma resmi o kadar eksik ki…oylamaya katılan kardeşlerin sayısı ne kadar biliyormusunuz…ben yazamıyorum..!

Anladık sene içindeki faaliyetlere katılmadınız…katılamadınız… ama hiç olmazsa 3 yılda bir yapılan genel kurula katılmamak için ne mazeretiniz vardı ki… Genel kurula katılamayan arkadaşımızın başka zamanlarda nutuk atması ,sosyal gruplarda edebiyat düzmeleri… ne kadar inandırıcı olur ki…

Tabi ki her hayırlı işin Muzır manileri olacak  ve her münasebetin dünyevi menfaatlere dayandığı günümüzde; Acaba bizler ne bekliyoruz…Halbu ki İslâm davasındaki kardeşlikte ise asla menfaat söz konusu değildir, olamaz olmamalı..! Önceliklerimizi tekrar  gözden geçirmeliyiz diye  düşünüyorum.

Aslında manevi bir ortaklıktır bu Asder kardeşliği, Mutlulukta, kederde, endişelerde, zulümlerde, baskılarda, maddi manevi sıkıntı ve umutlarda beraberliktir. bilirsiniz ve bilmelisiniz ki  kardeşlik bir gönül iletişimidir. Hissedebilme, anlayabilme sanatıdır. Sormadan cevap almaktır. İnanmaktır, güvenmektir, dualarda buluşmak, belki de hiç ayrı olmamaktır, hiç yalnız kalmamaktır Asder  kardeşliği. Aşktır, şefkattir, sabırdır, metanettir. Engelleri aşmada ise mücadele ruhudur

Bir olan inancın ardından birlikte koşmak, birlikte yorulmak, birlikte “haydi kardeşim” demektir. Öyle ki, sadece dünya saadetine vesile olmaz, ahirette Rabbimizin lutfuyla cennete visal sebebidir Asder kardeşliği.

Bizdeki Asder kardeşliği davasını tam hissedebilirsek aslında İslâm davasındaki hislerimizle tıpa tıp örtüştüğünü göreceksiniz. Bu sebeple tekrar ve tekrar bu yazıyı okuyan kardeşim okumayana duyurarak paylaşmalıdır…ki bir daha hüzünlü anlar yaşanmasın. İslâm kardeşliğinde, bütünlüğümüz için ders almak için yazdığım bu makalemin  müspet manada ki kardeşane  bir eleştiri paylaşımı  olarak alınması düşüncesi ile hayırlı günlerde görüşmek temennisi ile…..

Selam ve muhabbetlerimle…

Son Düzenlenme Salı, 04 Aralık 2018 09:42
Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...