Çarşamba, 16 Ağustos 2023 12:26

Kanuna Rağmen Karma Eğitime Soruşturma

Karma eğitim bilimsel ve pedagojik değil tamamen ideolojiktir. Batı bu anlamda her kademede kız ve erkek okulları açmıştır.

Kız ve erkek öğrenciler farklı öğreniyorlar. Bütün bilimsel araştırmalar bunu kanıtladı. Bunun için, arzu eden Maarif platformuyla hazırladığımız karma eğitim raporunu http://www.maarifplatformu.com/2023/07/27/karma-egitim-calistay-raporu-2023/ incelebilir.

Karma eğitim konusunda sıkça dile getirilen bir konu da "yasal olarak tekli veya karma eğitim" yapılabileceğidir. 1739 sayılı milli eğitim temel kanunu madde 15 "Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkân ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir" diyor. İmam hatip okulları da bu kanun ile kız ve erkek olarak eğitim veriyor. Şartlar uygun olmadığında kız erkek sınıfları olarak ayrılabiliyor. Yasal olarak karma eğitim esastır ibaresi bazı dayatmalara sebep olabildiği, Bingöl ili Genç ilçesi Şehit Mehmet Koçdağı Anadolu lisesinde Eylül 2022"de okul müdürünün, velilerin de isteği ile kız ve erkek sınıflarını ayırması sonucu, idareciler tarafından soruşturma başlatılıp kınama cezası verilmesi ile anlaşılmaktadır. Okul müdürü A. Y. cezaya itiraz etse de itirazı haksız bulundu ve kınama cezası onandı. Milli eğitim bakanı Yusuf Tekin kız okullarının açılabileceğini söylemesine rağmen Ağustos 2023'te karşı dilekçe oybirliği ile reddedilip ceza onaylanıyor.

Araştırmalar cinsel tacizlerin son zamanlarda arttığı gerçeğini göstermekle beraber bir kısım veliler kızlarını bu sebeple okula göndermemektedir. Aileler doğal olarak endişe etmekte ve kızlarını ve erkek çocuklarını karma sınıf ortamından ayırmak için okul müdürüne başvurmaktadır. En demokratik haklarını istemekte ve hakkaniyetli okul müdürü de zaten kanunen gerekli görüldüğünde yapılabileceği belirtilmesi sebebiyle kız ve erkek sınıflarını ayırıyor. Asıl soru ise kanuna ve bakanın açıklamasına rağmen il, ilçe müdürü ve mülki amir olan kaymakam, bakan ve kanuna rağmen soruşturma açıyor.

Birileri çıkıp "kanunlar kız veya erkek okullarının açılmasına engel değil" diyor. Lakin bütün zararına rağmen karma eğitim dayatılıyor. Bir yiğit Anadolu evladı çıkıyor ve artan disiplin vakalarını azaltmak, velilerin tekli eğitim isteğini yerine getirmek ve nesli fıtratı üzere yetiştirmek için okulda kız erkek sınıflarını ayırıyor. Azgın azınlık sesini yükseltiyor. İl ve ilçe müdürlükleri de okul müdürüne soruşturma açıyor. Ceza veriyor. Bu ceza başta milli eğitim bakanımıza kesilmiştir. Kız okullarını açmanın gerekliliğini bizzat kendisi dile getirdi. Bir soruşturmanın açılması ve cezanın onanması sürecinde ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü başta olmak üzere kaymakamlık da dâhilse bakanlık gereğini yapmalıdır.

Dönemin ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü okullar peyderpey kız ve erkek okulları olarak açılmaya başladığında yaptıkları büyük hatayı, ayıbı anlayacaklar mıdır? Tarih bu yiğit Anadolu evladı müdürü de yazdı, karma eğitim yapmadığı için soruşturma açan yöneticileri de yazdı. Hiç şüphesiz karma eğitimi savunan herkes, karma eğitim sonucu tacize uğrayan veya asosyal olup eğitim hayatı elinden kayıp giden evlatlarımızın her sorununa ortaktır, sebeptir. Okul müdürüne bu cezayı verenler tarihe kara bir leke olarak geçmiş, okul müdürü ise kız ve erkek öğrencileri ayırarak tarih yazmıştır. Tarih ikisini kaydetmiştir.
Bizler STK ve kalem ehli olanlar okul müdürü A. Y. arkasındayız, yanındayız. Bakanlığımızdan da bu haksızlık karşısında dik durmasını bekliyoruz.

Azgın azınlık saldırılarına boyun eğmeden demokratik hakkımız olan kız ve erkek çocuklarımızın gidebileceği tekli eğitim okullar talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Nesli ihya medeniyeti inşa mefkûremize çalışacağız.

Adnan Kalkan