Pazartesi, 05 Eylül 2011 08:16

Hükümet YAŞ mağdurlarına çifte bayram yaptırdı, sıra OYAK'ta

Çeşitli gerekçelerle 28 Şubat sürecinde ordudan ilişiği kesilen Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) mağdurları geçen yıl gerçekleştirilen anayasa referandumu sayesinde çifte bayram yaptı.

Kamu hakları iade edilen yüzlerce mağdurun kamuda memur olması sağlandı. Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi, YAŞ mağdurlarından emeklilik yaşı gelenlere maaşlarının 2-3 ay içerisinde bağlanacağını belirtiyor. Devletin üzerine düşen görevi yaptığını vurgulayan Tanrıverdi, "Şimdi sıra OYAK'ta." diyor.

Ordudan atılanların bütün haklarının iade edildiğini, bu çerçevede OYAK'a yatırılması gereken primlerin de TSK tarafından ödenmesi gerektiğini kaydeden Tanrıverdi, "Emekli Sandığı olsun, OYAK olsun bu kurumlara kesilen primlerin, ödenecek maaşlardan kesilip bu kurumlara bugünkü rayiciyle yatırılmış olması lazım. Buralara yatırıldıktan sonra da birikmiş haklarımızın ödenmesi gerekiyor." bilgisini veriyor. Bu uygulamanın, şimdiye kadar maaş ödenmediği için mümkün olmadığını aktaran Tanrıverdi, "En azından, Silahlı Kuvvetler'in ve Milli Savunma Bakanlığı'nın, bu arkadaşların OYAK'a yatırması gereken kesintilerini hesap edip ödemesi gerekir. Sonrasında da arkadaşlarımız OYAK'tan ikramiyelerini almalılar. Ben bu mağduriyetin giderileceğini temenni ediyorum." diyor. YAŞ mağdurlarının dönem arkadaşlarının emekli olduğunu ve OYAK'tan gerekli ikramiyelerini alacağını kaydeden Tanrıverdi, şöyle konuşuyor: "TSK'dan henüz hizmet süresini doldurmadan ayrılanlar bile haklarını alıyor. YAŞ mağdurları da dönemdaşlarıyla aynı haklara sahip olmalı."

ASDER Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi, 28 Şubat sürecinde ve sonrasında ordu mensuplarının yargılanmadan, sadece düşünceleri sebebiyle YAŞ kararlarıyla ihraç edildiğini kaydediyor. Yaptıkları tespitlere göre 1.637 YAŞ mağduru bulunuyor. Tanrıverdi, 12 Eylül referandumu ve akabinde çıkarılan yasalarla bu kişilerin mağduriyetlerinin büyük oranda ortadan kaldırıldığını söylüyor.

ADEM ELİTOK BURSA   -   04.09.2011

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1176125

Son Düzenlenme Pazartesi, 05 Eylül 2011 09:36
Zaman Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki revne Pazartesi, 03 Ekim 2011 13:29 yazan revne

    Henüz hiç kimse işe başlamadı. Kurumlarda sığıntı mı olacağız. Yaş haddidnden emekliliği yaklaşan abilerimiz var. Zaten çalışacakları bir kaç sene onuda geciktirdikçe geciktiriyorlar. Bayrammış. :sad:

    Raporla
  • Yorum Linki Yaş mağdurunun oğlu Çarşamba, 07 Eylül 2011 09:35 yazan Yaş mağdurunun oğlu

    halen daha net birşey yok. emekli ikramiyesini ödeseler yeter. ama bu ikramiyenin de orduda çalıştığı kadarının ödenmesi söylentisi dolaşıyor ortalıkta. babam ssk emeklisi. 1990 da ordudan ihraç ettiklerinde emekli sandığını ssk ya ihya etmişti. şimdi emekli sandığı maaşı alması için ssk pirimi ile emekli sandığı pirimi arasındaki farkı atıldığı yıldan emekli olduğu tarihe kadar ödemesi gerekiyor deniyor. Çok saçmalık var ortada. öbür taraftan iadei itibar ile işe alınanlar emek sandığından emekli olup ikramiyesini ve maaşını tam alacaklarken, emekliler niye böyle bir kesinti ve prosedürlere tutuluyor? öncelikle bu adaletsizlik çözülmesi lazım yoksa bizim oyakda gözümüz yok yeterki bu hakkımızı tam versinler.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...