Pazar, 25 Aralık 2011 23:42

Fransızlar ve OYAK!..

Fransız Parlamentosu, “Türkler Ermenilere soykırım uygulamadı” demeyi suç haline getirince, şöyle hafiften geriye dönüp baktım...

Bu kritik süreçte, “Milli Çıkarlarımızı” korumak, Fransız oyununu engellemek için kimler ne gibi faaliyetlerde bulunmuş?.. AK Parti, MHP, CHP, bu süreçte üzerlerine düşeni yaptı.

Saadet, Has Parti, BBP, DP de kendilerinden beklenen tepkiyi ortaya koydu.

TOBB bu süreçte teyakkuz halindeydi.

Memur Sen, Hak İş, TZOB, MÜSİAD, ASKON, TUSKON da dikkatimizi çeken faaliyetlerde bulundu.

Yine dikkat çekici; Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım Paşa da, Fransız Parlamentosu’nun rezil kararı çıkar çıkmaz bizi aradı.

“Bunlar, zamanında Hak ve Adalet çizgisinden sapmaksızın kurduğumuz büyük üstünlüğün intikamı almak istiyorlar!” dedi ve ekledi:

“Bu oyun, göreceksiniz, bize değil onlara zarar verecektir. Çünkü biz, gerektiğinde yek vücut olabilmenin şanlı örneklerini defalarca vermiş bir milletin evlatlarıyız!..”

¥

THK böyle..

TÜSİAD’ı da bu süreçte faal gördük; TOBB’un lobi faaliyetlerine “sınırlı sorumlu” bir tarzda destek verdikleri için onlar da “ölçülü takdir”i hak etmiş bulunuyorlar.

Dünya görüşleri farklı pek çok oluşumun bu “Milli” meselede bir araya geldiğini, işbirliği yaptığını gördük bu süreçte...

Gördük de...

Bu yazının başlığında işaret edilen OYAK, nedense çarpmadı gözümüze!..

Fransızlarla, başta Renault, AXA olmak üzere kallavi ortaklıkları bulunan ORDU Yardımlaşma Kurumu’nun pek saygıdeğer yönetim kurulu üyeleri, Fransa’ya tam kadro çıkarma yapabilirlerdi...

Ortak oldukları “markaların” etki alanındaki Fransız Parlamenterler üzerinde baskı kurabilirlerdi.

Bunları göremedik..

Merkezlerini aradık; “Bu konuda bir açıklama olursa, diğer basın organlarıyla birlikte kullanırsınız!” gibisinden laflar ettiler...

İnternet sitelerine baktık...

En son açıklamaları, Fransızlarla ortaklık alanlarını geliştirdiklerine ilişkin...

Oradan kopyala yapıştır:

“OYAK ve RENAULT; otomotiv alanında üretim ve dağıtımdaki 40 yılı aşan birlikteliğini finansman alanına da taşıyor. OYAK ve RCI BANQUE SA (Renault Grubu), BDDK’dan Türkiye’de finansman şirketi kurma iznini aldı. (...)

OYAK ve RCI BANQUE SA tarafından kurulacak olan ORFİN Finansman A.Ş.’nin faaliyete geçmesiyle; yüksek hizmet kalitesi ile müşterilerinin, finansman ihtiyaçlarına satış noktasında çözüm üretirken, aynı zamanda çağdaş finans tekniklerini kullanarak tüketicilerin yaşam standardının yükseltilmesi ve Otomotiv sektörü ile Türkiye ekonomisinin gelişmesine de katkıda bulunulması hedefleniyor.”

¥

Son açıklama böyle...

Fransız küstahlığına ilişkin bir açıklamaları ise...

Henüz yok!..

ORDU Yardımlaşma Kurumu olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri ile entegre olmuş bir büyük “Ulusal” kuruluş olarak ve tabii Fransızlarla büyük ortaklıkları bulunan bir ayrıcalıklı kurum olarak, Fransız rezilliğine karşı, şöyle bu aziz milletin yüreğini soğutacak bir tavır bekliyoruz sizden.

Erdemir’i satın almak için kurduğunuz Ataer’in yüzde 41 hissesini Fransız Arcelor’a satarak Fransızlarla ortaklığını genişletmiş ve dünyanın ikinci büyük çelik üreticisi Arcelor’u “Türk” demir-çelik sektörüne “sokmuş” bir “Ulusal” kuruluşumuz olarak...

“Atatürk Türkiyesi” sizden çok şey bekliyor!..

İhaleyi alana kadar “Ereğli Türklerindir” sloganıyla hepimizi coşturan...

Süreç içindeyse “Globalleşmenin anlam ve öneminin şuuruna” ermiş bir “milli” pardon “ulusal” kurumumuz olan...

Fransız Arcelor’la “gayet faideli” bir işbirliğine gitmiş bulunan...

Ordu Yardımlaşma Kurumumuzu “saygıyla” selamlıyor...

Yönetimdeki Emekli Paşalarımızın gözlerinden öpüyorum!.. Gazanız mübarek olsun!..ği)

 

http://www.haberevet.com/yazar/20111224/5884/fransizlar-ve-oyak.html

Serdar Arseven

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...