Salı, 04 Kasım 2014 16:00

ASDER BURSA BULUŞMASI…..

Evvela bütün Asder dostlarını  kalbî hürmet ve selâmlarımla selâmlıyor, bugün dünyada en fazla muhtaç bulunduğumuz karşılıklı anlayış ve bir arada yaşama kültürünün yerleşmesi adına ortaya konan 01-02  KASIM ASDER BURSA buluşmasında  her türlü gayreti ve çabayı gösteren ARİF ÇELENK ABİMİZ VE DEĞERLİ  yönetim kurulu arkadaşlarımızı en samimî duygularımla tebrik ediyorum.

Değerli kardeşlerim;

Kâinatın Yaradan’ı ve Rabb’i, varlığını ve mutlak birliğini anlatma sadedinde “Rahmân’ın yaratmasında karşılıklı tecavüz ve bir düzensizlik göremezsin. Çevir gözünü bir bak; bir kusur, bir çatlaklık görür müsün? Sonra bir defa daha gözünü çevir de bak; gözün, sana (O’nun yaratmasında hiçbir kusur bulamamanın) ezikliği ve bitkinliği içinde geri dönecektir.” buyurmaktadır.

İşte, değerli kardeşlerim, kâinatta belki milyarlarca yıldır hiçbir bozulma emaresi göstermeden devam eden bu birlik, bütünlük, sükûn, sükûnet, intizam ve nizam, canlı organizmasındaki  akıl almaz sistem, yardımlaşma ve dayanışma, onlardaki her bir parçanın, her bir uzvun, her bir nesnenin en küçük bir haddi aşma ve başkalarına tecavüze yeltenmeden, birbirlerinin varlığına ve vazifesine saygı içinde hayatını sürdürmesine dayanmaktadır. Hz. Allah (c.c.), bu aynı nizam ve intizamı, yardımlaşma ve dayanışmayı irade sahibi kıldığı ve diğer bütün varlıkların üstünde bir mevki ile şereflendirdiği biz insanlardan da istemektedir. İstemekte ve Kur’ân-ı Kerim’inde insan varlığı için en çirkin, nezdinde en müstekreh iki davranışın; kan dökme ve bozgunculuk çıkarma, dolayısıyla en makbul hal ve davranışın da sulh, intizam ve nizam olduğunu beyan buyurmaktadır. Sulh, barış, birlik, beraberlik ve esenlik ifade eden İslâm Dini de, bizzat manâsıyla bizden karşılıklı anlayış, sulh, barış ve bir arada kardeşçe yaşamayı istemektedir. Öyleyse ve açıktır ki, etrafımızda sürekli müşahede ettiğimiz, bizzat kendi bedenimizde yaşadığımız beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı kendimiz için, kendi varlığımızın huzur ve rahat içinde devam edebilmesi için gerçekleştirme mevkiinde ve mecburiyetinde bulunuyoruz.

Çok kıymetli kardeşlerim;işte tam da geçen hafta sonu BURSA’da icra edilen Asder buluşmamızda tespit ettiğimiz ahenge, ADNAN TANRIVERDİ paşamızın Küresel emperyalizmle ilgili geniş vizyonlu konferansı,NEVZAT TARHAN hocamızın “yalnızlaşan nesil gençlik ve aile’deki bozulmalar”ı geniş katılımlı bir konferansla akıcı bir şekilde ifadesi ve MISIR paneli. Yapılan çalışmanın ne kadar mühim olduğunu ve bu birlikteliğin  bugün bütün  dünyada hassaten de islam coğrafyasında her zamankinden daha çok karşılıklı anlayış, diyalog, sulh, barış, yardımlaşma ve dayanışmaya muhtaç olduğumuzu teyit etmektedir.

 Seyahat ve haberleşme vasıtalarının olabildiğince gelişmesinin neticesi olan globalleşme de, bu karşılıklı anlayış, diyalog, barış, yardımlaşma ve dayanışmayı hem daha gerekli kılmakta, hem de onun gerçekleşmesi için önümüze büyük imkânlar koymaktadır. Ama ne acıdır ki, bir yanda menfaatler üzerinde, diğer yanda etnik temelde, bir başka yanda menfaat üzerinde dönen politikalar etrafında, bir başka tarafta ideolojik kutuplaşmalar ve en acısı dinlerin yanlış anlaşılıp yanlış tatbiki neticesinde, bütün insanlık için bir kardeşlik beşiği olması gereken yeryüzü, savaşlar ve çatışmalar arenası manzarası arz etmektedir. Bilhassa şiddete, cana kıymaya ve bozgunculuğa asla müsaade etmeyen İslâm’ın, bazı gruplar tarafından yanlış anlaşılıp yanlış hedefler adına kullanılması ise çok daha üzüntü vericidir.

Öyleyse, globalleşmenin farklı kavimler ve kabileler halinde yaratılmış olmamızdaki ilâhî maksat, yani tanışıp kaynaşma ve yardımlaşma gayesi adına önümüze sunduğu imkânları, fertler ve cemiyetler, ülkeler ve milletler olarak bizzat kendi öz varlığımız için birbirimizi anlama, tanıma, daima diyalog içinde bulunma ve dünyayı bir sulh ve barış diyarı haline getirme yolunda kullanmak, herhalde hepimizin en birinci vazifesi olsa gerektir.

Sizlerin şüphesiz çok daha derinden idrak edip, gerçekleşmesi için cân’ü gönülden gayret gösterdiğiniz bu mukaddes hedefle alâkalı sözlerimin sonunda bu organizasyonu gerçekleştiren ASDER GENEL MERKEZ YÖNETİMİNE VE ASDER BURSA YÖNETİMİ mensuplarına teşekkürlerimi arz ederken, bütün  kalbî hürmetlerimle selâmlar, gayret ve faaliyetlerinizde Cenab-ı Allah’ın tevfikinin yâr ve yardımcı olmasını dilerim.03.11.2014

                                                                                                                        MEHMET KANMAZ

Son Düzenlenme Salı, 04 Kasım 2014 16:11
Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...