Çarşamba, 20 Temmuz 2011 15:32

1543 YAŞ mağduru araştırmacı olacak!

Yüksek Askerî Şûra kararlarıyla TSK ile ilişiği kesilen 1543 kişinin geri dönüş başvurusu kabul edildi. Mağdurlar, kamuda araştırmacı olarak istihdam edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ‘irticai faaliyet’ ya da ‘disiplinsizlik’ suçlamasıyla uzaklaştırılan 1543 kişi, kamu kurumlarına dönüyor. Milli Savunma Bakanlığı, anayasa değişikliğiyle kamu kurumlarına dönme hakkını elde eden Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) mağdurlarının dosyasını Devlet Personel Başkanlığı’na gönderdi. Devlet Personel Başkanlığı, intibakları yapılıp kamu kurumlarında çalışmak isteyenlerin atamasını önümüzdeki günlerde yapacak. Emekli olanların işlemleri ise, Sosyal Güvence Kurumu’nda yapılacak.
TSK ile ilişiği kesilenlerden kamuya geri dönmek isteyenler kamu kurum ve kuruluşlarında araştırmacı olarak istihdam edilecek. Bu kişilere emsali subay ve astsubaylara ödenen maaş tutarında maaş ödenecek. Meclis’te kabul edilen kanuna göre; TSK ile ilişiği kesilenlerin ilişikleri kesildiği tarihten itibaren geçen süreleri TSK’da geçmiş olarak kabul edilecek. Bu süreler karşılığında itibarî hizmet süresi zammı verilecek. İlişiği kesilenlerin yakınlarına toptan emekli ikramiyesi ödenecek ve emekli aylığı bağlanacak.

 

12 EYLÜL MAĞDURLARINA YOK


Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 12 Mart, 12 Eylül ve üçlü kararnameyle TSK’dan ilişiği kesilen bazı kişilerin başvurusunun kabul edilmediğini kaydetti.

 

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?haberid=499191&detail=1&winmode=pop

Türkiye Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Son Ekledikleri: Türkiye Gazetesi

8 yorum

  • Yorum Linki mustafa Perşembe, 13 Eylül 2012 19:30 yazan mustafa

    arkadaşlar mrb bende şubat kararları mağduruyum savunma bakanlığından gelen red kararınI AYIM de tastikliyor ve AYIM de red veriyor.Bende temyiz yaptım.AYIM in gerekçesi statünün ve rütbemin uygun olmadığı İNŞALLAH bizlerde yararlanırız.

    Raporla
  • Yorum Linki İsmail AYEKEN Cumartesi, 30 Temmuz 2011 09:11 yazan İsmail AYEKEN

    Gn.Kur.Bşk. istifasından sonra yaptığı açıklamada ; Haklarında henüz hiçbir kesin yargı kararı olmamasına rağmen tutuklu bulunan 14 general-amiral ile 58 albay, hürriyetlerinin tahdit edilmesinin yanı sıra mevcut yasalarımız gereğince bu yıl yapılacak Yüksek Askeri Şura’da değerlendirmeye girme hakkını kaybetmiş ve peşinen cezalandırılmıştır.”
    Sn. Paşam iyi de binlerce kararname, yaş mağduru peşinen cezalandırılmadı mı keyfi sicil amirleri yüzünden?
    Allah' ın sopası yok işte 2001 den beri bağırıyorum hukuk birgün herkese mutlaka lazım olur diye. Bu arada MSB sitesinde bi gelişme yok ama haberinizde 1543 isim DPT na bildirildi deniyor sanırım biz kapsam dışı kaldık? Kabul edilen arakadaşlara hayırlı olmasını dilerim. Adminler bu msj lütfen silmeyiniz.

    Raporla
  • Yorum Linki cengizzz Perşembe, 21 Temmuz 2011 21:17 yazan cengizzz

    arkadaşlar bakan kararıyla ilişğim kesildi,bizim hakkımızda bir bilginiz varmı??

    Raporla
  • Yorum Linki Gültekin DÜNDAR Perşembe, 21 Temmuz 2011 17:01 yazan Gültekin DÜNDAR

    Bütün başvurular incelenmiş ve sonuçlandırılmış mı ki, böyle bir haber söz konusu anlamadım. Başvuru sonucunu görmek için ben de sitenin ilgili bölümüne giriş yaptğımda halen incelenmekte olduğu yazıyor. Haberi sitesine alan Asder yetkililerinin konuyla ilgili bilgisi var mı? Başvurulurının tetkiki halen devam etmekte olan kişiler mevcutken böyle bir liste nasıl sonuçlandırılıp Devlet Per. Başkanlığına bildirilebiliyor?

    Raporla
  • Yorum Linki HASANkarol Perşembe, 21 Temmuz 2011 16:00 yazan HASANkarol

    anlaşıldığına göre msb onaylanan şahısları dpb ye gönderdikten sonra 45 günlük süre başlıyor
    şu anda msb isimleri göndermeye başlamış durum

    Raporla
  • Yorum Linki Adil Nur Çarşamba, 20 Temmuz 2011 18:06 yazan Adil Nur

    aynısı benimkinde de yazıyor. şu ana kadar olumlu yada olumsuz bir cevap alamadım [quote name="kadir ölmez"]arkadaşalar benim başvurum hala devam ediyor yazıyor m.s.n sitesinde bu nasıl iş anlamadım.[/quote]

    Raporla
  • Yorum Linki Uğur Çarşamba, 20 Temmuz 2011 16:42 yazan Uğur

    Bu araştırmacılık nasıl bir iş acaba bilgisi olan var mı?

    Raporla
  • Yorum Linki kadir ölmez Çarşamba, 20 Temmuz 2011 16:12 yazan kadir ölmez

    arkadaşalar benim başvurum hala devam ediyor yazıyor m.s.n sitesinde bu nasıl iş anlamadım.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...