Cuma, 03 Ağustos 2018 15:42

Dünya, ABD Çıkarlarına Teslim Edilemez!

 Derneğimizin Üyesi buluntuğu TGTV nin Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza AKBULUT'un iki bakanımız hakkında yayınladığı basın bildirisi aşağıdadır.

ABD yönetimi, 15 Temmuz’dan itibaren Türkiye ile ilişkilerini, devlet ciddiyetinden uzaklaşarak, uluslararası hukuka, adalete ve devletlerarası iş birliği esaslarına aykırı bir şekilde yürütmektedir.

Türkiye, terör örgütleri ile verdiği mücadelede, stratejik ortak statüsü ile tanımladığı ABD’den beklediği desteği görememiştir. ABD yönetimi Türkiye’yi yalnız bırakmıştır. ABD, Türkiye’nin güvenlik tedbirleri ile ilgili taleplerine olumlu cevap vermediği gibi, terör örgütlerini desteklemekten de kaçınmamıştır.

Dünyada güven kaybı yaşayan ABD yönetimi, Türkiye’ye savurduğu pervasız tehditlerle itibar düzeltme derdine düşmüştür. İki bakanımız hakkında aldığı karar ile 80 milyonluk Türkiye’nin tamamını hedef alan ABD yönetimi, doğrudan Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırıda bulunmuştur. ABD yönetimi, devlet olmanın gereği gibi hareket etmelidir.

NATO’da birlikte çalıştığımız, ülkemizde üsler açmasına izin verdiğimiz, karşılıklı ticaret yaptığımız, Münbiç’te birlikte devriye attığımız ABD’nin, Türk yargısını etki altına alma çabaları şaşkınlık vericidir. Türk Yargısının, hakkında iddianame hazırladığı kişiyi “Masum bir din adamı” söylemi ile yargıdan kaçırmak, Türk insanının onuru ile oynamaktır.

Dünya, ABD çıkarlarına teslim edilemez. Daha önce Filistin meselesinde olduğu gibi, ABD yönetiminin, kendi gibi düşünmeyen her ülkeye yaptırım uygulamak istemesi bir güç zehirlenmesidir.

Türkiye ekmeğini mazlumlarla paylaşan bir ülkedir. Türkiye, adaletsizlik ve haksızlıklar karşısında bir umuttur.  Türkiye dünyanın vicdanıdır. Türkiye’ye ders vermek üzere alınan her yaptırım kararı, ABD’nin dünyadaki itibarına zarar verecektir.

Siyonist lobinin etkisi altındaki ABD yöneticileri barışın bir aracı olamazlar.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, ABD’nin Türkiye’ye karşı ortaya koyduğu şaşkın ve saldırgan tavrını kınıyor, ABD yönetimini, Türk Yargısının vereceği karara saygı duymaya davet ediyoruz.

Av. Hamza Akbulut

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...