Pazartesi, 29 Mayıs 2023 15:14

YENİ BAŞLIYORUZ…

Son yılların en önemli ve stratejik seçimini geride bıraktık. Hiçbir şey bitmedi ve aslında her şey yeniden tekrar başlıyor. Bu seferki yolculuğun sonunda inşallah tam bağımsızlık var, Türk birliği var, İttihadı İslam var. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde bizi neler bekliyor konusunda öncelikler neler olabilir?

1. MİLLİ GÜVENLİK: Öncelikle ifade edelim ki 2011-2012 yıllarından itibaren başlayan ve her kademede farklı şekilde devam eden hükümeti, aslında devleti düşürme operasyonları asla hız kesmeyecek. Gezi kalkışması, 15 Temmuz kalkışması, muhalefete destek vererek devirme operasyonları farklı stratejilerle devam ettirilecek.

Bu sebeple güvenliği ilk sıraya koyuyorum. Ege’de Yunanistan, Suriye’de PYD, içerde işbirlikçi terör grupları olmak üzere asimetrik bir kaos planı devreye alınabilir. Sudan sebeplerle ilk kıvılcımlar atılmaya başlayabilir. Bugünden itibaren milli bir tehlike anında bir araya gelmeyi başarabilen milletimizin bu ferasetinden ayrıştırıcı bir dil kullanmadan istifade etmeliyiz. Aslında mecliste 400 milletvekili yani üçte iki çoğunluk genel olarak ifade ettiğimiz kapsamda değerlendirilebilecek milletvekillerinden oluşuyor. Kısaca ilk sırada GÜVENLİK meselemiz var.

2. EKONOMİ, ENFLASYON VE PAHALILIK: Toplumları ahlaken de çökerten enflasyon canavarından acil önlemler alarak kurtulmalıyız. AK Parti’deki oyların %42’den 35’e düşüşünün sebebi ağırlıklı olarak pahalılıktır.

3. GÖÇMEN SORUNU: Mesele artık Ensar-Muhacir boyutunu aşmıştır. Suriye ile resim görüşmeler de dahil olmak üzere derhal acil aksiyonlar alınmalı, güvenli geri dönüşler sağlanmalıdır. Aksi halde sosyolojik, ahlaki ve güvenlik problemlerin önümüze gelmesi kaçınılmazdır. Seçim öncesinde Suriye resmi görüşmeleri başlamak üzere iken Batı’nın ve ABD’nin karşı tavırları dikkat çekicidir. Kesinlikle taviz verilmeden görüşmeler sürdürülmelidir.

4. MİLLİ EĞİTİM MESELEMİZ: Açıkça ifade etmemiz gerekirse hükümetin 20 yıldır en başarısız olduğu alanlardan birisidir. Tarihine yabancı ve hatta düşman, tevhid inancından uzak bir nesil yetiştirmeye devam ediyoruz. Bizim anlayamadığımız bir el eğitim sistemimizin üzerinde bir kâbus gibi duruyor.

5. AİLE BİRLİĞİMİZ: Yine bu dönemde bir türlü doğru adımlar atamadığımız çok kritik bir saha. Milleti millet yapan en önemli değerlerimizin başında gelen aile birliğimiz çatırdıyor. Boşanma rakamları artıyor. Her ne kadar iptal edilse de birçok alanda izleri görülen İstanbul Sözleşmesi gibi bizden olmayan tüm kanunlar ve uygulamalar iptal edilmelidir. Yine Lgbt dernekleri bu dönemde maalesef hayat bulmuş palazlanmış ve azgınlaşmıştır. SSK tarafından cinsiyet değişiminin tüm masraflarının karşılanması gibi hayret verici uygulamalara derhal son verilmelidir. TV’lerde boy gösteren bizden olmayan hayatlar, bizden olmayan insanların dizilerdeki yaşantıları ailenin altına dinamit koyuyor. Mutlaka düzenlenme getirilmelidir.

6. MİLLİ TARIM VE HAYVANCILIK: Özellikle köylerimizin boşaltılması, insanımızın toprak ve hayvanla uğraşma motivasyonunu kaybetmesi, gençlerimizin bu konudaki tembelliği dikkat çekicidir. Gelecek adına büyük bir risk olarak görünüyor. Mutlak surette kendi kendimize yeterli hale gelmeli ve tarım ve hayvancılıkta üretim merkezi olmak potansiyelimizi artırmalıyız…

7. KÜRESEL ŞEYTANİ PROJELER: Pandemi, gıda krizi, küresel ısınma, karbon ayak izi gibi aslında her biri küresel bir projenin uygulama alanları olan sahalarda milli bir duruş sergilemeliyiz. Amaç insanlığı kontrol altına almak, özgürlükleri kısıtlamak, sapkın anlayışı yerleştirmek, azınlık bir elit kesim dışında insanlığı köle haline getirmek olan bu projelerde ulusal devletler birer birer esir alınıyor. Yeniden Refah Partsi’nin bu konuda mecliste güçlü ve farklı bir ses olacağını ve hükümetin bakış açısını olumlu yönde değiştireceğini değerlendiriyorum. DSÖ’nün ulusal devletler üzerinde bir otorite olarak görev yapmasını asla kabul etmemek gerekir.

Elbette daha sayabileceğimiz birçok konu başlığı vardır. Ancak ehemmiyet sırasına göre böyle bir sıralamanın uygun olacağını değerlendiriyoruz.

Enerjide ve harp sanayiinde tamamen bağımsız hale gelebileceğimiz atılım ve yatırımların kesintisiz devam ettirilmesi elbette en önemli vazifelerimiz arasındadır.

Ekrem Ata, 29.05.2023

Ekrem Ata

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...