Perşembe, 08 Mart 2012 14:15

Darbe mağdurlarına tazminat hakkı

AK Parti, darbelerle ilgili komisyon kurup, mağdurlara yasal haklarını vermek için harekete geçti


AK Parti, darbe mağdurlarının hak kayıplarının araştırılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını kararlaştırdı. Konuyla ilgili çalışmalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan ve yaklaşık 4 saat süren Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gündeme geldi. Meclis’e sunulacak araştırma önergesinde; 1960, 12 Mart, 12 Eylül darbeleri ile 28 Şubat postmodern darbesi sebebiyle mağdur olanların hak kayıplarının araştırılması ve bu kayıpların giderilmesi için çalışma yapılması istenecek. Bu çalışmalar sırasında, aralarında Deniz Gezmiş’in yakınları da olmak üzere darbeler sebebiyle mağdur olan isimler dinlenecek. Komisyonun yapacağı çalışma sonucuna göre darbe mağdurlarının hak kayıplarının giderilmesi için gerekirse yasal düzenleme yapılması da gündeme gelecek. Söz konusu düzenleme ile darbelerde mağdur olanlara veya mirasçılarına, ‘darbe tazminatı’ ödenmesinin önünün açılması hedefleniyor.

> Yücel Kayaoğlu ANKARA 

Türkiye Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Son Ekledikleri: Türkiye Gazetesi

1 yorum

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...