Çarşamba, 01 Temmuz 2015 09:46

SAMAN İLE SAP, KARIŞTI HESAP..!

ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) olarak tanınan güçlü bir STK var! Gücünü savunduğu adalet erdeminden alıyor. Asker emekli ve mağdurlarının 28 Şubat sonrasında 2000 yılında kurdukları bir dernek. Kendi mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla çıktıkları yolda, daha nice mağdur ve mazlumun varlığını gördükçe kapsam alanına; adalet savunmasını  insan hakları boyutuna da genişleterek tanındı STK’lar camiasında. Saygınlığı bu sayede günden güne arttı. Asker görüşü olarak, benzer adaletsizlikleri dile getirebilmesi değerini artırdı. Çünkü siviller aynı şeyi söylese bile askerlerin söylemi daha bir anlamlı oluyordu. Askerin sözü “milli güvenliği ilgilendiren devlet sırrı olabilecek bilgilere haizdir” diye sivil halkta veya eski koalisyon hükümetlerinde bile eleştirilemiyordu. Ancak,  Asder’in askeri konuları dahi masaya yatırarak “Adalet ve hukuk” bağlamında değerlendiren; yayın, konferans, panel ve söyleşileri dikkat çekiyor ve istifade ediliyordu.

            2010 referandumuyla yapılan kısmi anayasa değişikliği sonrası, üyelerinin çoğunun maruz kaldığı TSK’dan “re’sen emekli” edilmesinin kılıfı olan “disiplinsizlik” adı altındaki İNANÇ KIYIMI’na bir nebze ilaç olacak yasal düzenleme AKP hükümetince 2011 yılında yapıldı. Masabaşı irticai yaftaların bulunamayan delilleri, yargı yolu açılan YAŞ kararları sonrası 1540 asker mağdurun itibari haklarının iadesini mümkün kılmıştı. Her ne kadar bir çeşit aklanma (gerçek olmayan suçlamadan ÖZÜR anlamında) sağlanmış olsa da; kimisi emekli, kimisi de çalışan emsali ayarında kamuda memuriyete döndürülen YAŞ mağdurlarının baki hakları ve bazı kapsam dışı kalan kurbanların da varlığıyla halen revize edilmesi gereken bir 6191 sk. var. ASDER bu ihtiyacı en doğru usul ve yöntemle beyan etmiş ve  takibini yapmaktadır.

 Dini inancından taviz vermeyip, hayatına olması gerektiği gibi ve askerlik görevini aksatmadan, hatta moral değerlere katma değer veren anlayışla ordu içinde başarıları tescillenen binlerce asker, 28 Şubat’tan en az 10 yıl öncesi ve daha sonrasını kapsayan 1983-2007 yılları arasında TSK’dan ihraç edilmişlerdi. Gerekçe, MGK tehdit başlıklarına koydurulan “İRTİCA” temelli “disiplinsizlik” bahanesi. Hem de yargı yoluna kapalı YAŞ karalarıyla. Devletin bekasını tehdit eden unsurları temizlemek TSK’nın görevi değil miydi?!!

O dönemde devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan PDY faaliyetlerini tespit etmiş güya TSK istihbaratı. Şimdi tüm o dönemde ay(ı)rılan inançlı askerlerin de aynı yapının parçası  olduğunu söylemeye başladılar. Hem de Müslümanların 13 yıldır hükümette sözünün en fazla dinlendiği dönemde; Ergenekon, Balyoz vb. darbe davaları sanıklarına “kumpas” gerekçesiyle beraat sağlandıktan sonra…Paralel kumpasın mağduru oldukları iddiasıyla, AYM’nin tanıdığı hak ile  yeniden yargılanmak suretiyle berat edip tahliye olan ve hatta kendi cellatını seçimlerde destekleyerek meclise dahi girme imkanı bulan E.Albay Dursun Çiçek, şimdi güya Paralel yapıyı deşifre ediyor ve TSK’daki yapılanmasının çökertilmesi bağlamında 28 Şubat döneminde TSK’da yapılan tasfiyelerin de bu doğrultuda isabetli bir karar olduğunu iddia ediyor. Bu nasıl bir tezgahtır ki; hem bize kumpas kurdular deyip, aslında bal gibi darbe planıyla suç işlemişken tahliye olup her türlü yasal haklarına kavuşacaksın, hem de aynı Paralel yapıyı siyaseten destekleyip MV seçileceksin. Bu işin arka planında ne pazarlıklar var acaba? Şimdi de tüm YAŞ mağdurlarını “paralelci” diye yaftalayacaksın. 28 Şubat döneminin öncesi ve sonrasıyla TSK’dan tasfiye edilen inançlı askerler; gerçekten dinini yaşayan ve bukalemun zihniyeti olmayan  Müslümanlardır. Diğerleri ise, o zaman TSK’da tespit amacıyla yapılan fişlemeler sırasında; eşlerinin başlarını açtırmak ve içkili toplantılara katılmak gibi “özel fetvalar” gölgesinde sıyrılmayı becermiş(!) oldukları için zaten atılmadılar. Mağdur edilenlerin dosyalarına , çeşitli İslami faaliyetlerle ilişkisi olduğu gerekçeleri eklenerek YAŞ’ta tasfiye edilmişlerdi. Yani SAP ile SAMAN ın karıştırılmaması gerekmektedir. Oysa sanki bu karışım bilerek yapılırken DARBECİ  zihniyetin;  “paralelci” argümanını geçmişte yaptıklarını HAKLI, şimdi yapmak istediklerini ise GEREKLİ  göstermek üzere  Müslümanların üzerinde yine ZULÜM yapmak istediği açıkça anlaşılmaktadır.

Din bilgisi yetersiz askeri kadroların, batı dünyasının “İslamofobi” algısıyla her sakallı ve İslami referanslı insanı terörist ilan ettikleri gibi, aynı yaklaşımla “laik-kemalist” olmayan, vatansever ve imanlı tüm Müslüman askerleri töhmet altında bırakmaya hakları yoktur. Aslında nihai hedefleri de zaten robot gibi ordu oluşturma arzularının yansımasıdır. Robotların kumandasını da ele geçirince zaten mankurtlara istedikleri İHANETİ yaptıracaklardır.

Birleştirilen istihbarat kaynaklarınca bu gerçeğin net bir şekilde değerlendirilmesi için;  28 Şubat mağdurlarınca, ADALETİN UYGULANMASINA  ve bu organizasyon için ASDER’in yardıma  hazır olduğunun bilinmesini isteriz.

Osman KAÇMAZ , 30.06.2015

 

Osman KAÇMAZ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

2 yorum

  • Yorum Linki Adnan Tanrıverdi Çarşamba, 01 Temmuz 2015 15:31 yazan Adnan Tanrıverdi

    Osman Bey, hassas konuyu aydınlatan makaleniz için teşekkür ederiz.
    ASDER mensupları paralel cemaat mensubu değildir.
    Bir zaman irtica ile mücadele adı altında masum insanlara zulmedenler, "paralelci kompas iddiası ile adaletin elinden kurtulduktan sonra, YAŞ mağduru ASDER mensuplarına ikinci darbeyi vurma girişimini başlatmışlardır. Bu müfterileri YAŞ kararı ile atılanların Paralel cemaat mensubu olduklarını ispata davet ediyorum.

    Raporla
  • Yorum Linki mete Çarşamba, 01 Temmuz 2015 13:32 yazan mete

    Devlet içindeki paralel cemaat yapılanmasıyla mücadele edeceğiz derken, 28 Şubat şartlarına dönmeye can atan Ergenekoncu Asker ve Yargı yapılanmasına fırsat verilmemelidir.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...