Çarşamba, 18 Temmuz 2012 08:54

Suriye Türkiye İle Düşük Yoğunluklu Savaş İstiyor

Suriye bir başka ülke ile savaşa girerse esed bunu faydaya dönüştürecek. Bunlar:

- İçerde milli birlik oluşturma imkanı artacak

- Muhalif gösterileri sonlandırma fırsatı oluşacak

- Savaş şartlarında halkın her türlü malına el koyma imkanı oluşacak

- Askerden kaçma ve vatana ihanet suçlaması ile geniş kapsamlı idamların ve infazların yolu açılacak

- Destek veren iran ve Rusya gibi devletlerden savaş müttefiklerimize yardım ediyoruz gerekçesi ile doğrudan yardım alma imkanı oluşacak

- Türkiye ye sığınan mülteciler düşmana sığınan vatan hainleri olarak nitelenebilecek

- Bahoz Erdal ın Suriye kürt bölgelerinde Suriye devletinin müttefiki olarak tam kontrol sağlaması kolaylaşacak ve pkk nın Türkiye içlerinde etkili eylem yapması meşrulaşacak ve Suriye devletinin imkanlarıyla daha kolay desteklenebilecektir.

- Bunun sağlanabilmesi için Suriye nin kaldırabileceği düşük yoğunluklu bir Türkiye-Suriye savaşı Suriye adına fayda sağlayacaktır.

Star Gazetesi yazarı Sedat Laçiner de "Düşürülen uçak oltanın ucundaki yemdi" başlıklı yazısında aynı noktaya dikkat çekiyor ve "bu olayın kaza olduğuna da inanmıyorum, arkasında sadece Suriye'nin olduğuna da... Hatta hedefin sadece Türkiye'ye mesaj vermek olduğunu da sanmıyorum... Türkiye büyük bir oyunda kullanılmak isteniyor... Düşürülen uçak ise Türkiye'yi oltaya çeken yem gibi..."ifadelerini kullanıyor.

      Bu ifadelere sonuna kadar katılıyorum. Türkiye üzerine oynanan oyunun farkında olmalıyız.

Bu milli meselede birbirimizle dayanışma halinde olmak ve olumlu katkıda bulunmak milli bir görevdir.Bilgi paylaşımı ve istişarenin hakkını vermek ülkemize yapılacak en güzel hizmetlerden biridir.

Ülkemizi yönetenler krizin bu aşamasına kadar hata yapmamışlardır.Başbakanımızın açıklamaları isabetlidir.Bu açıklamanın iki maddesi aşağıdadır.

- Muhaliflere her türlü destek

“Suriye halkı eli kanlı diktatör ve çetesinden kurtuluncaya kadar Türkiye gereken her türlü desteği verecektir. Buradan bir kez daha Suriyeli kardeşlerimize yürekten sesleniyorum; muhakkak ki Allah’ın yardımı yakındır. Haklı mücadelelerinde her zaman yanlarındayız.”

-“İç ve dış kamuoyu bilgilendirilecek

BM, Arap Ligi ve NATO gibi kuruluşlarla diplomasi trafiği sürecek. Türkiye yerini, zamanını ve yöntemini kendi tayin ederek bu haksızlığa karşı uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanacak. Gereken adımları kararlılıkla atacak.”

Türkiye tehdit altındadır ve kendi isteği dışında zaten bir savaşın içindedir,         bu tehditler;

-  Yoğun mülteci akını ekonomik ve sosyal bir tehdittir

-  Bahoz Erdal vasıtasıyla pkk terörü Suriye devletinin himayesine alınmış ve imkanları etki alanı artırılarak Türkiye için ciddi bir tehdide dönüşmüştür

- Türk uçağının kasten ve kötü niyetli düşürüldüğünün kesinleşmesi ile Suriye yerini zamanını ve şartlarını kendisinin belirleyeceği bir savaşa Türkiye yi çekmeye çalışarak Türkiye nin güvenliği ve menfaatleri için açık tehdit olmuştur.

      Bu aşamada uçağımın düşürülmesine misilleme yapıyorum deyip nokta operasyonu yapmak veya sınırlı bir kara harekatı başlatmak Suriye devletinin amaçlarına hizmet eder. 

      Bundan sonraki saldırı halinde saldırgan hedefin imha edilmesi meşru müdafa  ve misilleme hakkının kullanılmasıdır ve Türkiye nin hakkıdır.

Doğru olan;

- uluslararası hukuku öne çıkarmak,

- uluslararası kamuoyunda Türkiye nin haklılığını teyid ettirmek 

- birleşmiş milletler güvenlik konseyi veya nato ile birlikte hareket etmek

- Suriye hükümeti meşruiyetini kaybetmiştir, en temel insan haklarını halkından esirgemekte ve insanlığa karşı suç işlemektedir tezini öne çıkarmak

- Türkiye nin Suriye deki hedeflerini doğru belirlemek

Türkiye nin hedefi;

sorunun asıl kaynağı olan esed yönetiminin tasfiyesi

meşru müdafa yapan halkı korumaya çalışan özgür Suriye ordusunun güçlendirilmesi ve hakimiyetinin sağlanması

Bu hedefin gerçekleşmesi için;

Suriye nin özgür Suriye ordusuna karşı hava üstünlüğü, tank ve topcu üstünlüğü hedef alınmalı

Acil insani yardımın Suriye halkına ulaştırılması için insani yardım koridorları oluşturmak dahil tüm imkanlar sonuna kadar zorlanmalı

Bu Türkiye – Suriye savaşı değil insanlığa karşı suç işleyen meşruiyetini kaybetmiş , Türkiye ye ve komşularına karşı ciddi tehdit oluşturan bir yönetimin tasfiyesi tezi öne çıkarılmalıdır.

Ateş gücünün baskın tarzında imhası ve kritik noktaların emniyetinin alınması teknik değerlendirmeye tabidir.

ALLAH DOĞRULARIN YAR VE YARDIMCISIDIR,  selam ve hürmetlerimle.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Muhlis Yusuf

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...