Perşembe, 12 Mart 2020 17:14

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ (ASDER) ANTALYA TEMSİLCİLİĞİ ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ

21 Şubat 2020 Tarihinde Ak Parti Milletvekili ve eski Aile Bakanı Fatma Betül KAYA ile STK Temsilcilerinin buluştuğu yemekli toplantıya Derneğimizi temsilen Enver ÖZTÜRK iştirak etmiştir. Toplantı esnasında devam eden mağduriyetler ve bu konuda yürütülen çalışmalar konusundaki sorularımız üzerine Sn. milletvekilinin konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olamadığı gözlenmiş fakat ilgili birimlere iletilmek üzere not alınması sağlandı.

28Şubat 'ın 23'üncü sene-i devriyesi münasebetiyle yürüttüğümüz kamuoyu çalışmaları kapsamında;

  • Şubat 2020 Tarihinde Antalya Bilim Üniversitesi Genel Koordinatörü Ercan Mekteplioğlu 'nu ve Antalya Milletvekili Sn. Av. Mustafa KÖSE 'yi makamlarında ziyaret ederek 28 Şubat'ın şahit ve mağduru askerlerin yaşadığı haksızlıkları anlatan, Sn. Dr. Şaban ÇOBANOĞLU ' nun yazdığı "Sakıncalı Asker" ve ASDER Yön.Kur.Bşk.Yrd. Mustafa

Hacimustafaoğullari başkanlığında #ASDER Yayın Kurulu tarafından hazırlanan "Ben Disiplinsiz Değilim" isimli kitapları kendilerine takdim ettik. 28 Şubat'ı, darbeleri ve günümüzü birlikte değerlendirdik.

  • Şubat 2020 tarihinde Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü ziyaretimizi gerçekleştirerek, Bölge Müdürümüz Mustafa Yıldırım ile #28Şubat 'ı, darbeleri ve bu günü uzun uzun değerlendirme fırsatı bulduk. Hamd olsun güzel bir tevafuk ile bizimle aynı dakikalarda orada bulunan,

TRT Antalya Bölge Müdürümüz Muhammed KASAPOĞLU ,

T.C. İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdür Vekili Esen Uysal Diler,

Basın İlan Kurumu Antalya Şube Müdürü Nedim Engin ve

TRT Antalya Haber Müdürü Muhammed Ahmet Öcal ile 28 Şubat post-modern darbe sürecinde Silahlı Kuvvetler Bünyesinde görev yaparken yaşadıklarımızı bir kez daha dile getirdik.

#28Şubat ' ı ve sonuçlarını daha iyi anlamak ve anlatmak adına, Adaleti Savunanlar Derneği tarafından basılan "Ben Disiplinsiz Değilim" ve Dr. Şaban ÇOBAOĞLU' nun yazdığı "Sakıncalı Asker" isimli kitapları kendilerine takdim ettik.

  • Şubat 2020 Tarihinde Birlik Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Av. Bekir ASRİ’ yi bürosunda ziyaret ederek, 28 Şubat ve 15 Temmuz özelinde darbelerin mağdurlar üzerinde oluşturduğu sosyal, ekonomik ve siyasi etkileri üzerine çok verimli fikir alış verişlerinde bulunduk.

Kendilerine günün anlam ve önemine binaen, Genç ASDER 'imiz tarafından 2018 yılında yayımlanan “Adalet Okulu” isimli kitabımızı takdim ettik.

  • Şubat 2020 Tarihinde Binbaşı Rütbesinde bir Topçu Subayı iken ihraç edilen Sabri DUMAN , Özel Kuvvetler bünyesinde görevli bir Astsubay iken ihraç edilen Metin KAYABAŞI ile birlikte Adaleti Savunanlar Derneği Antalya Temsilciliği adına, tüm darbe mazlum ve şahitleri adına Anadolu Ajansı Muhabiri Ayşe CAN’a bir röportaj vererek arz-ı hal eyledik. Haberi 28 Şubat tarihinden itibaren medyaya servis edildi.

Panel’in diğer Konuğu olan Milletvekili Sn. Habibe ÖÇAL, son anda 27 Şubat gecesi Suriye’nin İdlib Bölgesinden gelen şehid haberleri üzerine Meclis Komisyonlarındaki görevlerinden dolayı katılamadı.

Panel sonunda ADAP Platformu ile birlikte aynı mekanda İDLİP’ te şehid olan askerlerimiz için bir basın açıklaması yayımladık.

6 Mart 2020 Tarihinde, KADEM Alanya Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversiteli gençlerimizle " 28 Şubat Darbecilerinin Değişen Yüzü ve Yeni Maskeleri" 'ni konuştuk. Sanırım gençlerin yönelttiği gecenin en can alıcı sorusu "28 Şubat sürecinde Sincan'da yürütülen tankların önüne, 15 Temmuz'da olduğu gibi, neden çıkıl(a)madığı"ydı. Gençlerimizin ilgi ve farkındalığı beni çok etkiledi. 28 Şubat temalı son etkinliğimiz bu oldu.

Resim Galerisi

Son Düzenlenme Cuma, 13 Mart 2020 11:25
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...