Perşembe, 19 Şubat 2015 16:16

SOSYAL ÇÖZÜLME, ÖZGECAN VE BABASI

Özgecan’ı katlettiler acımasızca, katledenlerin isimleri ya da cisimleri önemli değil. Özgecan’ın katili, kıtalar arasında karabasan gibi dolaşıp duran lanetli bir ruhtur aslında; geçen hafta Chapel Hill’deki 3 Müslüman’ı katletti o canavar, birkaç hafta önce Suriye’deki 2 Japon’u,  birkaç yıldır Suriye’de takılıyor,  öğütüyor ruhları zulümden dişleriyle.  Daha geçenlerde kocasını sevgilisine vurdurtmuş, çocuklarını diri diri yakmış ya da bir hastanenin tuvaletinde acımadan katletmişti. Bir yıl önce ansızın ortaya çıktı Mısır’da ve hiç acımadan katletti binlerce masumu…

Vurdu Gazze’ye acımadan, Vurdu Müslüman Kardeşler’e, Vurdu Dersim’e, Vurdu Arakan’a, Doğu Türkistan’a, Kırım’a… Acımadan vurdu, vurdu, vurdu. Yıllar önce Bediüzzaman’la uğraştı o lanetli ruh. Sürgünden sürgüne, hapisten hapse dolaştırdı onu. Adnan Menderes’i ve arkadaşlarını darağacında sallandırdı acımasızca. 80’li yıllarda kardeşi kardeşe kırdırdı. Birazcık soldan, birazcık da sağdan genç fidanları asıverdi gaddarca.

Maraş’ta Sivas’da provakasyon oldu, Alevileri vurdu. Başbağlar’da katliam oldu, Sünnileri kırdı. Terör oldu sonra, Türk-Kürt kardeşliğimize kastetti. Bütün bu fâil-i meçhullerin ortak bir fâili vardı gerçekte. İnsanlığın bencilliğiydi, dünyeviliğiydi, menfaatleriydi, egosuydu, nefs-i emmaresiydi sonsuzluğumuza pusu kuran o canavar!

O kâtili benim teşhis ettiğimi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Özgecan’ın babasından öğrendim ben gerçek kâtilin kim olduğunu. Mehmet Aslan’dan… Bir özge can insandan öğrendim hakikati.

O halde bırakalım da Özgecan’ın babası konuşsun artık. Bırakalım da yüreği yanık, ruhu büyük o insan versin bize kurtuluşumuzun reçetesini. Bırakalımda bizi sürekli kötülüğe sürükleyen içimizdeki o canavarla nasıl mücadele edeceğimizi o  baba öğretsin bize:

“Devletimiz zeval görmesin. Milletimiz necip, güzel bir millet. Güzel gönüllü insanlar var. Birçok haber kanalından konuşmak için, röportaj yapmak için geliyorlar ama hiç birini kabul etmedim fakat böyle bir konuşma yapmak mecburiyeti aslında doğuyor.” “Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun.”

 “Ben milletimizden, -çok şey bilmem ama- Ma'un Suresi'ni, Ali İmran Suresi'nin 103. ayetini ve Asr Suresi'ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. “

 “Benim meleğimin kanadını kopardılar, mazaallah yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da bir ihtimal  gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin.”

“Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum.” “Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım. Nereden geldik nereye gidiyoruz ve bu cihanda vazifemiz nedir?...”

Asr Sûresinde Rabbimiz Ne Diyor? Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla--- 1.Asra andolsun! 2.Gerçekten insan ziyandadır. 3.Ancak iman edip Salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler müstesna…

Özetle; Özgecan’ın babasının ifadeleri ve rabbimizin ikazlarından sonra ne diyeyim… Toplumda sosyal ve kültürel  çözülmeler hızlandı, lütfen ne yapabiliriz bir kafa yoralım olmaz mı ?

                                                                                                                 MEHMET KANMAZ 

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...