Çarşamba, 03 Ağustos 2016 13:12

DARBEYİ NASIL ANLAMAK GEREKİR?

Milletimiz hain bir darbe girişimini Allah’ın inayeti, halkımızın cesareti, polis ve askerimizin feraseti ile en az hasar ile atlattı. Zira çok farklı bir tablo ile karşılaşılması an meselesi idi. Şehitlerimize rahmet, gazilerimiz ve sağduyulu halkımıza kahramanlıkları için şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah büyük musibetler büyük hayırların mukaddemesi olacaktır.

ABD bu işin içinde ve hatta bizzat yönetiminde idi. Bugün net görülüyor. Daha çok sayfalar açılacak gibi...

Darbe girişimi başarılı veya kısmen başarılı olmak üzere kurgulanmıştı. Ancak kesinlikle süt liman bir darbe girişimi gerçekleşecek, ABD'nin kuklası bir yönetim kolaylıkla kurulacak şeklinde bir öngörüleri yoktu, istenmiyordu da. Zira bu darbenin halk desteği olmadığını ABD gayet iyi biliyordu. Mutlaka halkın karşılık vereceğini, bir çatışma yaşanacağını bekliyordu, belki de kısmen istiyordu.  12 Eylül 1980 yılını hatırlayalım. Halk adeta darbeyi alkışlar duruma gelmişti veya getirilmişti. Ama şu anda böyle bir ortam yoktu.

Peki, öyleyse bu ne demek oluyordu? Ne murat edilmişti?

Kanaatimce şunlar istendi. Başarılmış veya kısmen başarılmış bir darbe ile;

  • Aylarca sürecek bir iç savaş,
  • Parçalanmış ve Irak-Suriye örneğinde olduğu gibi harap edilmiş bir ülke,
  • Ordu-halk çatışması, ordunun kendi içinde çatışması, etnik-mezhebi çatışmalar,
  • Tüm kaynakları ve enerjisi bitirilmiş bir ülke,
  • Büyük bir kargaşa ve sonunda ABD öncülüğünde NATO müdahalesi ile işgal edilmiş bir ülke.
  • Topraklarından koparılmış küçük devlet veya devletler…

Tahminim plan buydu. Niçin böyle bir Türkiye arzu edildi konusu ise ayrı bir yazının konu başlığı.

Ama kaderin muradı başka idi. Halkımızın olağanüstü bir organizasyon ve çabuklukla darbeyi çok erken topyekûn def etmesi ve Cumhurbaşkanı'mızın çok yerinde müdahalesi ile (adeta kalplere fıtri bir meyelan verildi) bütün planlar bozuldu.

Bugün ABD devletinin telaşı budur. Suçüstü yakalanmıştır. Zira darbenin başarısız olması hiçbir şekilde planlanmamıştı.

Bizdeki hainler de bu plana alet oldu. Dünyada ve ahirette rezil oldular. Bu planın detaylarının ne kadar farkındaydılar bilinmez ama ebediyen halkımızın nefretini kazandılar.

Tiyatro diyenlere en güzel cevap evet bu darbe böylesine detaylı planlanmış büyük bir tiyatro idi. Ama figüranları maalesef her zaman olduğu gibi içimizdeki hainler idi.

03.08.2016

Ekrem Ata

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...