Salı, 21 Mart 2017 22:00

Kılıçdaroğlu'nun Referandum Yalanları 1

 

Her seçim ve referandumda olduğu gibi Ak Parti beni vatandaşa bu referandumda "Niçin Evet" denmesi gerektiğini anlatmam için "Hatip" olarak görevlendirdi. Özellikle akşamları mahalle mahalle, ev ev, site site toplantılar yaparak referandumda oylanacak olan 18 maddenin ne olduğunu, gerek siyaseten, gerek devlet açısından ve gerekse de günlük hayatımıza ne katacağını atlatmaya çalışıyorum.

VATANDAŞA ASLA YALAN SÖYLEMEYİN

Bu toplantıların bazıları Partililere yönelik "Eğiticilerin Eğitimi" formunda gerçekleşmekte. Partililerin katıldığı toplantılarda söze şöyle başlıyorum: "Vatandaşa gittiğiniz zaman sakın yalan söylemeyin." Altın kural bu!

 Referandumla ilgili, değişecek maddelerle ilgili her zaman doğruyu söyleyin. Milletimiz eski millet değil! Allâh’a şükür eğitim ve kültür seviyesi yükseldi. Siyasete duyarlı, referandumla alakalı televizyon programlarını izliyor, gazeteler artık cep telefonlarının içinde, istediği her gazeyi takip ediyor. Halk konuya çoğu siyasetçiden daha hakim.

Doğruya sahip olan güçlü olur. Doğruyu söyleyen cesur olur. Doğruyu söyleyen kişi inandırıcı olur. Öyleyse halkımıza gittiğimizde şimdiye kadar olduğu gibi sadece ve sadece DOĞRULARI anlatacağız."

KILIÇDAROĞLU VE YALAN RÜZGARI SERİSİ

1. Referandumla "Rejim Değişikliği Yapılmaya Çalışılıyor" Yalanı

Mevcut referandumda hedeflenen değilikliğin "rejim" değişikliği değil, sadece mevcut Cumhuriyet rejimi içinde "sistem" değişikliği gerçeğidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında "Türkiye’de rejim değişikliği yapılmaya çalışılıyor" eleştirillerine karşılık; "Türkiye, 1923 yılında Cumhuriyet’e geçerek, rejim tercihini yapmıştır, milletimizin böyle bir meselesi yoktur. Ana muhalefetin başındaki zat ikide bir böyle diyor ya, böyle bir sorun yok. Cumhuriyet’ten geri adım atmaya çalışanlar, herkesten önce şahsımı bulur. Yönetim sistemi arayışı hangi rejimde olursa olsun son 200 yıldır sürekli devam eden bir mesele olarak karşımıza çıkıyor" demiştir.

2. "18 Yaşında Seçilme Hakkı AKP'li Elitlerin Çocukları İçin Çıkarılıyor" Yalanı

Kılıçdaroğlu seçilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesini "AKP’li elitlerin çocuklarına askerlik yaptırmamayı planlıyorlar. Fakir fukara çocukları şehit olurken, AKP’li elitlerin çocukları milletvekilliği yapacak" diyerek son derece talihsiz bir ifade kullanmıştır.

Bir milletin geleceği olan ve bugün için 7 milyon gencimizi ilgilendiren bir değişiklik bu kadar basit, sıradan, bayağı ve yalan yanlış bilgilerle açıklanabilir mi?

Seçilme yaşını 25'e de Ak Parti indirmişti. CHP buna da karşı çıkmıştı. Şu anda Meclis’te 25-30 yaş arası 4 milletvekili var. Yapılacak olan seçimde 18-25 yaş arası bütün partilerden en fazla 4-6 milletvekili çıkar. 10 olsa ne farkeder!

Kılıçdaroğlu öyle bir köpürtüyor ki, sanki milletvekillerinin tamamı 18 yaşında olacak, 7 milyon gencin tamamı vekil olacak, o zaman askere gidecek genç kalmayacak! Vah, vah! Bu aklı buna kim veriyor gerçekten merak ediyorum.

Diğeri ise AKP'li elitlerin çocukları milletvekili olacak(!) yalanı. Bilindiği üzere seçimlerde aynı anda birinci derece iki akrabanın aday olamayacağı kuralını getiren ve uygulayan tek parti Ak Parti'dir. Yani annesi, babası, kardeşi, amcası vs Milletvekili veya Belediye Başkanı olan 18-25 yaşındaki bir genç Ak Parti'den aday olamıyor. Demek ki bu değişiklik Ak Partili Elitler için yapılmamış, Vesselâm..

(Devamı Yarın)

Son Düzenlenme Çarşamba, 22 Mart 2017 09:22
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...