Perşembe, 08 Eylül 2011 07:38

YAŞ mağdurları, geriye dönük maaşlarını ve OYAK primlerini bekliyor

12 Eylül 2010 referandumunun kabul edilmesiyle birlikte YAŞ kararlarına yargı yolu açıldı.

YAŞ kararlarında 'disiplinsizlik' gerekçesiyle haksız yere ordudan uzaklaştırılan subay ve astsubayların, itibarlarını iade eden yasa tasarısı 17 Şubat 2011'de TBMM tarafından kabul edildi. YAŞ mağduru bin 543 subay ve astsubay, Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat ederek haklarının iade edilmesini talep etti. Hakları iade edilen subay ve astsubayların bir sıkıntıları daha var. YAŞ mağdurları, OYAK primlerinin ve geriye dönük maaşlarının iade edilmesini istiyor. Mağdurlar, maaş ve OYAK ikramiyelerinin de ödenmesi ile tam haklarını almış olacaklarını dile getirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gölcük Donanma'da astsubay iken 28 Şubat sürecinde disiplinsizlik gerekçe gösterilerek ordudan atılan Mehmet Atmaca, iade-i itibar kapsamında Maliye Bakanlığı'nın bünyesindeki Kocaeli Defterdarlığı'nda çalışmaya başlayacak. Manevi yönden mağduriyetlerinin ciddi anlamda giderildiğini kaydeden Atmaca, "Kimliklerimizi, yeşil pasaportlarımızı aldık. Göreve başlayacağız." dedi. Atmaca, haklarının iade edilmesine rağmen geçmişe dönük olarak maddi açıdan bir faydasını görmediklerini kaydetti. Hakların iadesi kanununun geriye doğru işletilmesini isteyen Atmaca, şunları söyledi: "OYAK yönünden de mağdur olduk, primlerimiz ödenmeli. Bir generalin alacağı 250 bin lirayı istemiyoruz. Kendi seviyemizdeki insanların alacağını istiyoruz." 27 Mayıs'ta ordudan ihraç edilen 7 bin subay ve astsubayın haklarının geri ödendiğini hatırlatan Atmaca, "Onlara ödenenleri bizler de istiyoruz." şeklinde sitemde bulundu.

1998 yılında Genelkurmay Başkanlığı Mobil Destek Komutanlığı'nda görevliyken, 28 Şubat sürecinde ordudan atılan eski Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bayram Koçdoğan "1.637 tane YAŞ mağdurunun maaş ve geriye dönük haklarının toplamı iki Arena Stadı yapıyor. Bizim devletimiz bunu ödeyecek güçtedir." diye konuştu. YAŞ'zedeler olarak haklarının iade edilmesini istediklerini belirten Koçdoğan, "Bunun bir bağış değil, gereklilik olduğuna inanıyoruz." dedi.

ORHAN KARANFİL KOCAELİ   -

08.09.2011

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1177446&title=yas-magdurlari-geriye-donuk-maaslarini-ve-oyak-primlerini-bekliyor

Zaman Gazetesi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...