Çarşamba, 27 Mayıs 2015 17:29

ÜYELERİMİZE DUYURU

Değerli Arkadaşlarımız,

Bazı arkadaşlarımız Derneğimizi telefon ile arayarak veya gelerek geçen yıl kurulan YAŞZEDELER DERNEĞİ ile ilgili aşağıdaki soruları yöneltmektedirler. Konu hakkında yönetim kurulumuzun görüşleri karşılarındadır.

Selamlarımızla.

 

a.      Yaşzedeler Derneği,  ASDER  ile istişare yaparak yönetim kurulumuzun uygun görmesi ile kurulan bir dernek midir?

Yaşzedeler Derneğinin kuruluşunda görev alan bir kısım arkadaşlar, kurulmadan önce Derneğimiz yönetimi ile görüşmüştür. Kendilerine Derneğimiz çatısı altında  birlikte mücadele edilirse, derneğin tecrübesini, ismini, birikimlerini arkalarına alarak aynı hakların elde edilmesi için daha etkili olunabileceği ifade edilmiştir. Ancak ASDER tabelası altında görünmek istemeyen kurucu kadro, ayrı bir dernek oluşumunu tercih etmiştir.

b.      Asder var iken  böyle bir derneğin kurulmasına neden ihtiyaç duyuldu? Gücümüzü bölmüyor muyuz?

Aynı amacı gerçekleştirmek için farklı bir dernek kurulması ile  güç bölünmesine sebep olunmuştur. ASDER’e üye olmayan ve çalışmalara katılmayan arkadaşlar on yıllarca yapılan çalışmaları  bilmedikleri gibi, bazı çalışmaları da küçümser duruma düşmüşlerdir. Bir takım kişiler ise Asder’i kendilerine rakip olarak görmüşlerdir.

c.       Yaşzedeler Derneği kurulmadan önce Meclis görüşmelerinde Asder’in yanlış anlaşılmasına sebep olan bir olay yaşadınız mı?

Bazı arkadaşlar ilgili bakanları veya bürokratları telefonla arayarak, insani ilişkilerin dışında kötü dil, hakaret veya ağza alınmayacak sözler sarf etmişlerdir. Asder yönetiminin yetkililerle görüşmesinde bu konu gündeme gelmiş, bunu yapanların ASDER üyesi olmadıklarını anlatmaya çalışılmıştır. ASDER, üyelerinin isteklerini almış, Yönetim Kurulu bir plan dahilinde çalışmalarını yapmış ve yapmaya devam edecektir. Fevri hareketler bütün yaşzedeleri  ve mağdurları töhmet altında bırakmaktadır.

d.      Üyelerimize ne tavsiye edersiniz ?

Üyelerimizin, devlet çarkının işleyişini daha iyi kavrayarak, bürokrasinin direncini kırmanın usul ve yöntemleri olduğunu bilmelerini tavsiye ederiz. ASDER bu devlet geleneğini en iyi şekilde değerlendirmektedir. On yıllarca hiçbir hak alınamamışken, sabırla ve metanetle sürdürülen çalışmaların, mevcut hak kazanımlarındaki tesirini anlamaya çalışılmalıdır. EMİNSU mensuplarının 40 yılı aşan sürede, birkaç kanun düzenlemesiyle (hem de TSK'nın desteğine rağmen) maddi haklarını alabildikleri göz önüne alınınca, 6191 sk. ile ulaşılan başarının değeri daha iyi anlaşılır olacaktır. Kapsam dışı kalan mağdurlar ile eksik kalan haklar için yapılması gereken düzenlemeler hazırlandıktan sonra, ilgili mercilere defalarca iletilerek gereğinin yapılması için gayrete davet edilmiştir. Ancak henüz netice alınamamıştır. Sabırla konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Sonuç olarak ASDER Yönetiminin, YAŞZEDELER Derneği ile bir irtibatı bulunmamaktadır. Üyelerimizin de, fevri hareketler içerisine girmemelerini tavsiye ederiz. YAŞZEDELER Derneği , diğer STK’lar gibi farklı bir sivil toplum kuruluşudur.

 

 

ASDER YÖNETİM KURULU

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...