Cuma, 11 Ekim 2013 15:22

SANIK AYAĞA KALK! “SADECE BALYOZ MU?”

Balyoz Davasının yargıtay aşaması da bitti. Karar büyük kısmı ile kabul edildi. Hatırlarsanız ilk mahkeme kararında biz ve kamuoyu şöyle değerlendirmişti. “Eğer orada hasbelkader bulunan genç rütbedeki personel 15 yıl ceza alıyorsa başındakiler ömür boyu hapsedilmeli.” Yargıtay’daki hâkimler de sanırım benzer bir değerlendirme yaptılar.

Esasında Balyozla, Ergenekon’la bir devir bitti. Hayırlı olsun. Ben de artık bittiğine inanmaya başladım. Biten ne? Artık kimse 28 Şubatçılar gibi, Mısır’da Sisi gibi darbeyi aklından bile geçiremeyecek. Bu demokrasimizin yüzyıl sonra da olsa geldiği nokta. Geç de olsa sevindirici.

Balyozla yargılanan tetikçiler. Peki, bu tetikçilerin arkasındaki zihniyet? Darbecileri bile kendi sapık duruşları için kullanan BAAS’çı, faşist, tektipçi, işbirlikçi zihniyet? O ayakta. Hem de tüm yapısı ile. Yine hatırlayın Özel Kuvvetlerin Seferberlik Tetkik Kurullarından söz etmiştik. Bunların 600-700 bin arasında kayıtlı milisi olduğu söyleniyor. Listesi Milli Savunma Bakanında var mı? Sivil İrade de var mı? Rahmetli Ecevit Özel Harp’i deşifre etmek için ne kadar uğraştı. Aradan kırk koca yıl geçti. Yapı ayakta, sorun devam ediyor. Rahmetli Özal’a yapılan silahlı saldırının failini hatırlayın. Zamanında Ege’de böyle bir askeri eğitim kampında eğitilmemiş miydi? Peki ya Gezi Parkı?

Dostlar, Gezi Parkı vb. olaylar bu kadroların duruşunu, olayları çıkartıp yönlendirmedeki maharetlerini, terör gruplarını kontrolleri, siyasi çevrelerle, iş çevreleri ile uyumunu, en kötüsü de yabancı istihbarat servisleri ile senkronizasyonlarına baktığınızda asla küçümsenmemesi gereken bir yapı görülüyor. Ülkemizi karıştırmak için taraftar gruplarına bile et attılar. Düşünün bir süredir olay çıkmayan büyük maç yok.

Bu zihniyet, ülkeyi yıllarca, cahil, cesaretsiz ve hödük bırakan zihniyettir. CHP bu zihniyetle iç içedir. Biraz Ecevit mücadele etmişti bu adamlarla CHP içinde. Demirel baş aktörlerinden biridir bu yapının. Bu arada her siyasi hareketin içinde adamları, planlayıcıları ve tetikçileri olduğunu da bilin. “TC” yazanları hatırlayın. Her siyasi hareketten insan Hükümet karşıtlığı ortak paydasında bir araya geldiler. Ama tezgâh çok eski. Demirel bu seçimlerde CHP’ne de oy vermez. Yetersiz bulduğu için. Demek ki yıllarca sağ/sol diye gençleri birbirine öldürtenler işin bir parçası. Azmettiriciler.

Balyoz ekibi içeride. Peki, adalet yerine geldi mi? Hayır! Bunları medyada destekleyenler, iş çevrelerinde destekleyenler. “Ordu göreve!” diye davetiye çıkartanlar. Nerede bu ekip? Sivil generalleri bu işlerin?

Özetle, Darbeci, İşbirlikçi, Millete yabancılaşmış bu beyin takımının her düşünce kesiminde kontrol ettikleri ayak takımları var. Somut olay Gezi Parkı Olayları. Bu provokasyon karşısında tüm siyasi yapıların duruşları, cemaat, dernek, STK ve medyanın duruşları? İş çevrelerinin duruş ve demeçleri.  Bunlar dikkat edin, cumhuriyet ve devletin değerleri deyip, akabinde de polise dış ajanlarla beraber tereddüt etmeden saldırdılar.

Ey Halkım! Balyozda tetikçilerin büyüklerinden bir kısım cezasını aldı. Ama asıl kadrolar sizin içinizde. Şimdi Alevi Yurttaşlar potada. Türk Solu terör örgütleri canlandırılmaya çalışılıyor. Bunarın üzerine gidilmelidir. Alevi Yurttaşlarımız Prof. Yusuf Halaçoğlu’nun da Anadolu’daki araştırmalarının sonuçlarından çıkan ateist hakikaten Ermeni olan kesimlerden kurtarılmalıdır. Bu Ermeni kökenli aileler İslama, Aleviliğe dönmüş de değiller. Tunceli’deki yurttaşlarımızla ilgili Ermeni Patrik Yardımcısının sözlerini hatırlayın. % 80’e yakın Ermeni dedi kendileri. Kimse de çıkıp “Sen ne diyorsun?” demedi. Biz Irkçı değiliz ama, Ermenilerin tarihi kinlerini de deşifre etmeliyiz.

Balyoz vesilesi ile söylenecek çok şey var. Sözde İslamcı uydurma bir profesörün dahi bu günlerde Alevilik ve Hz. Ali’yi işlemesini düşünün. Gezi Parkında Cuma kıldıran insanları da düşünün. Taksim’e cami yapılmasına karşı çıkan insanlara Cuma namazı kıldırmak nasıl bir şeydir?

Balyoz ve Ergenekon’un dışarıda kalan asıl beyin gücüne karşı daima dikkatli ve uyanık olunmalıdır. Karşınıza, sosyal demokrat, Milliyetçi, faşist, komünist hatta Dindar ya da şeriatçı olarak dahi çıkabilirler. Amman dikkat.

Son Düzenlenme Cuma, 11 Ekim 2013 16:48
Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.