Perşembe, 01 Eylül 2022 13:31

Gençler için Teknofest heyecan demek

Gençlere moral aşılayacak yeni şeyler lazım geldiğini hep söylüyorduk. Samsun, Çarşamba’da başlayan Teknofest Karadeniz herkesi heyecanlandırdı. İnanılmaz keyifli işler çıkıyor ve gençlerin umutları yüzlerinden okunuyor. 
 
Yerli üretim ön plana çıktığı festivalde... Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayiinde yerli ve millî üretimi yapılan insansız savaş araçları ile helikopter ve jet sergilendi. Selçuk Bayraktar’ın dünkü şu sözleri çok anlamlı:
"100 yıl önce tam da bugün işgal ve boyunduruk altında yaşamayı kabul etmeyen aziz Türk milleti, Samsun'da yanan bağımsızlık ateşinin peşinden koşarak yurdumuzu düşmanlardan kurtardı. Bu mücadeleye liderlik eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canını ortaya koyan milletimizin her bir ferdini, bu vesileyle ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 100'üncü yılı kutlu olsun.”
 
Türkiye savunma sanayiinde büyük işlere imza atıyor. Bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye bugün İHA ve SİHA’larıyla dünyanın bile göz bebeği konumuna geldi. 
 
Bu arada İnsansız Savaş Uçağı Bayraktar Kızılelma, Samsun’da görücüye çıktı. Haluk Bayraktar, “Kızılelma havada 5-6 saat kalabiliyor. Toplam kalkış ağırlığı 6 ton civarında. Maliyeti yüksek olmayacak, daha düşük maliyetle çok daha fazla üretebileceğiz. Kızılelma'da hedefimiz 2023'ün ilk çeyreğinde bu uçağı uçurmak” dedi.
 
Binlerce genç bu projelerde çalışmak istiyor. Mühendislerimiz ahenk içinde güzel projeler ortaya çıkarıyor. Vizyon ve gurur olarak Teknofest karşımızda duruyor. 
 
İşte "gençler nasıl heyecanlanır?" diyorlardı. Böyle heyecanlanırlar. Hepsi yeni keşifler peşinde... Yakın zamanda çok daha büyük işler yapacaklar. 
 
Türkiye büyük bir tabuyu kırdı. İHA ve SİHA’lar bölgenin gidişatını değiştirdi. Savaş sanatında yeni bir dönemin işareti oldu. 
Bakın savunma sanayii, yerli araba, yerli doğalgaz kullanımı, köprüler, yollar vb. hepsi yeni dönemin güzel işaretleri. Zamanında ya iç kavgalarla ya da enerjimizi başka yöne aktararak kısır çekişmelere maruz kaldık. Şimdi öyle değil. 
Türk milleti her zaman büyük işler yapacak kapasiteye sahip. Sadece buna kanalize olmak gerekiyordu. Şükür, o da başarıldı.
Teknofest’te emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
 
 
 
Cem KÜÇÜK

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...