Cuma, 28 Ekim 2011 11:35

Şırnak’ta pkk ya soğuk duş yaşatan esnafa tebrikler

Terörü bitirecek mükemmel bir adım olduğu için çok önemli bir olay.

Buna benzer kendi yaşadığım çorumla ilgili şöyle bir hatırayı aklıma getirdi, bu hatırayı paylaşmak istiyorum.

Yıl 1996.çorum olaylarının yıldönümü bahanesiyle hazırlıklar var. Ben topcu taburu kararğah bölük komutanıyım. Bize emasya kapsamında hazırlıklı olmamız emri geliyor. 3 gün öncesinden başlayan traktör römorklarıyla sopa taşımalar, şehir dışından adam taşımalar, bir kısmını nizamiye önündeki anayoldan görebiliyoruz.

Yıldönümü günü gelip çatıyor. Alevi mahallesinde bir avukat yanına topladığı birkaç kişiyle yürüyüş başlatıyor, yeni katılımlarla sayı artmaya başlıyor. Alevilerin içinden önceki çorum olaylarını yaşayan ve acılara şahit olan büyüklerden birkaç kişi bir araya gelerek bu gurubun önünü kesiyor, bu avukatın yakasına yapışıp sen ne yapmak istiyorsun deyip bu avukatı tekme tokat dövüyorlar ve bu yürüyüş yapan gurup dağılıyor.

O kadar hazırlık yapılmış provakasyon amaçlı yürüyüş ve gösteriler, oracıkta son buluyor. Böylesi ferasetli medeni cesaret hepimize lazım.

Çorum olaylarını yaşayanlar acıkca biliyorlar ki kışkırtma ile halk sokaklara döküldükten sonra profesyonel katiller devreye giriyor ve yüksek binaların üzerine çıkan otomotik silahlı profesyonel katiller, hem Alevileri - hem Sünnileri tarıyor, en fazla ölümler bunlar eliyle oluyor.

Şırnak haberindeki 14 ila 18 yaş arası gençler ifadesi çok önemli. Yani lise seviyesindeki gençler. Henüz hayatın başında. Nereye yönlendirsen oraya gider. Sinn-i buluğ denilen temyiz yaşının yani iyi ile kötüyü – faydalıyla zararlıyı – hayır ile şerri – helal ile haramı daha yeni öğreniyorlar, birbirinden ayırmaya yeni başlıyorlar.

Büyüklerin gözetimine ne kadar çok ihtiyaçları var.

Vicdanın sesi daima doğruyu istikameti gösterir. Milletçe sağduyu ve vicdan öne çıkıyor. İyiye güzele gidişle ilgile kuvvetle ümitvarız. Allah hepimizin yar ve yardımcısıdır inşallah.

Şırnak haberinin başlığına birlikte bakalım;

Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonu protesto etmek isteyen gruba, esnaf "Edi bese (yeter artık)" diyerek tepki gösterdi.

27.Ekim.2011,07:30:19

Çıkan arbedede esnaf yaşları 14 ila 18 arasında değişen eylemcileri tekme tokat dövüp kovaladı.

Muhlis  Yusuf

ROF. DR. NEVZAT TARHAN

BUGÜN TV8 TELEVİZYONU’NDA YAYINLANAN “8 NUMARADA ŞENLİK VAR” PROGRAMINA CANLI YAYIN KONUĞU OLARAK KATILACAKTIR.

13:45-14:30 SAATLERİ ARASINDAKİ PROGRAMDA TARHAN;

VAN’DA YAŞANAN DEPREM VE PSİKOLOJİSİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNACAK…

Son Düzenlenme Cuma, 28 Ekim 2011 11:38
Muhlis Yusuf

1 yorum

• Yorum Linki yıldırım Çarşamba, 02 Kasım 2011 17:27 yazan yıldırım

Ne gerek var polise Askere mahkemeye demeyemi getiriyorsunuz.Halk mahkemelerimi oluşturulsun yani.YAZIK HEMDE ÇOK YAZIK.

Raporla